Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Oradea învinge la Miercurea Ciuc, scor 96-88

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.03.2012

 88-96

19-22, 19-33, 26-14, 24-27

   Fișă meci   

CSM Oradea a câștigat meciul cu BC Miercurea Ciuc, scor 96-88, contând pentru etapa a 28-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin și desfășurat la polivalenta ciucană în cursul serii de sâmbătă (24.03).

Bihorenii au mizat foarte mult pe jocul cu pivotul în prima parte a confruntării. Sasha Topcov a fost găsit cu mingi foarte utile de către colegii săi în apropierea coșului de unde a adus 14 puncte în prima secvență. În primele nouă minute de joc efectiv Oradea a avut un singur alt marcator în persoana lui Nemanja Maric, autor a 4 puncte. În schimb, Ashley Champion a fost principalul responsabil cu finalizarea din partea ciucanilor. Aceștia s-au văzut conduși de la începutul jocului dar au trecut în două rânduri la conducere prin intermediul reușitelor semnate Christopher Long. Totuși, Oradea a beneficiat de reușitele lui Markovic și Pesic în finalul secvenței pentru a termina actul inaugural în avantaj, scor 22-19.

Sasha Topcov a continuat să execute echipa gazdă marcând primele trei coșuri ale echipei orădene din secvența a doua. Urmează un coș cu fault și liberă transformată pentru Nemanja Maric care duce avantajul vizitatorilor la zece lungimi. Ofensiva echipei pregătite de către Cristian Achim a funcționat perfect în această perioadă, iar Topcov ajungea la 24 puncte marcate în minutul 15 al confruntării. Gazdele nu găsesc soluții în apărare, iar Pașca și Maric pedepsesc defensiva acestora. Urmează un parțial de 8-0 pe fondul reușitelor lui Bogdan Țibîrnă, diferența maximă fiind de 19 lungimi, scor 55-36, în ultimul minut al reprizei. Cristian Jakab punctează pentru a stabili scorul pauzei: 38-55.

Miercurea Ciuc înscrie primele două coșuri ale reprizei a doua în vreme ce orădenii așteaptă mai bine de două minute pentru a contabiliza prima reușită din acțiune a acestei perioade. Enrico Tucker înscrie de mai multe ori pentru ca Emmanuel Dies să reducă diferența la mai puțin de zece lungimi pe tabela de marcaj în minutul 24. DUpă o nouă desprindere a bihorenilor urmează un 8-0 pentru harghiteni care înscriu de patru ori din acțiune fără ca adversarul să izbutească ceva notabil. Astfel diferența coboară la cinci lungimi, scor 62-67 în minutul 28. Milos MArkovic oprește sângerarea însă Oradea are în continuare mari probleme din punct de vedere al execuției ofensive pe parcursul acestei perioade de joc. Dies stabilește scorul la intrarea în sfertul decisiv: 64-69.

Vizitatorii marchează primii și se duc la nouă puncte, însă Long răspunde cu câte o reușită din interiorul respectiv una din exteriorul semicercului pentru a strânge scorul la patru lungimi. Oradea nu pune niciun punct pe tabela de marcaj preț de mai bine de trei minute, seria negativă fiind oprită pe aceeași filieră: Pesic la serviciu, Topcov la finalizare.
Miercurea Ciuc nu se predă și strânge în alte două rânduri la doar patru puncte, dar Pesic și Lupusavei îngroapă câte o aruncare de la distanță pentru a dubla avantajul echipei din Oradea cu patru minute înainte de finalul partidei. Același Long apropie Miercurea Ciuc la diferența psihologică de patru puncte, însă replica vine de la Nemanja Maric, care înscrie pentru trei puncte cu două minute rămase pe timpul de joc. Meciul se sfârșește cu victoria echipei oaspete, scor 96-88.

Remarcați
Ciuc - Long 24 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, Champion 21 puncte, 4 recuperări, Dies 20 puncte, 9 recuperări
Oradea - Topcov 26 puncte, Maric 25 puncte, 5 pase decisive, Pesic 17 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!