Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Doi jucători din LNBM, în lotul lărgit al Lituaniei

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.10.2021

Doi jucători din LNBM, în lotul lărgit al Lituaniei

La finalul lunii noiembrie, Lituania va disputa două meciuri în debutul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2023. CSM Oradea și CSO Voluntari au doi jucători în lotul lărgit al selecționatei, conform ltu.basketball.

Dovis Bickauskis este reprezentantul bihorenilor în echipa Lituaniei. Fundașul în vârstă de 28 de ani a fost transferat în această vară de orădeni și până acum nu a dezamăgit în tricoul orădenilor.

În Liga Națională, acesta are medi de 10.2 puncte, 3.2 recuperări și 2.6 pase decisive pe meci cu un procentaj de 45% pe aruncările de trei.

Ilfovenii îl trimit la națională pe Sarunas Vasiliauskas. Nou-venitul din tabăra câștigătoarei Cupei României are un debut de sezon foarte bun, în care are următoarele medii: 14.6 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive pe meci.

Pe lângă aceștia, în lotul lărgit mai găsim două nume familiare baschetului românesc. Este vorba de Vaidas Kariniauskas și Donatas Tarolis, jucători care au evoluat preț de trei, respectiv două sezoane în Liga Națională pentru CSM Oradea și U-BT Cluj.

Antrenorul secund al naționalei de seniori a Lituaniei este Thomas Rinkevicius, antrenorul U18 al celor de la CSU Sibiu. Acest a fost adus în locul lui Goran Vrkic.

Lituania se află în grupa F a preliminariilor Cupei Mondiale, alături de Cehia, Bulgaria și Bosnia & Herezegovina.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Nu au mentionat nimic de Justas Tamulis , dar totusi au pus poza cu el
    Bun jucator , nu zic nu , a avut prestatii solide impotriva Voluntariului si Craiovei dar nu este in lotul largit .

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      cred ca au modificat articolul
      eu tin minte ca era mentionat si Justas

      cu 2 ani în urmă (28.10.2021)
    • CNAV Eagles București Eduard-Nicolae Popa:

      Ne-ati prins :))
      In varianta initiala a articolului era precizat tamulis in locul lui Vasiliauskas, dar jucatorul Sibiului nu este in lotul largit. A fost o eroare a mai tanarului nostru coleg care a confundat lituanienii. :))
      Se intampla cand ai prea multi lituanieni de calitate in LNBM. Dar cine stie, poate am cobit si in cele din urma isi va gasi si Tamulis un loc in nationala baltica, daca nu acum, poate la urmatoarea fereastra a nationalelor. :D

      Seara faina si multumim ca ne urmariti.

      cu 2 ani în urmă (28.10.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!