Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Doi clujeni s-au aflat în double-double miercuri seara

Paul Olar

Paul Olar
12.05.2016

U-Banca Transilvania a repurtat un succes vital miercuri seara, trecând de CSM CSU Oradea cu scorul de 79-70. Scorul general al seriei este 2-1 pentru bihoreni, iar meciul patru va fi programat vineri, 13 mai.

Dincolo de prestația senzațională a lui Cătălin Baciu, alți doi baschetbaliști clujeni au strălucit în jocul cu numărul trei. Este vorba de Andrii Kalnichenko și Filip Adamovic.

Primul sportiv amintit a bifat 25 de minute, el începând disputa din postura de titular. Jucătorul originar din Odessa a contabilizat 5/6 din interiorul semicercului, respectiv ¼ de la mare distanță, pentru un total de 13 puncte.

De asemenea, Kalnichenko a strâns 11 recuperări și 2 pase decisive, pentru un indice al eficienței de 22. El l-a egalat din acest punct de vedere pe Cătălin Baciu.

Din postura de titular a abordat încleștarea și Filip Adamovic. Bosniacul a primit aproape 35 de minute din partea antrenorului Marcel Țenter și nu a dezamăgit. Filip a izbutit 10 puncte, după ce a înscris 3/7 din interiorul arcului de cerc și 4/4 de la nivelul liniei de pedeapsă.

În plus, Adamovic a distribuit 11 pase decisive și a recuperat 5 mingi, alături de o intercepție. Statisticile bosniacului au alcătuit un indice al eficienței de 16.

Remarcabil au evoluat și Kyndall Dykes sau Adrian Guțoaia.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Intreb si eu...
    Cata minte sa ai sa il scoti pe Kalnicenko(si implicit sa il scoti si din mana) cand mai sunt 4:06 din primul sfert, in conditiile in care se vedea din cosmos ca jucatorul cel mai bun si cel mai informa in acel moment. Care e logica, care e argumentul unei astfel de decizii dupa 5 min si 54 de secunde de joc??? Crae Marcele, ff.. mama lui de baschet azi si maine. Care e logica sa il aperi al treilea meci pe Zeno folosindu-te de Dykes, cand e clar ca Dykes nu il poate apara pe omul ala. Nu vezi din avion ca nu faci altceva decat sa il distrugi pe Deykes cu chestia asta. Pune altul sau lasa-l dracului sa dea 50 de puncte, ca oricum da de la 20 in sus si Dykes abia mai sufla in atac si da 10. Daca tot nu ai scheme de atac valabile in afara de"handbal style", de ce drac cand vezi ca ei joaca cu echipa mica sau fara poz 4(asta aproape tot timpul ca Pasca e ca si cum ar fi nime pe 4), nu joci cu o echipa mare sa poti domina panoul ala in atac si astfel sa ii obligi sa se apere jos si sa mai ramana luberi jucatorii la 3. Bravo, l-ai descoperit pe Baciu...era timpu. Da joaca mah omule formule mari cand trebuie, joaca mai mult cu Todic, uneori chiar cu Andrei pe 3...ca sa poti impinge jocul, sa ai forta...ca sa joci turca cu oameni mici iti trebe idei si noi nu le avem...

    cu 7 ani în urmă (12.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe grasu:

      @free
      Nu ca sunt vreun fan al lui Marcel, dar am impresia ca aseara Kalnichenko s-a cerut el afara, am vazut ca a cerut schimbare. In rest ai sintetizat foarte bine jocul echipei de cand a venit marcel, si sigur sunt mult mai multi care au aceleasi nelamuriri ca si tine.

      cu 7 ani în urmă (12.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      @free62
      Cateva motive pentru care cred ca e ok ca Dykes se apara la Zeno
      1) Dykes e cel mai bun aparator al clujului (poate apara pozitiile 1-4 cu destul de mare success - stiu ca fiind accidentat nu da randamentul scontat - dar nu cred ca este alt aparator care ar putea sa-i faca fata lui Zeno)
      2) Clujul a jucat mult mai bine cand s-a aparat om-la-om (zona aia a dat roade doar in meciul 1 si stim ce procentaj a avut oradea atunci)
      3) Oradea te pedepseste instant daca faci doubleteam deci trebuie cineva care sa poata sta in fata lui fara ajutor
      4) A incercat cu Kuti si nu a prea mers (si-a luat 3 faulturi in 4 minute)
      5) A incercat cu Gutoaia si nu a prea mers

      cu 7 ani în urmă (12.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Daca Dykes e cel mai bun aparator al Clujului eu ma si duc acasa sa ma culc. Cel mai mobil/ agil in miscari poate...da aparator de exceptie nu cred ca a fost vreodata.
      De facut fata asa cum arata astea 3 meciuri, plus cel de campionat din ultima etapa, nu face fata absolut deloc nici Dykes, ba mai mult toata chestia asta clar il trage in jos. Zeno la fiecare pas are un sfert de pas in plus comparativ cu Dykes(toata lumea cine l-a vazut a vazut ca paseste mai lung, e mai mare in balamale), deci trege pe langa el ca acceleratul prin halta Jebuc. Nici Kuti, nici Dykes, nici Gutoaia nu vor face fata in conditiile astea unui duel 1-1 la cu Zeno, ca pur si simplu nu il ajungi cand pleaca. CU toate astea daca vrie sa faci ceva sunt cateva chestii evidente, foartea intotdeauna patrunderea, mai mult forteaza cam intotdeauna pe mana stanga si acolo trebuie profitat si incercat cat de cat sa fie limitat, nu blocat. Intrarea lui Baciu ieri a fost un succes pt ce vreau sa zic...intra in patrundere si ajungea pe mana dreapta a lui Baciu, ori asta il incomoda putin. Nu faci double team la Zeno ca e normal ca o incasezi. Il incetinesti cat poti, ca in conditiile actuale nu ai cum sa il opresti, nu ai cu cine. Da pe Dykes efectiv la facut praf si pulbere in meciurile astea...

      cu 7 ani în urmă (12.05.2016)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      free62
      Multi s-au mirat de schimbarea lui Kalnicenco, in sf 1, cand era clar ca e cel mai bun de pe teren. Aseara, Baciu a fost providential, problema lui cred ca ii este increderea din partea antrenorului. Cat despre Dykes, el nu este un aparator!!! Mare greseala sa il pui sa apere la Zeno. Daca Tenter nu vede asta, de ce nu il trag de maneca Pintea sau Cristescu? Cu Pasalic ce a fost aseara?

      cu 7 ani în urmă (12.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      dykes
      imi bazam afirmatia ca e cel mai bun aparator al clujului pe faptul ca e lider la toate capitolele defensive in echipa ... primul la recuperari, al doilea la inerceptii, primul la capace, iar astea in echipa cu cea mai buna defensiva (din nou ma bazez aici pe numarul mic de puncte primite de cluj - echipa fiind lider la acest capitol in liga).

      cu 7 ani în urmă (12.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pai e statistic pt ca sistemul defensiv faciliteaza asta si mai ales faptul ca el joaca poz 3 foarte mult...asta dincolo de calitatile fizice care le are. Plus peste toate, ai uitat de minutele jucate care sunt muuuult peste orice jucator de pozitie 3,4,5 si cred ca e si peste Pasalic care e titularul 2-ului. De acolo rezulta statistica....jocul din teren deja e binecunoscut si toti stim ce poate Dykes, unde poate si ce limite are.
      Marea limita a lui Tenter si implicit a lui Dykes in formula asta, e ca lipseste acel Cuic in varf de forma care le facea meciul amandurora. Abia dupa ce a plecat CUic de la CLuj, abia dupa ce Tenter a ajuns la Medias, abia dupa ce a revenit dom' profesor, am ajuns sa imi dau inc a o data seama ce a insemnat Cuic pt CLuj si cat din acel titlu i-l datoram toti.

      cu 7 ani în urmă (12.05.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    @free62
    Aceeasi e si parerea mea referitor la jocul pe semicerc si la problema gasirii unei solutii eficiente impotriva unei echipe medii ca talie, dar foarte rapide si indemanatice. Poate contra lui Zeno ar trebui o tactica diferita: afara tinut pe cat posibil sa nu dea de 3, iar la patrunderi sa vina pe el un om inalt si mobil gen Baciu sau Todici.

    cu 7 ani în urmă (12.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Tenter
    Suntem inca in viata, nu avem ritm, ne taram...Oricum, spectacol baschetbalisitic nu am mai vazut la noi in sala de 2 ani. Cam asta e rezumatul meu cu privire la acest antrenor.

    cu 7 ani în urmă (12.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!