Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DOCUMENT. Tribunalul Federal Elvețian a respins ca inadmisibil recursul depus de SCM Timișoara

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
14.11.2018

Foto: Reuters

Sport Club Municipal Timișoara este obligată să plătească peste 150.000 de euro către Kyle Shiloh, Derrick Low, Hristo Nikolov și Nenad Milosevic fără a mai putea invoca alte aspecte procedurale pentru a anula hotărârea Tribunalului Arbitral Baschetbalistic. Tribunalul Federal Elvețian a decis să respingă ca inadmisibil recursul depus de către SCM Timișoara, iar astfel deciziile BAT 0991/16 și BAT 0951/16 au devenit definitive și irevocabile. 

Decizia Tribunalului Federal Elvețian de respingere ca inadmisibilă a fost pronunțată la Lausanne în urmă cu aproximativ trei luni, pe data de 22 august 2018 de către judecătorul federal Kiss. Sport Club Municipal Timișoara a fost reprezentat în această procedură de către avocatul elvețian Leila Ostini din orașul Bellinzone. 

Ca urmare a acestei decizii, Federația Română de Baschet și Federația Internațională de Baschet vor ridica suspendarea privind sancționarea Sport Club Municipal Timișoara.

Cele două decizii au fost publicate de site-ul opiniatimisoarei.ro și pot fi accesate aici și aici.

Site-ul nostru a publicat în luna iunie un articol în care a prezentat că între 1989 și 2016 s-au înregistrat 610 recursuri împotriva unor hotărâri arbitrale, iar doar 20 au fost admise, adică o medie de 5%. Niciuna dintre deciziile Tribunalului Arbitral Baschetbalistic, instituție care a pronunțat aproximativ 1200 de hotărâri până în prezent, nu a fost anulată la Tribunalul Federal Elvețian. Conform spuselor lui Nicolas Ulmer, avocat la Budin & Asociații din Geneva, "arbitrii experimentați din Elveția cunosc foarte bine structura legislației arbitrale din Elveția și mulți trăiesc cu frica de moarte a rușinii ca o decizie semnată de ei să fie răsturnată de Tribunalul Federal; este foarte puțin probabil ca aceștia să redacteze o decizie care poate fi atacată cu succes în fața Tribunalului Federal."

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!