Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. CSU Ploiești și CSM București se duelează într-un meci cu miză în configurația tabloului de playoff

Adrian Micinic

Adrian Micinic
03.04.2012

 Sala Sporturilor, Brazi

 miercuri (04.04), ora 18:00

19-8  Fișă meci 19-8

CSU Asesoft Ploiești primește vizita lui CSM București într-un meci contând pentru etapa a 30-a din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin. Confruntarea dintre formațiile situate pe locurile 5 și 6 în ierarhia la zi este una dintre cele două partide ce prezintă miză pentru ambele protagoniste.

Miza confruntării este, în mod evident, victoria și împreună cu ea avantajul unui punct în clasamentul final în detrimentul celeilalte. De asemenea, în funcție de celelalte rezultate consemnate în ultima etapă, ambele pot urca în clasament dacă se impun. Ploieștiul poate termina chiar și pe locul al 2-lea, în vreme ce Bucureștiul ar putea urca până pe poziția a 4-a.

Prahovenii joacă primul meci după înfrângerea suferită în derby-ul finalului din sezonul regulat, la Timișoara. Acel rezultat a întrerupt o serie de 11 victorii consecutive pentru echipa lui Dado Arnautovic și a privat Asesoftul de a subtiliza cea mai lungă serie de victorii consecutive, 12, echipei bănățene, care a izbutit acest lucru între etapele 3-14.

În schimb, bucureștenii au o serie activă de patru victorii, câștigând un ultimul meci de pe teren propriu în compania lui CSU Sibiu. Echipa pregătită de către Hristu Șapera are 9-1 în ultimele 10 partide disputate, singurul eșec consemnându-se în confruntarea lui Gaz Metan Mediaș, la Arena de Baschet.

Se vor întâlni echipele cu cea mai bună ofensivă în luna martie. CSU Ploiești are o medie de 100 puncte înscrise pe meci în ultimele șapte confruntări, în vreme ce echipa din capitală a avut 97.5 în ultimele șase meciuri susținute. Ambele și-au depășit media stagională cu mult peste 10 puncte în această perioadă.

Acest lucru se explică atât prin valoarea în scădere a unor echipe care nu au mai avut niciun interes să joace la intensitate maximă, dar se poate pune și pe seama propriului joc. Ploieștiul și-a găsit cadența pe faza ofensivă având patru oameni în garnitura de start capabili să puncteze cu regularitate și să o facă mult. Jocul echipei în atac a crescut foarte mult, fiind direct proporțional cu jocul extrem de agresiv prestat în apărare.

În schimb, CSM-ul și-a schimbat stilul de joc în mod forțat. Bucureștenii au jucat o bună parte din meciuri fără tandemul Căruțașu - McKenzie motiv pentru care, neavând prezență la interior, au iuțit ritmul jocului. Beneficiind de calitățile ofensive extraordinare ale cuplului Martinic - Gallimore, completați de un nucleu de jucători foarte inteligenți, CSM-ul a păstrat șirul victoriilor în condițiile în care a înscris foarte mult, iar medie de puncte încasate a crescut prea puțin semnificativ (cu puțin peste 2 puncte mai mult decât media stagională).

Partida are o favorită certă în CSU Ploiești. O echipă capabilă să impună ritmul jocului și să folosească în propriul interes avantajul evident din spațiul de trei secunde. Chiar și așa, bazându-se pe un sezon jucat la intensitate maximă și cu scopul de a expune problemele adversarului, CSM-ul nu se va da bătută nici de această dată. Totuși a rămas datoare în ultimul joc de asemenea calibru, pierdut la 35 puncte diferență cu record negativ de puncte primite însă atunci nu au jucat Căruțașu și nici McKenzie. De această dată va absenta doar primul.

Meciul de la Brazi va fi arbitrat de o brigadă de arbitri din care va face parte și Fabiana Nițu, cea care la finele săptămânii trecute a fluierat ultimul act al Euroligii feminine. Laurențiu Grigoraș și Liviu Ioniță completează brigada de arbitri.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Gilu1973 :

    Arbitraje
    Sunt convins ca arbitrajul va fi in favoarea ploiestenilor.

    cu 12 ani în urmă (03.04.2012) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    @gilu
    Stai bai gilule la locul tau. CSM-ul e echipa federatiei, iar in tur Martinic a scapat fara nici macar un avertisment dupa ce i-a rupt nasul lui Vlahovic. Asa ca "guritza!" :).

    cu 12 ani în urmă (03.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!