Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Divizia A masculin de baschet va număra în retur doar 15 echipe

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
24.12.2011

Ultima etapă din turul Diviziei A masculine de baschet a avut loc miercurea trecută. Pe 21 decembrie au fost programate opt partide, însă a fost pentru ultima oară în acest sezon când s-a întâmplat acest lucru. Începând cu returul campionatului, 15 echipe vor relua întrecerile din prima ligă valorică la baschet masculin. Acest lucru este datorat faptului că gruparea CS Otopeni nu a putut găsi resursele necesare pentru a supravieţui în Divizia A. Marea majoritate a jucătorilor şi-au găsit angajament în altă parte şi vor semna în zilele ce urmează. Preşedintele FRB a încercat să schimbe soarta echipei ilfovene însă nu a avut cum.

Într-o emisiune de baschet ce a avut loc joi pe Digi Sport 3, Carmen Tocală declara că gruparea de lângă aeroport "a anunţat deja că se vor retrage din campionat". Astfel putem spune că informaţia, pe care a publicat-o în exclusivitate site-ul nostru, este oficială, iar începând din ianuarie etapele din Divizia A masculină de baschet vor număra şapte meciuri, iar o echipă va sta, etapă de etapă.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Tocală a vorbit şi despre situaţia echipei Politehnica CSŞ Unirea Iaşi, ciuca bătăilor din ligă, fiind de părere că doi jucători ar putea schimba direcţia în care merge formaţia ieşeană.

Politehnica Iaşi joacă cu copiii noştri ceea ce ne bucură. Dacă ar mai avea doi jucători în echipă, care să fie motorul, probabil ar reuşit mai multe şi ar fi o creştere mai importantă pentru jucători.

În concluzie, lupta pentru evitarea retrogradării a devenit mult mai uşoară. În condiţiile în care ieşenii nu vor aduce jucători străini celelalte echipe din subsolul clasamentului pot economisi încă de pe acum bani, pentru următorul sezon.

Foto: Biro Zoltan

1 comentariu la aceasta stire:
  • suporteru lu peste :

    rusinica
    Asa e cand ai echipe cu organizare de amatori si "federatie" amatoare. Nu tu garantii financiare, nu tu obligatii. Decat 16 echipe din care o treime probabil traiesc de azi pe maine, mai bine doar 10-12 care prezinta garantii financiare la inceputul sezonului, dar care nu-si bat joc de competitie. Asa la finalul sezonului bataia de joc a Otopeniului (nu jucatori sau antrenori, ci e vorba de conducere si sponsori) va fi urmatoarea: ce zic echipele care au pierdut deja meciuri in tur jucand contra lor ? Pe de alta parte ce zic echipele care au castigat ? Plus va fi o echipa care va sta mereu pe bara in partea a doua a sezonului din cauza lor si e clar ca asta reprezinta o diluare a competitiei si odihna pentru unele echipe norocoase in momente esentiale, iar pentru altele odihna intre 2 meciuri usoare. Ca sa nu mai vorbesc de jucatori si antrenor care sunt lasati de izbeliste. Rusine federatiei care organizeaza prost si diluat competitia si conducatorilor din Otopeni.

    cu 12 ani în urmă (24.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!