Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Donatas Tarolis a fost ales în echipa etapei din FIBA Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.01.2023

Donatas Tarolis a fost ales în echipa etapei din FIBA Europe Cup

CSM Oradea și-a continuat parcursul excelent pe teren propriu în această stagiune și a obținut o nouă victorie în Oradea Arena. Victima Leilor Roșii a fost Brose Bamberg, echipa împotriva căreia elevii lui Cristian Achim obținuseră cealaltă victorie din Top 16 în FIBA Europe Cup.

În confruntarea încheiată cu scorul de 95-84, Donatas Tarolis a fost cel mai valoros jucător al Oradiei și a fost ales în 5-ul ideal al săptămânii în Europe Cup. Lituanianul a totalizat 27 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție în 30 de minute petrecute pe parchet.

Tarolis a avut o precizie ridicată a aruncărilor și a reușit să transforme 9/14 aruncări din acțiune, 2/5 din spatele arcului de cerc și 7/8 din dreptul liniei aruncărilor libere. El a terminat astfel cu +29 la eficiență, iar Oradea a fost la +6 cu el pe parchet.

„Este o victorie pe deplin meritată. Am fost mai buni. Victoria este o consecință firească a ceea ce s-a întâmplat azi pe parchet. Mă bucur că am învins în condițiile în care am fost presați de rezultat deoarece o înfrângere ne-ar fi scos din calculele calificării. Cred că am arătat tărie mentală în această seară ca echipă.

Apreciez jocul nostru colectiv drept foarte bun. Este consecința chimiei excelente între jucători, precum și a muncii eficiente pe care o desfășurăm la antrenamente și la ședințele de analiză video.

Victoria este cu atât mai dulce cu cât a fost obținută în fața unui nume cu rezonanță în baschet. Brose rămâne o echipă puternică, dar astăzi am fost mai buni, chiar dacă nouă ne-a lipsit Justin.”, a spus Donatas conform csmoradea.ro după această evoluție.

Ceilalți jucători nominalizați în echipa etapei:

Olivier Hanlan (Gaziantep): 27 de puncte, 4 pase decisive, +32 eficiență

Max Landis (FC Porto): 29 de puncte, 2 pase decisive, +21 la eficiență

Jaye Crockett (Karhu Basket): 23 de puncte, 5 recuperări, 2 capace, +30 la eficiență

Jerai Grant (Budivelnyk): 23 de puncte, 7 recuperări, +25 la eficiență

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!