Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Timişoara şi Asesoft, faţă în faţă pentru primul loc în campionat

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
30.03.2012

foto: debanat.ro

Derby-ul penultimei etape din Divizia A de baschet masculin se joacă sâmbătă pe Bega. BC Timişoara primeşte vizita lui CSU Ploieşti într-un duel extrem de aşteptat. Va fi o dispută între liderul clasamentului şi ocupanta locului secund, iar miza este una foarte mare, prima poziţie în Divizia A.

Meciul de sâmbătă va fi al patrulea episod dintre cele două formaţii în acest sezon competiţional. Până acum, Timişoara a repurtat două victorii, una în campionat şi una în Cupă, iar ploieştenii au un singur succes. O situaţie atipică dacă e să ne gândim la statistica dintre cele două formaţii. Asesoftul domina clar duelurile directe cu 16-1. Acum, bănăţenii sunt mult mai apropiaţi valoric şi aşa cum s-a văzut şi în prima parte a sezonului, pot pune reale probleme. Înaintea duelului de mâine, raportul victoriilor e în continuare favorabil trupei lui Arnautovic, 17-3.

Jucătorii şi oficialii celor două formaţii se aşteaptă la un joc diferit de celelalte trei episoade din acest sezon. Asta pentru că cele două echipe sunt schimbate. În special Asesoft, la care au revenit Cepulis şi Hargrove, plus ultimul sosit Tica. Timişorenii îl au pe Spralja în lot, ca o noutate faţă de echipa cu care au abordat prima parte a sezonului.

De asemenea, acum diferă şi forma sportivă a celor două echipe. Dacă în tur Timişoara a dominat campionatul, având şi 12 victorii consecutive, acum bănăţenii au evoluţii oscilante. În schimb, Burlacu şi compania merg ceas, cu 11 victorii la rând şi un joc foarte solid. Din acest punct de vedere, Asesoftul are un avantaj.

Bănăţenii mizează însă pe dorinţa de a-şi păstra prima poziţie în clasament, dar şi pe avantajul terenului propriu. Alb-violeţii aşteaptă ca sala să fie plină şi să pună presiune pe oaspeţi.

Se anunţă aşadar un meci echilibrat, în care fiecare greşeală contează, dar la finalul căruia putem afla ce echipă are prima şansă de a încheia sezonul regulat pe primul loc. 

În tur, Timişoara s-a impus la Brazi cu 76-74.

Partida dintre BC Timişoara şi CSU Asesoft Ploieşti va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00 şi va fi transmis în direct de Digisport.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!