Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dorin Pintea: „În condițiile actuale, meciul cu CSU Ploiești este un dezavantaj pentru noi”

Paul Olar

Paul Olar
05.10.2014

U Banca Transilvania dispută derby-ul României cu CSU Ploiești în efectiv redus. Ardelenii se confruntă cu probleme medicale, printre care și cea a lui Sean Barnette.

Prezent la conferința de presă premergătoare jocului, Dorin Pintea se declară impresionat de efectivul adversarilor. Totuși, tehnicianul are încredere că băieții săi pot surprinde campioana și să inaugureze campionatul cu dreptul.

Domnule Pintea, veniți după un eșec în Cupa României....

Baschetul este un sport foarte interesant, care te pedepsește la cea mai mică greșeală. Eu zic că această calificare s-a pierdut încă din primul meci, în care nu ne-am fructificat avantajul terenului propriu. În primul meci am început slab și am terminat bine, câștigând. În retur am început bine, dar am încheiat slab. Deci, după cum se vede, am avut oscilații în ambele jocuri, iar după o analiză, ne-am dat seama că relațiile de joc nu sunt suficient de bine închegate. Îmi pare rău de aceste meciuri, că nu ne-am calificat mai departe, dar cel mai rău îmi pare că am plătit foarte scump prin accidentarea a trei jucători. Mă refer la Sean Barnette, Miljan Medvedj și Branko Cuic.

Ce au jucătorii mai exact?

Sean Barnette are ruptură musculară și va sta cel puțin o lună. Despre Miljan Medvedj, primul lucru bun este că nu are nimic osos, deci este o entorsă sau o întindere musculară. Branko Cuic a avut o puternică contuzie la mușchi și încă nu se poate antrena. Sperăm ca până luni să îi recuperăm pe Branko Cuic și pe Miljan Medvedj.

Urmează duelul cu CSU Ploiești....

Referitor la următorul meci, am vorbit și astăzi cu băieții. Practic, ne așteaptă un nou început, un nou meci acasă, pe care îl vom aborda la victorie. Vom da tot ce putem și vom vedea la ora meciului pe ce jucători ne putem baza. Avem suficienți jucători care pot să facă față și sper să facem față puternicei echipe a Asesoft-ului. Ei formează un conglomerat de jucători străini și români de foarte mare valoare, deci ne va aștepta un meci foarte greu.

Este un avantaj faptul că U Banca Transilvania dă piept cu Ploiești în debutul stagiuni, când lotul adversarilor nu s-a omogenizat atât de bine?

Putea fi un avantaj dacă eram în formulă completă, dar în condițiile actuale este un dezavantaj pentru noi acest meci. Ei vor putea beneficia de aportul tuturor jucătorilor, iar noi nu suntem fără trei baschetbaliști de bază.

Care sunt cei mai periculoși jucători de la Ploiești?

Foarte greu de spus. În primul rând, ei au opt jucători străini. Toți opt sunt foarte buni și valoroși, plus jucătorii români Cătălin Burlacu și Levente Szijarto. Practic, sunt 10 jucători care pot face diferența într-un meci de baschet.

Pe ce poziție este mai util Andrei Mandache?

Sincer, Andrei Mandache dă randament mult mai bun pe poziția doi. În condițiile în care avem o rotație foarte mare, îl folosesc mult și pe poziția unu, unde nu s-a acomodat suficient, cel puțin până acum.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!