Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Două meciuri restante se joacă miercuri, 9 martie, în Liga Națională

Două meciuri restante se joacă miercuri, 9 martie, în Liga Națională

Programul meciurilor din Liga Națională de Baschet Masculin continuă cu două dueluri restante miercuri, 9 martie, ambele urmând să fie televizate. În prima confruntare a zilei se întâlnesc CSM Petrolul Ploiești și CSM VSKC Miercurea Ciuc, iar apoi urmează capul de afiș dintre CSO Voluntari și SCM U Craiova.

Începând cu ora 17.00, în Sala „Olimpia” din Ploiești se vor duela CSM Baschet Petrolul și CSM VSKC Miercurea Ciuc, întâlnirea fiind o restanță din etapa a 18-a.

Ambele sunt într-o serie de înfrângeri, situația din clasament fiind favorabilă ploieștenilor, care au 8-11 bilanț și se află în continuare în lupta pentru un loc de playoff, în vreme ce harghitenii ocupă ultima poziție în clasament, cu 4-16.

Două înfrângeri în ultimele trei etape au venit în deplasare pentru Miercurea Ciuc, mai întâi pe terenul Stelei și apoi la Oradea. În aceste cazuri, ciucanii au încasat 85 respectiv 87 de puncte.

Ploieștiul a pierdut acasă cu Timișoara după o serie de patru victorii în fața propriilor suporteri, întorcându-se apoi învinși și de la malul Mării Negre, unde Athletic Constanța s-a dovedit mai bună și a câștigat cu 86-71.

Statisticile țin clar cu galben-albaștrii înaintea acestei confruntări, Miercurea Ciuc fiind mai bună doar în privința recuperărilor defenisive (26.2-25.6). Formația lui Botond Lászlófy pierde cele mai multe posesii în medie dintre echipele din LNBM, 17.2.

Duelul de la Ploiești o să fie transmis în direct pe Digisport 4 și YouTube FRB TV.

CSO Voluntari – SCM U Craiova

Tot duel restant este și încleștarea dintre CSO Voluntari și SCM Universitatea Craiova, cele două urmând să joace pentru etapa a 14-a. Ilfovenii și oltenii s-au întâlnit în acest sezon în finala Cupei României, turneu final organizat în Bănie, unde CSO Voluntari și-a putut apăra trofeul și s-a impus cu 89-75.

Marcu Badiu a încheiat finala cu 19 puncte marcate, fiind urmat aproape de Toddrick Gotcher (18 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive), în vreme ce de la Craiova trei jucători au încheiat cu același număr de puncte, 14 (Wyatt, Franklin, Qualls).

În privința campionatului, CSO Voluntari trece printr-o perioadă mai bună, cu patru victorii la rând și se ține pe locul 3 cu un bilanț de 16 meciuri câștigate și 2 pierdute. SCM U Craiova are un parcurs inconstant după disputarea finalei CRBM, câștigând de două ori (cu Târgu Jiu și la Miercurea Ciuc), în schimb cedând pe teren propriu în confruntările cu CSM Oradea și FC Argeș. Gruparea antrenată de Michalis Kakiouzis stă cu 13-6 bilanț pe poziția a șasea.

Duelul de la Voluntari aduce față în față jucători care se află pe primele poziții la anumite capitole statistice, cu ar fi Michael Qualls (21.8 puncte în medie, lider în LNBM), Troy Franklin (6.9 pase decisive, lider în campionat), Joshua Hawley (64.7% la 2 puncte, al doilea în campionat) respectiv Sarunas Vasiliauskas (46.7% la 3 puncte, al doilea în LNBM) și Eric Thompson (lider la eficiență și capace, al treilea la recuperări, cu 9.7 în medie).

Întâlnirea din Sala „Gabriela Szabo” începe la ora 19.00 și va fi transmisă în direct pe Digisport 4, LookSport 3 și YouTube FRB TV.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!