Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Predrag Badnjarevic este cel mai bun antrenor al sezonului regulat

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
05.04.2012

Sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12 a luat sfârșit miercuri (04.04), cu meciurile etapei a 30-a. La capătul acestei runde am aflat ordinea finală și tabloul playoff-ului.

De asemenea, ne-am pus pe stabilit ierarhii. Site-ul TotalBaschet va decerna trei premii individuale menite să recompenseze munca celor implicați în cea mai importantă întrecere baschetbalistică din țara noastră. Cel mai bun antrenor, cel mai bun junior (tânăr jucător), respectiv cel mai bun jucător (MVP) al sezonului regulat vor fi premiați.

În această seară facem referire la categoria antrenori. Sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12, a avut parte de un aport foarte important dinspre băncile tehnice. Acestea au influențat soarta unor partide și decis câteva dintre cele mai atractive confruntări.

Pe baza rezultatelor, pentru că ele îl ridică pe antrenor și totodată îl confirmă în funcție sau îi aduc oferte consistente din punct de vedere material, respectiv onorante din partea celor mai puternice echipe, respectiv a muncii pe care a depus-o, site-ul TotalBaschet îl declară pe Predrag Badnjarevic drept cel mai bun antrenor al sezonului regulat al Diviziei A masculin în stagiunea competițională 2011/12.

BC Timișoara a avut un parcurs extrem de solid în Divizia A pe toată durata desfășurării sezonului regulat. Echipa lui Badnjarevic a terminat pe locul al 2-lea, cu un bilanț general de 21 victorii și 7 înfrângeri cu un total de 49 puncte. A terminat la egalitate cu câștigătoarea sezonului regulat, Gaz Metan Mediaș.

De asemenea, formația alb-violetă a realizat cea mai lungă serie de victorii consecutive. Ea a cuprins 12 succese, consemnate în Divizia A, între etapele a 3-a și a 14-a. Elevii lui Badnjarevic au realizat cea mai solidă primă jumătate de sezon din istoria recentă a campionatului nostru cu un bilanț general de 13 victorii și 2 înfrângeri, dar în afara acestuia a convins și prin baschetul etalat.

Badnjarevic a avut capacitatea de a propulsa această echipă pe prima poziție a clasamentului, unde s-a menținut (având cel mai bun bilanț) în majoritatea timpului. E posibil ca spre sfârșitul sezonului regulat să nu fi găsit resurse de a păstra prospețimea jucătorilor săi de bază. Dar să nu uităm că acest lucru a fost foarte dificl de realizat în condițiile în care Leii din Banat au rămas competitivi în toate cele trei competiții la care au luat startul.

Tehnicianul ex-iugoslav a rămas fidel concepției sale de joc chiar dacă la începutul sezonului o parte dintre susținătorii echipei nu au fost de acord cu achiziționarea lui Bogdan Popescu, respectiv cu omiterea regulată din cvintetul de jucători străini a căpitanului Nenad Markovic. Timpul a demonstrat că tehnicianul sârb a știut ce face atunci când a schimbat întreg efectivul de jucători străini. Deși a ales să lucreze cu un lot de jucători radical schimbat și compus din baschetbaliști care nu au fost colegi sau chiar nu se cunoșteau deloc în urmă cu 8-9 luni, Badnjarevic a format o echipă competitivă și a omogenizat-o în timp record.

El a colaborat o bună parte din acest sezon cu Milorad Perovic, un antrenor cu multă experiență și fin cunoscător al baschetului românesc din ultimii ani. Între timp a schimbat secundul, avându-l la ora actuală alături pe Srdjan Jovanovic, fost jucător la Steaua Roșie Belgrad.

Timișoara a etalat un baschet modern, mizând foarte mult pe angajamentul fizic și pe calitățile unor jucători precum Bogdan Popescu și Dominique Archie, extrem de bine dispuși în teren de Badnjarevic și coordonați de către Zlatko Jovanovic. Alb-violeții practică un baschet disciplinat cu un sistem defensiv bine pus la punct și care este capabil de a crea mari probleme în meciurile cu grad ridicat de dificultate. Pe de altă parte jocul ofensiv poate oferi multe momente de satisfacție atât din spatele semicercului cât și la interior deoarece se îmbină extrem de bine calitățile și particularitățile jocului prestat de sportivii care alcătuiesc lotul de jucători și mai ales rotația de bază. Timișoara a combinat extrem de bine schemele de joc organizat și duse la nivel excelent de joc, lucru coroborat cu situațiile în care valoarea individuală și inspirația jucătorilor a adus satisfacție.

Astfel, concepția tactică, pregătirea minuțioasă și cunoștințele în domeniu, împreună cu selecția foarte bună a jucătorilor îl recomandă pe Badnjarevic pentru titlul de cel mai bun antrenor al sezonului competițional 2011/12.

Tehnicianul sârb nu se află la prima experiență în baschetul românesc. El a pregătit echipa West Petrom Arad în sezonul competițional 2003/04.

Ulterior Badnjarevic și-a construit cariera pe alte meleaguri. Printre angajamentele sale se numără Euroins Cherno More, în Bulgaria, KK Igokea în Bosnia-Herțegovina, respectiv Etoile du Sahel în Tunisia. El a devenit campion al țării africane în sezonul 2010/11, grupare ce ulterior a devenit campioană a Africii sub bagheta lui Dragan Petricevic. Practic, vara trecută, cei doi au făcut rocadă. 

De asemenea, Badnjarevic a fost antrenorul echipei naționale a Egiptului la baschet masculin în perioada 2006/08. El a condus această echipă spre un loc 4 la Campionatul Africii la baschet masculin - ediția 2007.

În ancheta realizată de către TotalBaschet, Badnjarevic a primit 5 voturi din partea colectivului de redactori ai site-ului nostru. Voturi au mai primit Hristu Șapera (CSM București) - 3, respectiv Cristian Achim (CSM Oradea) - 1.

De notat că Badnjarevic împlinește vârsta de 49 de ani în cursul zilei de joi (05.04).

1 comentariu la aceasta stire:
  • horace :

    la multi ani
    felicitari si la multi ani,

    cu 12 ani în urmă (06.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!