Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Două meciuri în decurs de 48 de ore pentru CSM Oradea

Două meciuri în decurs de 48 de ore pentru CSM Oradea

CSM CSU Oradea continuă seria meciurilor din luna februarie cu două partide în deplasare, mai întâi la Galați în etapa a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, și apoi la Constanța într-un duel restant din campionat. Ambele întâlniri o să înceapă la ora 18.00.

Duelul de sâmbătă (12.02) cu gălățenii va fi primul pentru Oradea după obținerea biletelor ce duc în sferturile FIBA Europe Cup. „Leii roșii” au trecut în Arena Antonio Alexe cu 80 la 65 de Trefl Sopot, victoria împotriva polonezilor însemnând calificarea pentru al doilea an succesiv în cele mai bune opt formații ale competiției amintite. Garlon Green a fost decisiv pentru bihoreni în acea dispută, cu 25 de puncte (9/15 din acțiune, 5/8 de la distanță) și 4 recuperări.

CSM Galați a pierdut ultimul meci din LNBM, 85-69 împotriva Craiovei, și atunci formația antrenată de Florin Nini evoluând pe teren propriu. Gălățenii au șapte partide jucate deja în 2022, perioadă în care au 2-5 bilanț, ambele victorii venind departe de casă. Javon Masters și colegii o să aibă ultima repetiție înaintea Final Four-ului Cupei României, unde vor întâlni formația SCM U Craiova în semifinale (15 februarie, ora 20.00).

În tur, Oradea s-a impus în fața propriilor fani cu 84 la 62, repriza secundă fiind terminată de bihoreni cu 28 de puncte încasate. Stephen Holt și Garlon Green au avut câte 16 puncte în acel joc din luna octombrie, iar Maksim Sturanovic a contribuit cu 15 puncte pentru oaspeți.

Vicecampionii țării caută al doilea succes din acest an în campionat, până acum singura victorie fiind obținută la Târgu Jiu, și atunci după o repriză de prelungiri. Oradea are două înfrângeri pe plan intern în ultimele trei etape, ambele pe teren propriu, după ce anterior avea o serie de șapte confruntări câștigate în Arena Antonio Alexe.

Luni, 14 februarie, CSM Oradea își continuă parcursul pe plan intern, având atunci de recuperat un meci restant cu Athletic Constanța (etapa 11). Asemenea duelului cu CSM Galați, cel cu Athletic o să înceapă tot la ora 18.00 și va fi transmis tot pe YouTube FRB TV.

Înaintea acestor întâlniri, formația pregătită de Cristian Achim se situează pe poziția a șasea în Liga Națională, cu 11 victorii și 3 înfrângeri.

*foto: Facebook CSM Oradea (Roby Boroș)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!