Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Debutanţi, reveniţi, transferaţi

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.01.2012

Returul Diviziei A la baschet masculin - ediţia 2011/12 a început cu:

- 22 de jucători au îmbrăcat pentru prima dată tricoul unei echipe prim divizionare în actuala ediţie de campionat la sfârşitul săptămânii precedente. 
- 15 dintre jucătorii în cauză au susţinut primul lor meci în Divizia A masculin - ediţia 2011/12.
- 13 dintre cele 14 echipe au avut câte un jucător echipat pentru prima dată în acest sezon competiţional.

În rândurile de mai jos vă prezentăm cum au debutat aceşti jucători.

Înainte de asta trebuie precizat faptul că noţiunea debut a îmbrăcat mai multe forme. Este vorba despre debut absolut (7), revenire în România după o absenţă de cel puţin jumătate de sezon (8), respectiv de jucători care s-au transferat de la o prim divizionară la o altă în pauza dintre tur şi retur.

Rajko Kljajevic, Miladin Pekovic, Ashley Champion, Kevin Sims, Damon Powell, Erik Rhinehart şi Sime Spralja sunt jucătorii care au evoluat pentru prima dată în cariera lor în Divizia A. Fiecare dintre ei a debutat în prima etapă din ruturul actualei ediţii de campionat, una care a avut loc la finele săptămânii trecute.

Debut absolut în Divizia A

CSŞ Giurgiu este echipa care a folosit doi debutanţi în prima etapă din retur, în vreme ce Energia Rovinari, BC Mureş, BC Miercurea Ciuc, CSM Bucureşti şi BC Timişoara au folosit câte unul.

Iată o ierarhie a celor şapte în funcţie de contribuţiile lor şi de indicele de eficienţă:

1. Kevin Sims - în 38 minute de joc a avut 25 puncte (13/14 la libere) şi 3 pase decisive pentru 20 la eficienţă în victoria echipei din Giurgiu asupra Craiovei.

2. Miladin Pekovic - a bifat 22 minute şi a strâns 9 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive şi 4 intercepţii fără posesie pierdută pentru 15 la eficienţă în succesul Mureşului asupra codaşei din Iaşi.

3. Sime Spralja - a jucat 34 minute, perioadă în care a avut 15 puncte, 5 recuoerări şi a pierdut posesia mingii de două ori pentru 10 la eficienţă. Timişoara s-a impus la CSM Bucureşti.

4. Erik Rhinehart - a petrecut doar 5 minute pe parchet la acelaşi meci şi a avut 4 puncte cu o recuperare pentru 5 la eficienţă.

5. Ashley Champion - este noul jucător al lui BC Miercurea Ciuc, echipă care a fost foarte aproape de o surpriză în prima etapă din retur. Americanul a jucat 28 minute având 11 puncte, 3 recuperări şi 2 posesii pierdute pentru 4 la eficienţă. În cele din urmă harghitenii au cedat un avantaj de 22 puncte fiind învinşi la Piteşti.

6. Rajko Kljajevic - în 13 minute petrecute pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgu Jiu, ex-iugoslavul a avut 6 puncte şi o pasă decisivă cu o minge pierdută pentru 2 la eficienţă.

7. Damon Powell - a petrecut 18 minute pe parchetul sălii din Giurgiu şi a totalizat 4 puncte, 2 recuperări şi 2 pase decisive cu 4 posesii pierdute pentru 1 la eficienţă.

Au revenit în România

În continuare, iată lista jucătorilor care au revenit în Divizia A după o pauză de cel puţin o jumătate de sezon: Porter Troupe, Ivan Zigeranovic, Ivan Tomeljak, Arvydas Cepulis, Darius Hargrove, Aleksandar Belanovic, Donte Gennie şi LeRoy Dawson. Patru dintre aceştia au revenit la echipele pentru care au mai jucat, iar ceilalţi patru au semnat pentru alte echipe.

Cei mai buni din această listă au fost:

1. Porter Troupe - 27 minute, 19 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, 25 eficienţă în eşecul Energiei Rovinari cu Gaz Metan Mediaş.

2. Donte Gennie - 40 minute, 18 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, 24 eficienţă în eşecul Craiovei la Giurgiu.

3. Ivan Tomeljak - 36 minute, 14 puncte, 12 pase decisive, 22 eficienţă la victoria Mediaşului la Târgu Jiu.

4. Ivan Zigeranovic - 26 minute, 13 puncte, 8 recuperări, 4 posesii pierdute, 14 la eficienţă în acelaşi meci.

5. Darius Hargrove - 27 minute, 11 puncte, 4 recuperări, 2 intercepţii, 12 eficienţă în meciul pierdut de CSU Ploieşti la Cluj.

6. Arvydas Cepulis - 40 minute, 12 puncte, 2 intercepţii, 9 eficienţă în acelaşi meci.

7. Aleksandar Belanovic - 21 minute, 13 puncte, 5 eficienţă în meciul pierdut de Craiova la Giurgiu.

8. LeRoy Dawson - 37 minute, 2 puncte, 6 recuperări, 1 la eficienţă în eşecul Craiovei la Giurgiu.

Transferaţi de la o primdivizionară la alta

Pe de altă parte o serie de alţi şapte jucători au debutat la noile lor echipe după ce în tur au evoluat la alte formaţii prim divizionare. Iată lista acestor sportivi: Bogdan Ţibîrnă, Cortney Scott, Angel Santana, Constantin Amărghioalei, Dani Popescu, Octavian Boian şi Cornel Cioacătă. De notat că şase dintre ei au jucat la CS Otopeni în tur. După cum este bine cunoscut deja, ilfovenii s-au retras din campionat.

Iată cum s-au comportant aceştia:

1. Bogdan Ţibîrnă - 18 minute, 9 puncte, 6 recuperări 14 eficienţă în victoria echipei din Oradea asupra Sibiului.

2. Cortney Scott - 20 minute, 7 puncte, 4 recuperări, 10 eficienţă în eşecul Sibiului la Oradrea.

3. Dani Popescu - 23 minute, 2 puncte, 6 pase decisive, 9 eficienţă în victoria spectaculoasă a Piteştiului asupra lui BC Miercurea Ciuc.

4. Constantin Amărghioalei - 36 minute, 11 puncte, 5 recuperări, 7 eficienţă în eşecul Iaşiului la Târgu-Mureş.

5. Angel Santana - 3 minute de joc, zero eficienţă la eşecul Ploieştiului pe terenul campioanei.

6. Octvian Boian - 2 minute, 0 eficienţă.

7. Cornel Cioacătă - 8 minute, două posesii pierdute şi minus 2 la eficienţă în eşecul Craiovei la Giurgiu.

Ordinea prezentării debutanţilor din diferitele categorii nu este neapărat relevantă în condiţiile în care aceştia au susţinut un singur meci. În plus unii au avut adversari mai puternici şi alţii mai puţin redutabili. Nu trebuie omis nici rolul fiecăruia în acest moment la echipa care l-a achiziţionat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!