Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Donatas Tarolis – MVP-ul finalei LNBM

Donatas Tarolis – MVP-ul finalei LNBM

U-BT Cluj a reușit să câștige în cinci meciuri seria cu CSM CSU Oradea, după ce în partida decisivă s-a impus cu scorul de 86-67. MVP-ul finalei LNBM dintre U-BT și Oradea a fost votat lituanianul Donatas Tarolis.

Tarolis a fost cel mai bun jucător al Clujului în meciul 5, în care a adunat 24 de puncte, cu 7 recuperări, 8/9 din acțiune și 4/4 de la 3 puncte. El a avut +32 la eficiență în această partidă. De asemenea, el a înscris 21 de puncte cu 6 recuperări în meciul 1 al finalei, câștigat de U-BT cu 73-62 și 14 puncte, cu 3 recuperări și 5/6 din acțiune în doar 23 de minute din meciul 2, câștigat de U-BT cu 103-80.

Tarolis a avut parte de un sezon bun, în care a strâns medii de 13,8 pncte, 4,6 recuperări și 1,7 pase decisive, cu un uluitor 75,9% la aruncările de două puncte, 38,1% de la 3 puncte și 88,2 la libere. Doni a ratat mai multe meciuri din cauza unei entorse, dar a revenit la timp și a contribuit masiv la cursa celor de la U-BT în playoff.

Pe lângă prestațiile din finală, Tarolis a mai reușit și 20 de puncte cu 9 recuperări în meciul decisiv cu Voluntari, câștigat de clujeni tot în partidă decisivă.

Tarolis a ajuns la U-BT Cluj în vara lui 2019. Crescut de Zalgiris Kaunas și fost component al naționalei de juniori a Lituaniei, Doni jucase în ultimele trei sezoane pentru formația lituaniană Panevezys Lietkabelis, din țara sa natală.

*foto: Valentin Todea/baschet.ro

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Cine știe?
    Nu cred ca va mai rămâne la noi la ce jucător bun este.

    cu 2 ani în urmă (22.06.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Deocamdata
    cred ca nimeni.

    Eu consider ca ar fi avantajos pentru el sa mai ramana la noi un sezon din urmatoarele motive:
    -titular sau cu multe minute pe meci
    -renegociere de contract
    -daca isi va demonstra valoarea si in meciuri de cupa europeana sigur va deveni mai vizibil si va avea oferte si mai bune cand va dori sa plece.

    Daca e sa plece, va pleca pe un contract mai bun, la o echipa mai vizibila dar pe de alta parte nu stiu daca va prinde de la bun inceput minute multe ceea ce poate fi un regres, per ansamblu.

    Indiferent de decizie, ca suporter a lui "U" nu pot decat sa ii multumesc pentru jocul sau.

    Altfel, astept cu interes transferurile din LNBM din aceasta vara.

    cu 2 ani în urmă (22.06.2021)
    • KK Crvena Zvezda Telekom alexpopa29:

      Am spus-o anterior
      "Cea mai bună investiție făcută ever de U BT, și culmea că nu a fost una foarte scumpă dar nici ieftină, 170k euro pe doi ani, adică 7000 pe lună(sau 7700 dacă contractul a fost pe 22 de luni in loc de 24) . Cred că va merge la Liektabelis de la anul sau rămâne la cluj pe dublu(dat fiind ce salarii au alții și cât prestează) Sursa: https://baschet.ro/liga-nationala-de-baschet-masculin/stiri/u-bt-cluj-napoca-a-perfectat-transferul-lui-donatas-tarolis"

      E un jucător tânăr și cu statistici bune la 24 de minute pe meci e al treilea jucator in campionat la +/- și locul 8 la eficiență. Dat fiind numărul de minute, depășește jucători care joacă și cu 10 minute mai mult. Liektabelis cred că e varianta optimă sau rytas, acolo să aibe același număr de minute ar fi convenabil pentru el doar că nivelul competiției este mult mai ridicat. Dacă nu i se oferă un salariu minim dublu nu cred că va ramâne să se plafoneze în campionatul nostru. Dacă Cluj s-ar inscrie in VTB sau ABA da, ar fi rămâne fără probleme

      cu 2 ani în urmă (22.06.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Reluarea
    jocului 5, unde se poate vedea ?

    cu 2 ani în urmă (22.06.2021)
    • pipzn:

      re
      Varianta de care stiu eu este pe youtube:
      https://www.youtube.com/watch?v=7jTSBZ4RRXk

      Daca nu accepta site-ul linkuri externe: pe youtube, cautati canalul FRB TV si il veti gasi

      cu 2 ani în urmă (22.06.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      pe iutub
      https://www.youtube.com/watch?v=7jTSBZ4RRXk&t=4210s

      cu 2 ani în urmă (22.06.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Tarolis
    Sincer cred că Donatas va mai sta cel puțin un sezon. Încă are nevoie să joace ca să crească în continuare. Pare un om cerebral și nu are cum să nu conștientizeze cât a crescut ca jucător de când a venit la noi și că are nevoie de minute să crească în continuare.

    cu 2 ani în urmă (22.06.2021) Raspunde
  • Benjamin :

    off topic
    Off topic, dar interesant: https://basketball.eurobasket.com/Romania/news/690087/Groningen-signs-Marquis-Addison-ex-Sibiu
    Sibiul si-a pierdut unul din cei mai importanti jucatori din sezonul ce s-a incheiat. Era si greu sa il tina.

    cu 2 ani în urmă (23.06.2021) Raspunde
  • Benjamin :

    off topic #2
    https://basketball.eurobasket.com/Romania/news/690125/Eurobasketcom-All-Romanian-League-Awards-2021

    Interesant! Eurobasket.com All-Romanian leagues awards.

    cu 2 ani în urmă (23.06.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!