Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. CSU Ploiești învinge categoric pe CSM București, scor 85-66

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.04.2012

 85-66

27-16, 15-15, 22-13, 19-22

   Fișă meci   

CSU Ploiești a învins pe CSM București, scor 85-66, într-un meci contând pentru etapa a 30-a din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Meciul a avut loc la Brazi.

Jocul a demarat sub forma unui echilibru pe tabela de marcaj însă acesta a fost rupt după doar patru minute de joc. Acest lucru a fost posibil datorită celor trei coșuri din afara semicercului succesive, ce au purtat în ordine semnăturile lui Cepulis, Burlacu și din nou Cepulis. Astfel, scorul a devenit 14-5 în condițiile în care CSM-ul a irosit tot în posesiile alternative. Secvența inaugurală s-a încheiat cu jocul la interior al Ploieștiului, care a beneficiat de reușite din partea lui Vladimir Tica și Cătălin Burlacu, ambii punctând atât din acțiune cât și de la linia de pedeapsă. Gallimore și McKenzie au punctat pentru bucureșteni, însă după zece minute de joc scorul era favorabil Asesoftului la 11 lungimi: 27-16.

Tica, Căpușan și Cepulis alimentează un parțial de 9-2 cu care a început sfertul al doilea. Datorită acestuia tabela de marcaj indica scorul de 36-18, în minutul 14. De aici și până la pauză s-a consemnat un recul în jocul amfitrionilor, coroborat cu o ușoară revenire a CSM-ului. Elevii lui Șapera au realizat un 7-0 în condițiile în care gazdele nu au înscris niciun punct mai bine de trei minute la jumătatea secvenței. Vlahovic a oprit sângerarea cu o reușită din aruncare, însă Martinic a replicat cu două reușite din acțiune. Repriza s-a terminat cu primul coș semnat Darius Hargrove la scorul de 42-31.

Repriza a doua începe exact așa cum s-a încheiat precedenta. Darius Hargrove înscrie din acțiune, iar apoi repetă, în vreme ce Tica contribuie cu două reușite de-ale sale. Burlacu marchează de la semidistanță, iar Szijarto din spatele semicercului pentru a completa un parțial de 13-2 în cadrul căruia singura reușită a oaspeților a purtat semnătura lui McKenzie. Astfel, scorul a devenit 55-33 în minutul 24. Ecartul se menține până la încheierea celei de-a 3-a perioade de joc în condițiile în care ambele protagoniste au înscris câte 11 puncte. Astfel, cu zece minute înainte de final scorul era de 66-44, după ce la un moment dat s-a consemnat un ecart maxim de 24 puncte.

Vladimir Tica înscrie și de la distanță, iar apoi din interiorul semicercului, find secondat de către Cepulis și Santana, pentru ca replica să vină de la Martinic o singură dată. Astfel, Hristu Șapera se vede nevoit să ceară timp de odihnă în minutul 34, la corul de 74-46, o nouă diferență maximă consemnată. Diferența urcă la 30 de lungimi, înainte ca oaspeții să realizeze un parțial de 10-0 în cadrul căruia Gallimore a înscris opt puncte. Asesoft termină meciul cu Dogaru și Negoițescu pe parchet. Rezultatul final al partidei a fost de 85-66, stabilit de liberele lui Albijanic.

Remarcați
Ploiești - Tica 21 puncte, 7 recuperări, Hargrove 14 puncte, Burlacu 13 puncte, Cepulis 11 puncte.
București - Gallimore 21 puncte, 7 recuperări, McKenzie 16 puncte, 10 recuperări, Martinic 12 puncte

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!