Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Donatas Tarolis a fost MVP-ul meciului doi din finala Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.05.2023

Donatas Tarolis a fost MVP-ul meciului doi din finala Ligii Naționale

CSM Oradea și-a protejat avantajul terenului propriu în debutul seriei cu U-BT Cluj. Bihorenii conduc cu 2-0 la general după primele două meciuri din Oradea Arena, apărându-și recordul de invincibilitate de pe teren propriu din această stagiune la capătul unui joc câștigat cu scorul de 93-83.

Donatas Tarolis a fost omul meciului în disputa de marți. Baschetbalistul lituanian a încheiat cu 21 de puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive în cele 30 de minute petrecute pe parchet. În meciul împotriva fostei sale echipe, acesta a terminat cu un indice al eficienței de +28.

Tarolis a reușit să transforme 7/9 aruncări din acțiune, ratând câte o aruncare din spatele semicercului, respectiv din interior. El a mai transformat și 6 dintre cele 8 aruncări libere de care a dispus. Iată ce a avut de declarat Donatas la finalul meciului:

„În primul rând, a fost un meci foarte greu. Deși am avut de multe ori avans de peste 10 puncte, ei au luptat până la final. Sunt sigur că la Cluj va fi și mai greu. Nu contează scorul după primele 10 minute, ci după 40 de minute. Trebuie să continuăm să jucăm ca o echipă, să împărțim mingea și să ne facem treaba pentru a câștiga și la Cluj. Mergem acolo să luptăm. Nu se schimbă nimic pentru noi. În fiecare meci intrăm să luptăm până la final și vom face la fel și acolo. Atmosfera a fost uimitoare. Mulțumim tuturor fanilor pentru că au venit să ne susțină și sper că nu ne vom mai vedea în acest sezon. Nu e vorba de încredere. Ei sunt campionii en-titre și vor sta bine din punct de vedere mintal. Noi trebuie să fim pregătiți psihic și să jucăm pe cât de agresiv putem.”

Meciul trei va avea loc pe 20 mai, de la ora 18.15, în BTarena și va fi în direct pe Digisport 4, Prima Sport 4, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Oradea

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Bate fierul pînă-i cald
    Așa vorbește un profesionist, asta vrea să audă de la echipa favorită orice om normal: "bate fierul cît e cald!" Ce mai tura-vura, ce politețuri formale, ce false amabilități circumstanțiale, ca să părem politicaly-corect față de adversari, care vor la fel ca și noi, să ne bată, numai că nu reușesc! Le dăm în continuare bătaie, așa cum s-au obișnuit în Euro cupă, unde au fost ciuca bătăilor, așa că-s pregătiți bine să ia 4-0.

    cu 11 luni în urmă (16.05.2023) Raspunde
  • un Leu :

    Putina atentie la termeni
    “mintal” nu este sinonim cu “ mental”.

    cu 11 luni în urmă (17.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!