Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Doi foşti stelişti, cei mai eficienţi jucători în partida dintre CS Otopeni şi SCM Craiova

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.09.2011

Cel mai constant jucător român în cele două manșe ale turului inaugural al Cupei României la baschet masculin a fost Bogdan Țibârnă, noul pivot al echipei CS Otopeni. Desigur, rămâne să urmărim prestația lui Octavian Popa Calotă în jocul retur dintre BCMU Pitești și CSU Atlassib Sibiu. Până atunci însă, Țibârnă acaparează atenția noastră.

Echipa pregătită de către Eugen Ilie a triumfat împoriva formației SCM Universitatea Craiova. Rezultatele celor două partide au fost: 73-69, la Craiova, respectiv 107-87 la Otopeni.

Țibârnă a fost cel mai eficient jucător al ambelor confruntări. În partida tur, de la Craiova, el a totalizat 17 puncte (6/9 din acțiune, 5/8 la libere), 5 recuperări, o pasă decisivă și un capac pentru un indice de 18 la eficiență. De asemenea, el a marcat coșul care a consfințit victoria aviatorilor, o reușită de la semidistanță!

În partida desfășurată ieri (sâmbătă, 24.09), Bogdan a fost aproape perfect la aruncări. A bifat 17 puncte (5/5 din acțiune, 7/8 la linia de pedeapsă), 6 recuperări, 5 pase decisive și un capac cu 2 posesii pierdute înainte de a fi descalificat pentru cinci greșeli personale pentru un index de 26 la eficiență.

Chiar dacă adversarul nu a fost cel mai puternic, Țibârnă dă semne că anul de acumulări petrecut alături de Virgil Stănescu, Virgil Căruțașu și Bogdan Popescu are șanse mari să dea roade. 

Eugen Ilie mizează foarte mult pe pivotul naționalei universitare. Acesta a bifat peste 30 minute de joc în ambele confruntări, încă un lucru îmbucurător.

Așadar, motive suficiente pentru a arunca o serioasă privire asupra lui Bogdan Țibârnă la startul noului sezon competițional.

Un alt jucător care poate ridica priviri în sezonul 2011/12 este Iulian Orbeanu. Fost coleg cu Țibârnă la Steaua București, jucătorul de 2.04 metri a avut o seară de excepție pentru SCM U Craiova în eșecul de la Otopeni. În 39 minute de joc. Orbeanu a totalizat 25 pncte și 5 recuperări. El a avut 5/5 la aruncările de trei puncte, respectiv 2/4 la două puncte și 6/7 la linia de pedeapsă.

Datorită acestei prestații, Orbeanu este, cel puțin deocamdată (cu două meciuri rămase de disputat) principalul marcator al manșei a doua în Cupa României între baschetbaliștii români și este devansat doar de către canadianul Garry Gallimore și americanul LeVar Seals.

Iată doi jucători tineri care merită atenția noastră. Pe cea a antrenorilor au obținut-o, se pare, deja.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!