Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Am avut un început extraordinar. Echipa a abordat meciul cu multă seriozitate”

Dragan Petricevic: „Am avut un început extraordinar. Echipa a abordat meciul cu multă seriozitate”

SCM Timișoara a câștigat cu 93-85 manșa a doua din turul secund al Cupei României, acasă cu CSM Galați. Bănățenii au trecut mai departe cu 187-161 la total. Gazdele au început foarte bine, cu procentaj perfect la triple în primul sfert. Antrenorul Dragan Petricevic a apreciat faptul că echipa sa a tratat cu seriozitate returul, după ce a câștigat la 18 puncte în deplasare.

„Am avut un început extraordinar. Aici nu e vorba de faptul că noi am marcat aceste puncte, e vorba de faptul cum a abordat echipa acest meci. Echipa nu s-a relaxat în ciuda problemelor prin care trecem și în ciuda victoriei confortabile de la Galați, cel puțin așa părea pe hârtie. Nu a luat jocul după filosofia o să fie ușor, a abordat meciul cu multă seriozitate. De acolo vin și aceste aruncări bune, probabil dacă nu erau focusați 100%, nici procentajele nu erau așa de bune”, a declarat Dragan Petricevic la conferința de presă de după meci.

Antrenorul timișorenilor a vorbit despre problemele de efectiv cu care s-a confruntat echipa sa și a apreciat că meciul cu formația gălățeană a ajutat mai mult decât ar fi făcut-o un antrenament.

„Felicitări jucătorilor, un efort colectiv foarte bun după părerea mea. Cu siguranță un meci care este mult mai util decât să avem un antrenament. Să nu se înțeleagă greșit, nu subestimez echipa Galațiului, dar fiți convinși că intensitatea meciului nu se poate compara cu nici un antrenament, indiferent cât de intens e. Nu iau de sus pe nimeni, n-am motiv să iau echipa din Galați, totdeauna un meci este mai util decât un antrenament, mai ales în condițiile în care noi nici antrenamentul nu putem să-l desfășurăm chiar așa cum dorim.

Înainte de acest meci ne-am confruntat cu destule accidentări. Anders Abu Teir, Nikola Pesakovic, Troy Franklin care abia ieri a făcut primul antrenament după accidentarea de la meciul cu Pitești. Mă bucur că a revenit fără probleme în joc. Plus doi jucători tineri (n.r. Penciu și Schipor), doi juniori, unul practic cadet la U16, care au făcut câteva antrenamente de data asta cu noi. Cu siguranță nu putem să sacrificăm toate antrenamentele faptului că avem doi copii la antrenamente și trebuie să îi și pregătim pentru acest meci”, a adăugat Petricevic.

Acesta se aștepta ca adversarii să folosească mai mulți tineri în momentul în care diferența la total era foarte mare.

„De bine, de rău, la noi azi au bifat câteva minute jucătorii tineri. Nu au avut adversari ușor de ținut în apărare nici unul dintre ei pentru că echipa adversă nu s-a lăsat până în ultima clipă și nu a utilizat nici un jucător tânăr de perspectivă român. Din câte știu eu Galațiul a fost campioană națională la U20 anul trecut. Am sperat să vedem niște copii aici pe teren, cel puțin când aveam diferență foarte mare. Nu s-a întâmplat acest lucru. În repriza a doua am încercat cât de mult să țin formula cu mai mulți jucători români pe teren. Cu siguranță acel lucru s-a văzut și la rezultat, ceea ce nu înseamnă că eu nu îi felicit pentru efortul depus și chiar pentru calitatea jocului în cea mai mare parte a meciului”, a mai spus antrenorul timișorenilor.

Alb-violeții își vor afla adversarul din următorul tur al cupei la tragerea la sorți din 9 decembrie. Prima manșă va fi în 28 decembrie. În campionat, pentru timișoreni urmează o deplasare la SCMU Craiova, duminică 8 decembrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!