Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Donatas Tarolis rămâne la CSM Oradea și în sezonul 2023-2024

Donatas Tarolis rămâne la CSM Oradea și în sezonul 2023-2024

În cursul acestei zile, CSM CSU Oradea a anunțat continuarea colaborării cu Donatas Tarolis, unul dintre cei mai importanți baschetbaliști ai vicecampioanei României în stagiunea 2022-2023.

Originar din Klaipeda, Lituania, Tarolis a jucat de-a lungul anilor pentru Zalgiris Kaunas (Lituania), Arkadia Traiskirchen Lions (Austria), Lietkabelis (Lituania), U-BT Cluj-Napoca (România), Ayfon Belediye (Turcia) și Buducnost (Muntenegru).

În vara anului trecut, jucătorul ce evoluează pe poziția 4 a decis să revină în România și a semnat cu CSM Oradea, formație alături de care a jucat în Liga Națională de Baschet Masculin și în FIBA Europe Cup.

Donatas Tarolis a avut medii de 13.7 puncte, 4.8 recuperări și 1.6 pase decisive în 24.5 minute petrecute pe teren. Baschetbalistul în vârstă de 29 de ani a avut 43.5% la aruncările din exteriorul semicercului și 80.3% de la linia de libere.

Tarolis este al doilea jucător străin care decide să își prelungească contractul cu CSM Oradea, după Erick Neal. Pe lângă cei doi, Cristian Achim îi mai are în lot pe Kris Richard, Bobe Nicolescu, Cătălin Baciu, Tudor Gheorghe, Enzo Vescan și Luca Năstruț.

În toamna anului 2023, CSM Oradea va participa din nou în preliminariile Basketball Champions League, iar în primul tur o va întâlni pe Happy Casa Brindisi. Duelul va avea loc la Antalya, în Turcia.

*foto: fiba.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • Ricardo :

    Tarolis
    O veste minunata pentru toți iubitorii de baschet din România. Cu toții am aflat ca fost un jucător extrem de cautat vara aceasta chiar și de echipe de EUROCUP! Nu mai are nevoie de nicio descriere fiind unul dintre superstaruri ligii naționale. Cu siguranță nu a fost ușor de convins sa semneze prelungirea dar dacă s-a reușit proiectul CSM ORADEA se duce la nivelul următor. Mai mult ca sigur se va încerca din răsputeri o calificare în grupele BCL și asta înseamnă continuarea transferurilor de top. Nu știu dacă Ogden rămâne sau se va urmări aducerea unui nou pivot upgrade!

    cu 9 luni în urmă (26.07.2023) Raspunde
  • Silvois :

    De acord
    ramanerea lui Tarolis e un indicator al dorintei de performanta pe care o are Oradea in sezonul urmator si, da, mergand pe aceasta logica, prefigureaza niste transferuri de calitate. Sa vina baschetul!

    cu 9 luni în urmă (26.07.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    stai intai
    sa completeze Sere taierea de buget!

    cu 9 luni în urmă (26.07.2023) Raspunde
  • Jess :

    Lot Oradea
    Probabil era gandita de mult completarea chiar poate peste ce a fost sezonul trecut, mai ales ca l-au prelungit pe Richard pe doua sezoane.
    Intrebarea e cum sunt negocierile cu Ogden ca ziceau cei de la oradea ca i-au facut oferta de cand s-a terminat sezonul si oare ce 3 jucatori mai au de adus

    cu 9 luni în urmă (26.07.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    asta cu Sere
    era o ironie, insa prelungirea contractului lui Richard nu inseamna completarea bugetului taiat. Dar....sa vina! cine si ce, om vedea.

    cu 9 luni în urmă (26.07.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Tarolis
    In sfarsit o veste buna de la CSM.Tarolis e un pilon de baza al echipei si impreuna cu Ogden Richard si Neal au format mucleul in sezonul trecut.Nu putem trece cu vederea ca intre Neal si Tarolis a existat o chimie deosebita.Un jucator foarte serios ,eficient bine ancorat in angrenajul lui Achim.
    Ma bucur ca a semnat.Asteptam si semnatura lui Ogden,care probabil va fi din nou pe ultima suta.
    Inceputul e bun,sa vedem cum completam celelalte pozitii.

    cu 9 luni în urmă (26.07.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Tarolis
    Si a prelungit contractul pentru urmatoarele 2 sezoane cu Oradea. Pentru multi si pentru mine inclusiv e o veste neasteptata cand se zvonea ca are oferte de la echipe cu bugete mai mari. Speram ca o sa ramana si Ogden, si vor mai veni 3 jucatori straini mai buni ca cei de anul trecut. Sper sincer ca va veni si un jucator pentru 1-2 ca sa fie backup-ul lui Neal pentru ca lui Gheorghe ii e greu in campionat... nu mai vorbesc de bcl/europe cup. Si sper ca Holt va fi inlocuit. Gotcher nu parea o optiune atat de rea pentru un shooter dar vedem ce va veni.

    cu 9 luni în urmă (26.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!