Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic a revenit pe banca BC Timişoara

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
03.12.2013

Dragan Petricevic, antrenorul care este văzut ca un salvator al echipei şi un liant între club şi galerie a făcut în această dimineaţă cunoştintă cu noii săi elevi. Revenit “acasă” după ce a fost îndepărtat de la gruparea bănăţeană în 2011 pentru rezultate sub aşteptări, primul său gând a fost să reia legătura cu suporterii care nu l-au uitat niciodată.

Bosniacul, bun cunoscător al bachetului românesc, are convingerea că este la îndemâna jucătorilor din lotul actual să îndeplinească obiectivul stabilit, acela de a accede în play-off, mai ales că diferenţele în clasament sunt încă foarte mici.

Înainte de primul său antrenament în vederea pregătirii jocului cu Timba, noul antrenor al BC Timişoara a făcut declaraţii presei în care şi-a reafirmat bucuria de a reveni la Timişoara şi a felicitat echipa pentru victoria cu CSU Sibiu:

“Am venit în locul în care am spus de multe ori că ma simt ca acasă. De fapt este acasă. În primul rând vreau să felicit jucătorii, staff-ul tehnic şi pe toţi de la club pentru victoria din meciul cu Sibiul, este o victorie foarte importantă şi îi felicit pentru caracterul dovedit. Am urmărit meciul pe livescore, dar oricum echipa nu este o noutate pentru mine, cunosc o parte dintre jucători. Sunt foarte bucuros că am revenit, nu am de ce să ascund asta, sunt conştient că nu va fi uşor, sunt conştient de importanţa baschetului aici, în Timişoara şi de importanţa rezultatelor. Cu siguranţă vin cu gânduri mari, când vorbim de oraşul Timişoara nu poate fi vorba de gânduri mici, chiar dacă nu toate putem să le realizăm acum, ci în timp. Primul gând este să se aprindă din nou scânteia în tribună şi să avem din nou atmosfera pe care am avut-o, deoarece sunt convins că dacă avem acea atmosferă, putem să ne şi autodepaşim şi să avem rezultatele pe care toată Timişoara o să le aştepte de la noi”

Petricevic declară că doreşte să imprime jucătorilor energia şi spiritul Timişoarei şi deocamdată nu se gândeşte la schimbările din lot:

“Din punct de vedere baschetbalistic, eu pot să aduc nişte schimbări ca orice antrenor, dar lucrul pe care trebuie să mi-l propun eu mie în acest moment este sa îi învat pe aceşti jucători ce înseamnă spiritul Timişoarei. E foarte devreme să spun ce poate echipa, abia acum îi văd pentru prima dată, am vazut doar un meci, cel de la Piteşti din debutul campionatului. E cert că atunci când vine un antrenor apar schimbări, un jucător poate exploda ca evoluţie sau altul care a jucat bine se poate stinge. Eu voi încerca deocamdată să ridic forma jucătorilor care până acum nu au dat satisfacţie. Abia dupa aceea, vom avea o discuţie mai lungă cu conducerea şi antrenorii secunzi şi vom vedea ce e de făcut la lot. Sunt convins că echipa are potenţial şi că poate şi mai mult. Nu suntem departe de obiectiv, diferenţele sunt mici, una-două victorii pot schimba multe. Eu cred că dacă reuşim o victorie în deplasare, undeva, unde poate nu ne-am aştepta, putem intra în play-off, acesta este de fapt şi obiectivul. Apoi, după ce ajungem acolo, e altceva, acolo se poate întâmpla orice, totul va depinde de forma de moment şi de chimia pe care o vor avea jucătorii între ei”

Apropo de relaţia cu galeria, Petricevic susţine că nu va dori să discute în mod special cu aceştia revenirea în tribune, ci singura modalitate de a readuce suporterii este evoluţia echipei. Nu neapărat victoriile, cât stilul de joc şi energia arătată pe teren.

“Cum am spus şi data trecută când am venit la Timişoara, uşile sunt deschise pentru toţi, avem nevoie de galerie, avem nevoie de suporteri, pentru că, cu aceasta energie, toţi, împreună am făcut acele rezultate. Suporterii au plecat pentru o perioadă, deşi sunt convins că şi în acest timp mulţi dintre ei au fost în sală şi probabil că vor reveni. Dar nu eu trebuie să vorbesc cu galeria, mesajul către galerie trebuie să-l transmită jucătorii, cu evoluţia lor de pe teren. Nu eu sau conducerea clubului. Nu văd de ce trebuie să căutăm modalitatea de a-i împăca, nu cred că există o problema de împăcare, e vorba de o energie care trebuie să vină din teren. Aşa a fost şi înainte, a pornit din teren, s-a transmis în tribună şi de foarte multe ori apoi, energia necesară unei victorii venea din tribună. Aşa că şi de data aceasta, totul trebuie să pornească din nou, din teren, pentru că aceşti oameni să vadă că au pentru cine să scandeze şi pe cine să susţină. Şi atunci Timişoara o să te susţină şi o să te respecte, pentru că în Timişoara poţi să şi pierzi meciuri la 25 de puncte şi poţi să fi aplaudat, totul ţine de modul în care pierzi. Asta trebuie să înţeleagă jucătorii”.

Primul meci oficial al lui Petricevic pe banca echipei este unul considerat facil, BC Timişoara întâlnind Timba la sfarşitul săptămânii.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!