Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Donatas Tarolis: „Meciul a fost mai echilibrat decât indică rezultatul final”

Donatas Tarolis: „Meciul a fost mai echilibrat decât indică rezultatul final”

CSM CSU Oradea a cedat în confruntarea de pe teren propriu cu Niners Chemnitz, 79-95 miercuri (13.12) în a doua etapă din Top 16 FIBA Europe Cup. „Leii Roșii” au 1-1 bilanț în grupa N după acest duel cu liderul Bundesligii.

MVP-ul bihorenilor în partida cu Chemnitz, Donatas Tarolis a oferit câteva declarații pentru site-ul clubului orădean la finalul partidei și a început cu următoarele:

„A fost un meci foarte fizic, am întâlnit o echipă puternică din acest punct de vedere. Știam la ce să ne așteptăm. Mă refer la faptul că cei de la Chemnitz sunt deosebit de constanți în efort, fiind 40 de minute la același nivel de fizicalitate. Ca urmare planul nostru a fost să egalăm acel nivel. Să fim agresivi, să îi facem să ne simtă, să fim la același nivel ca și ei din punct de vedere al contactelor. Cred că nu am reușit să facem asta pe toată durata meciului și de asta am pierdut. În ultimele minute nu am mai reușit să fim la fel de fizici ca și ei.”

Lituanianul a făcut referire la echilibrul întâlnit până în ultimul sfert, perioadă în care nemții s-au desprins decisiv:

„Meciul a fost mai echilibrat decât indică rezultatul final. Eram conștienți că dacă avem o scăpare sau o cădere poate fi decisivă. Din păcate s-a întâmplat în ultimele minute. Cele 18 schimbări la conducere arată că am fost acolo, la nivelul celor de la Chemnitz, dar nu a fost suficient.”

Tarolis a vorbit și despre absența lui Erick Neal:

„Am avut o rotație mai scurtă decât ei. La Chemnitz a revenit un jucător, iar la noi a lipsit Erick, unul dintre cei mai importanți jucători din echipă, principalul pasator din FIBA Europe Cup. Din păcate s-a întâmplat ceva ce nu depinde de noi. Accidentările fac parte din acest domeniu de activitate. Nu există o rețetă, pur și simplu se întâmplă.”

La final, Doni a spus câteva cuvinte și despre perioada următoare:

„Ne focusăm asupra competiției interne. Urmează patru meciuri în Liga Națională. Vrem să le câștigăm și să mergem cu un moral bun în Italia, în Ianuarie, atunci când se va relua aventura europeană.”

Tarolis, în echipa etapei din FIBA Europe Cup

Prestația din duelul cu Niners Chemnitz i-a adus un loc în echipa etapei din FIBA Europe Cup lui Donatas Tarolis. El a terminat cu 28 de puncte și 2 recuperări după 11/13 din acțiune, respectiv 5/5 la linia de fault, cifrele acestea fiind suficiente pentru +27 la eficiență.

Lituanianul a prins această listă pentru a doua oară în acest sezon și fanii îl pot vota prin accesarea acestui LINK.

Următorul meci pentru CSM Oradea va avea loc în campionat, pe 18 decembrie, în fieful lui FC Argeș.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!