Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. CSȘ Giurgiu învinge la Miercurea Ciuc, scor 96-89

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.04.2012

 89-96

23-23, 20-15, 18-28, 28-30

   Fișă meci   

CSȘ Giurgiu a învins pe BC Miercurea Ciuc, scor 96-89, într-un meci ce a opus ocupantele pozițiilor 13-14 înaintea ultimei etape din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin.

Meciul s-a derulat sub semnul echilibrului formația gazdă având inițiativa pe tabela de marcaj în prima secvență. Ciucanii au construit un avantaj de cinci puncte pe tabela de marcaj la intrarea în ultimul minut al acestei perioadă grație reușitelor lui Ashley Champion. El a marcat ultimele nouă puncte ale gazdelor în primul act, însă replica a venit din mâna lui Zoran Milovic, care a egalat situația la 23 pe ultima posesie a giurgivenilor din actul inaugural.

Același jucător a adus-o pentru prima oară în avantaj pe CSȘ Giurgiu, iar Daniel Bivolaru și Cătălin Vlaicu au alimentat un parțial de 6-2 al oaspeților în primele două minute ale sfertului 2. Champion marchează pentru gazde și acești preiau conducerea, după care Vlad Pora aduce un three point play, urmat de un coș din spatele semicercului semnat de același jucător. Giurgiu revine, dar Dino Erceg are ultimul cuvânt transformând o aruncare din spatele semicercului pentru a stabili scorul la jumătatea meciului: 43-38 pentru Miercurea Ciuc.

Gazdele marchează în continuare și duc scorul la 49-38, la capătul unui parțial de 11-0 care s-a întins pe sfârșitul primei reprize și începutul celei de-a doua. Replica nu se lasă așteptată, formația nou promovată instrumentând un parțial de 14-0 la capătul căruia conducea cu scorul de 55-51. Astfel, au punctat, pe rând, Milovic, Corneanu, Simms, Burrell și iarăși Milovic. Au fost patru coșuri din spatele semicercului consemnate în această perioadă. Gazdele nu renunță, Erceg marcând din nou de la distanță, însă Milovic a oferit din nou răspunsul cu o reușită similară. Bivolaru a marcat pentru două puncte, dar a irosit ultima încercare a sfertului. Totuși, Giurgiu avea 66-61 la intrarea în actul decisiv.

Pe parcursul sfertului decisiv echipa lui Laszlofy Botond nu a avut puterea de a se apropia la o diferență mai mică decât cea consemnată la intrarea în această perioadă de joc. Ciucanii au faultat mult pe final, trimițând adversarul foarte mult la linia de pedeapsă, de unde Vlaicu, Bivolaru, Sims și Milovic nu au greșit. Astfel, meciul s-a încheiat cu scorul de 96-89.

Zoran Milovic a avut 25 puncte și 5 recuperări, Cătălin Vlaicu a adăugat 17 puncte și 9 recuperări, Kevin Sims a totalizat 16 puncte și 8 pase decisive, iar Brian Burrell a terminat cu 15 puncte și 8 recuperări pentru CSȘ Giurgiu.

În replică, Dino Erceg a strâns 20 puncte, 4 recuperări, Ashley Champion a adăugat 20 puncte și 5 recuperări, iar Christopher Long a terminat cu 17 puncte și 6 pase decisive.

CSȘ Giurgiu obține a 8-a victorie la prima participare în Divizia A și încheie sezonul pe locul al 12-lea, depășind pe Dinamo București, cealaltă nou promovată, în ultima etapă.

De cealaltă parte, BC Miercurea Ciuc a rămas cu două victorii, ambele împotriva lui Poli Iași, pe locul al 14-lea, penultimul. Harghitenii vor întâlni pe Poli Iași în barajul pentru stabilirea numelui echipei care va rămâne în Divizia A și în sezonul 2012/13.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!