Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Energia triumfă pentru a treia oară consecutiv în lupta pentru play-off

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
18.03.2012


71-79

(9-13 , 24-21 , 21-23 , 17-22)



  Fișa meciului  

 

Energia Rovinari avansează în lupta pentru play-off cu încă o victorie, de această dată în fața celor de la CSȘ Giurgiu. Gorjenii au reușit seara trecută să se impună în fața echipei de pe malul Dunării cu scorul de 79 la 71 și să contabilizeze astfel cea de-a treia victorie consecutivă. În schimb, elevii lui Chris Terrell au suferit cel de-al doilea eșec după cel din etapa treută în fața deținătoarei Cupei.

Deși echilibrat pe alocuri, meciul a fost unul controlat în marea majoritatea a sa de oaspeți, care au reușit să își impuna ritmul și să se apere corespunzător.

Primul act a fost sărac în puncte, cele două protagoniste reușind să marcheze împreună doar 22 de puncte. Echilibrul pe tabela de marcaj a ținut  până în minutul 9 al primelor zece minute, moment în care gorjenii au înscris 7 puncte puncte fără replica, ducând scorul la 9-18 în favoarea lor. Deși cu trei coșuri însscrise din spatele semiercului, oaspeții au cedat în sfertul 2, atunci când Brian Burrell a marcat consecutiv pentru echipa sa pentru a majora suspansului meciului și a închide prima repriză la doar un punct în spatele adversarului, 33-34.

Dacă în primele 20 de minute ale partidei, meciul a părut a fi numai în mâinile vizitatorilor, situația s-a schimbat însă la revenirea de la vestiare. Însă, deși elevii lui Chris Terrel au reușit să se instaleze la conducere de două ori, la scorul de 34-33, respectiv 54-53, Energia și-a gestionat mai bine acțiunile, ieșind idn impas și impunându-se cu scorul de 79 la 71 în cadrul celei de-a treia victorii obținute în mai puțin de două săptămâni.

În ceea ce privește statistica, cele două echipe au avut procentaje echilibrate, fieacare dintre ele reușind să se impună la căte un capitol. Diferența a fost făcută însă la greșelile neforțate, acolo unde gazdele au comis 19 în comparație cu cele 10 ale vizitatorilor. Sub panou, lupta a fost câștigata la o lungime de 7 recuperări în favoarea echipei amfitrioane, 29-22. Privind aruncările, gorjenii au fost superiori rivalilor lor, atât per total, cât și din spatele linie de 6.75, unde gorjenii au înregistrat un procentaj spectaculos de 65%.

Principalii marcatori:

CSȘ Giurgiu: Kevin Sims: 19 puncte, 3 recuperări, 9 pase decisive; Cătălin Vlaicu: 17 puncte, 2 recuperări, pase decisive; Brian Burrell: 13 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive

CS Energia Rovinari: Porter Troupe: 24 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive; David Steffel: 15 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive; Louis Darby: 15 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive

Energia își continuă parcursul în lupta pentru play-off, partida câștigată împotriva celor de la Giurgiu fiind una extrem de importantă. În momentul de față, echipa gorjană se află la doar 2 puncte de locul 8, păstrând șanse reale de calificare. De cealaltă parte, echipa condusă de Chris Terrell staționează pe locul 13, sperând la cel mult două victorii din cele trei meciuri pe care le mai are de disputat.

În etapa următoare, echipa din Giurgiu se va deplasa la Iași, unde va întâlni echipa locală. În schimb, formația gorjană primește vizita celor de la BC Timișoara joi, 22.03.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!