Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Top Juniori sub 22 de ani

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.11.2011

Etapa a VI-a a Diviziei A a consemnat prezența pe teren a 16 jucători români născuți după 1989. Este pentru a patra oară în acest sezon când se atinge acest număr, recordul înregistrându-se etapa trecută când 20 de tineri baschetbaliști au jucat cel puțin o secundă.

Partida dintre CSU Atlassib Sibiu și Politehnica Unirea Iași, dezechilibrată clar din punct de vedere al valorii celor două loturi, a fost prilejul ideal pentru a vedea la lucru cât mai mulți juniori aflați în vizorul nostru. Astfel am putut nota debuturile în Divizia A ale lui Norbert Pascu și Erman Alibec. Pascu a jucat 10 minute, a marcat 7 puncte și a avut un indice de eficiență de 4 în timp ce Alibec a evoluat doar 2:42 minute, a marcat un punct, a reușit o recuperare și -2 în dreptul eficienței. De remarcat că de la acest meci au lipsit, din lotul Iașiului, patru juniori dintre cei monitorizați de noi în fiecare etapă și anume Vlad Popovici, Vlad Cobzaru, Theodor Stamate și Dan Filip. Motivul absenței l-a costituit participarea acestora la meciul de juniori U18 pe care echipa clubului ieșean l-a disputat duminică contra celor de la CSU Cuadripol Brașov.

Doar doi juniori sub 22 de ani au fost titulari în această etapă. Este vorba de george Surugiu și Liviu Rotariu de la Politehnica Iași.

Până în acest moment în actualul sezon al Diviziei A au evoluat 28 de juniori sub 22 de ani. Dintre aceștia doar 13 au evoluat, în medie, peste 5 minute în fiecare etapă, iar clasamentul acestora după 6 etape arată în felul următor:

 

Foto Nume/
Echipă
Medie
Minute
Medie
Eficiență
Comentariu
1
 Bogdan Țibârnă
(CS Otopeni)
21:59
10 Bogdan Țibârnă a avut un meci bun contra lui U Mobitelco. A fost mult mai agresiv decât în partidele anterioare și a terminat cu un indice de eficiență de 14, cel mai mare al său în acest sezon și cel mai mare dintre toți juniorii sub 22 de ani ce au evoluat în această etapă. Pivotul Otopeniului a terminat meciul cu 13 puncte marcate (5/9 de la două puncte, 0/1 de la 3 puncte și 3/4 la libere), 4 recuperări, o pasă decisivă și 3 capace. În total a evoluat 27:23 minute timp în care a acumulat și 4 greșeli personale. Datorită acestei prestații totalbaschet.ro l-a desemnat Juniorul etapei, pentru a doua oară în acest sezon.
2
   Adrian Guțoaia
(Energia Rovinari)
 22:36 7.33

Adrian Guțoaia a jucat pentru a 3-a oară de la transferul său la Energia Rovinari împotriva echipei alături de care a jucat finala Diviziei A în sezonul 2010/11. În confruntarea din sezonul regulat al Diviziei A, sportivul gălățean a bifat 23 minute de joc, având 2/5 la două puncte, 0/4 la aruncările din spatele semicercului pentru un total de 4 puncte, alături de 5 recuperări, 3 intercepții și un capac cu trei posesii pierdute pentru 5 la eficiență.

3    Vlad Popovici
(Politehnica Iași)
 26:33 7
 Nu a evoluat în această etapă.
4    Bariș Aktaș
(Dinamo București)
 18:51 6.67
Aktaș a jucat contra lui Gaz Metan Mediaș 19:48 minute. El a marcat 3 din cele 4 aruncări de două puncte încercate și ambele libere de care a beneficiat pentru un total de 8 puncte, cea mai bună performanță a sa din acest sezon. La final a acumulat un indice de eficiență de 9, a doua performanță a sezonului pentru el și a doua a etapei dintre toți juniorii monitorizați, la egalitate cu Mădălin Pintilie de la Poli Iași.
5    Cătălin Petrișor
(SCM Craiova)
21:08
 5 Cătălin Petrișor nu a impresionat în victoria Craiovei contra Miercurei Ciuc prin punctele marcate ci prin viziunea sa în teren. Fundașul de 19 ani se simte excelent în sistemul de joc al lui Mandic iar cele 6 pase decisive oferite colegilor în acest meci, cele mai multe dintre toți jucătorii aflați pe teren, stau dovadă acestui lucru. Pe lângă numărul de pase decisive, record personal în această stagiune, el a mai reușit să înscrie 4 puncte pentru un indice de eficiență de 7.
6    Ciprian Mihai
(CSȘ Giurgiu)
13:07
 2.75 Ciprian Mihai a stabilit în meciul pierdut de echipa sa în fața lui CSM București două performanțe personale stagionale: 5 recuperări și un indice de eficiență de 6. El a înscris 4 puncte și a dat o pasă decisivă. 
7
   Vlad Cobzaru
(Politehnica Iași)
 26:44 2.50
 Nu a evoluat în această etapă.
8
   Andrei Lefter
(CSU Atlassib Sibiu)
5:19
2.20
Lefter nu a fost folosit de Cătălin Vulc decât 5:47 minute contra Iașiului, cele mai puține dintre toți jucătorii cu excepția debutantului Alibec. În acest interval a marcat 2 puncte, a recuperat o minge și a pasat decisiv o singură dată. La final a avut un indice de eficiență de 3, tot penultimul din punct de vedere al valorii, înaintea celui reușit de Alibec.
9    Dan Ioan
(Dinamo București)
7:15
1.67
În usturătoarea înfrângere suferită de dinamoviști la Mediaș, scor 115-86, Ioan a evoluat 8:20 minute iar statisticile sale au stat sub patronajul cifrei 1. A marcat o aruncare de două puncte dintr-o singură încercare, a ratat singura aruncare de la mare distanță pe care a încercat-o, a recuperat o minge, a pierdut o posesie și a avut un indice de eficiență de 1.
10
   Florin Dăscălescu
(Politehnica Iași)
 12:14  1.17 Florin Dăscălescu a stabilit în înfrângerea suferită de Iași în fața Sibiului recorduri personale în acest sezon la capitolele puncte marcate (10), eficiență (8), procentaj la aruncările de două puncte (62%) și capace (2). De remarcat că toate aceste cifre le-a realizat în doar 11:51 minute de joc, cele mai puține dintre toți jucătorii echipei sale. În urma acestei performanțe el a trecut pentru prima dată în acest sezon de bariera 0 în dreptul mediei de eficiență
 11    George Surugiu
(Politehnica Iași)
6:26
0.83
Surugiu este o prezență nouă în topul nostru. În meciul contra Sibiului el a fost titular pentru prima dată în acest sezon (profitând de absența lui Popovici),  iar cele 15:29 minute jucate l-au ajutat să îndeplinească criteriul de timp jucat necesar accederii în clasament. El a marcat 2 puncte, a reușit cinci recuperări iar la final a avut un coeficient de eficiență unitar.
 12    Liviu Rotariu
(Politehnica Iași)
 19:24 0.50
Rotariu a fost titular contra Sibiului și a primit  28:36 minute de joc, record personal în acest sezon și record al etapei între juniorii sub 22 de ani. Tot la capitolul performanțe individuale se încadrează și numărul de puncte maracte (10), eficiența (5) și procentajul la aruncările de la mare distanță (2/3-66%). El și-a mai trecut în cont o recuperare, o pasă decisivă, o intercepție dar și 4 mingi pierdute. Ca și în cazul lui Dăscălescu este pentru prima oară în acest sezon când trece pe plus la medie eficienței per etapă.
 13    Mădălin Pintilie
(Politehnica Iași)
 12:10 -0.33
Rezultatele lui Pintilie din acestă etapă seamănă cu ale celorlați jucători ai Iașiului: recorduri personale la minute jucate (23:26), puncte (10), eficiență (9), recuperări (3), procentaj la aruncările de 3 puncte (2/3-66%). La minusuri trebuie notate cele 4 posesii pierdute.

NOTĂ: Clasamentul este întocmit după fiecare etapă în funcţie de media indicilor de eficienţă a fiecărui jucător şi de media de minute jucate pe meci. Astfel, pentru a evita situaţiile în care un jucător evoluează doar într-un singur meci şi are un indice de eficienţă mare decât unul care evoluează meci de meci vom întocmi clasamentul doar cu jucătorii care au, în medie, cel puţin cinci minute jucate pe meci.

6 comentarii la aceasta stire:
  • pop :

    Clasament
    Poate ar fi interesant un clasament al jucatorilor romani, fruntasii de aici poate ar fi fruntasi si acolo?

    cu 12 ani în urmă (02.11.2011) Raspunde
  • Costin :

    @Pop
    Vom avea un asemenea top la finalul turului...Să îl faci săptămânal presupune o muncă titanică având în vedere volumul extrem de mare de informații ce trebuie prelucrate...

    cu 12 ani în urmă (02.11.2011) Raspunde
  • Costin :

    ...
    Și nu este vorba de volumul de muncă ci de timpul necesar executării acesteia, timp pe care momentan preferăm să îl acordăm culegerii de informații din baschet pentru a vi le prezenta cât mai repede cu putință!

    cu 12 ani în urmă (02.11.2011) Raspunde
  • pop :

    am exagerat
    1 nicoara28.31-24.3 p,2 burlacu35-23.6,33.stanescu 33-17, 4 popescu 27.54-16.3 5 silvasan 32.36-16.2

    cu 12 ani în urmă (02.11.2011) Raspunde
  • pop :

    sa remediez problema
    32 jucatori romani au jucat peste 20 minute/meci

    cu 12 ani în urmă (02.11.2011) Raspunde
  • pop :

    continua cu
    jucatori romani cu mai mult de 10 minute-sunt 26. Mentionez ca 5 sunt de la Iasi iar la 20 minute 6 sunt de la Iasi. Cineva spunea de stupid peoples, foarte inteligenti trebuie sa fie restul romanilor pentu a anihila oamenii din baschetul romanesc.

    cu 12 ani în urmă (02.11.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!