Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Energia Rovinari luptă împotriva celor dela CSȘ Giurgiu pentru un loc în play-off

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
16.03.2012


Sala Sporturilor ”Chauncey Hardy”

sâmbătă, 17.03, ora 18.00


  Fișa meciului  

 

Sâmbătă, cu începere de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Giurgiu va avea loc confruntarea dintre echipa locală și CS Energia Rovinari, partida contând pentru etapa 27.

Elevii lui Chris Terrel se întorc pe teren propriu după o serie de prestații surpinzătoare. După ce și-au adjudecat victoria împotriva Timișoarei cu scorul de 83 la 75, giurgiuvenii au fost pe cale sa producă si o a doua surpriză, pierzând însă în fața deținătoarei Cupei Romaniei la un ecart de 9 puncte, scor 94-85. Aflată pe locul 13, propunând-și să câștige cât mai multe meciuri până la finalul sezonului regulat, echipa din Giurgiu are un bilanț negativ de 18 înfrângeri și 6 reușite.

La polul opus, Energia se menține în cursa pentru play-off, trecându-și în cont în ultimele două săptămâni două victorii foarte importante, în fața celor de CSU Sibiu, respectiv ”U” Mobitelco Cluj, ambele pe teren propriu. Momentan, cu douムpartide restante, echipa gorjeanムse aflムpe locul 10 cu un total de 34 de puncte, având la activ 12 victorii și 10 eșecuri.   

Meciul se anunță unul interesant de urmărit, întrucât ambele formații antrenate în trecut de Theo Evans, trec printr-o pasă favorabilă. Având în vedere evoluțiile celor două echipe, soarta confruntării este deschisă oricărui rezultat, atuurile fiind și de o parte, dar și de cealaltă.   

Având avantajul terenului propiu, gruparea din Giurgiu va putea contracara cu cei doi Ray Kraemer și Brian Burrell, cel din urmă fiind principalul artizan în ultima victorie obținută de echipă sa. De cealaltă parte, o armă importantî în jocul Energiei este Louis Darby, acompaniat de conaționalul său, Porter Troupe, amândoi constanți în presațiile trecute.   

Sub panou, duelul se așteaptă să se dea între pivotul gorjan David Steffel, și principalul recuperator al formației de pe malul Dunării, Cătălin Vlaicu, acesta fiind totodată și un jucător român important în angrenajul echipei conduse de Chris Terrel.    

Dacă evoluțiile sale continuă într-un ton asemănător cu meciurile anterioare Stefan Nikolic nu va întâmpina prea multe probleme în fața lui Kevin Simms, care în prezent deține medii de 4.6 pase decisive în comparație cu 5.2 ale jucătorului sârb.

Așa cum și Slobodan Nikolic afirmă înaintea acestei partide, apărarea va cântări greu în jocul ceor două echipe, mai ales în cel al Energiei având în vedere numărul de puncte mare pe care formația gazdă de mâine l-a marcat în ultimul timp. De asemenea, pentru a câștiga, gorjenii vor trebui să diminueze numărul coșurilor înscrise de 3 puncte ale adversarilor, întrucât aceștia înregistrează un procentaj mai mare din spatele semicercului (35%-33%).  

Elevii lui Nikolic senior au tremurat și în ultimul, dar totodată și primul meci disputat în față nou promovatei, ei reușind să câștige pe final cu scorul de 82-79.

Pentru echipa din Tg-Jiu, acesta este un meci important alături de partida cu BCM Pitești, câștigarea celor două confruntări calificându-i în proporție de 80 % în play-off-ul campionatului.  

Arbitrii ce vor oficia această partidă sunt Alexandru Olaru, Alin Faur și Marius Epure, comisar din partea Federației fiind delegat Mihai Caraion

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    sims vs nikolic jr
    Daca tot trageti concluzii bazate pe doar pe statistica verificati statisticile pana la capat.
    Inafara de pase decisive( unde diferenta nu este f mare) si recuperari, Sims in bate in statistica pe Nikolici la toate celelalte capitole asa ca mai vedem maine

    cu 12 ani în urmă (16.03.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    ???
    Nu stiam ca Stefan Nikolic si Kevin Simms sunt conationali...

    cu 12 ani în urmă (16.03.2012) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    abu
    Daca Stefan Nikolic va juca ca si in ultimele doua meciuri atunci este bine pt Energia! Dar mi-e frica sa nu isi revina, pentru ca inainte a jucat destul de rau.
    Meciul este foarte echilibrat iar diferenta va fi facuta de aparari! Oricum meci clar de 1/2.

    cu 12 ani în urmă (16.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!