Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Asta nu este Timişoara cu care sunt eu obişnuit.”

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
12.01.2014

După ce a ratat calificarea în faza finală a Cupei României, înregistrând două înfrângeri în dubla cu Oradea, antrenorul celor de la BC Timişoara a analizat evoluţia echipei sale şi a numit câteva dintre motivul eşecului:

Consider că astăzi am jucat mai bine decât la Oradea. Am stat la conducere mult mai mult decât Oradea, însă noi nu suntem înca omogenizaţi. Nici Darren Fenn nu este complet pregătit. Ca şi orice jucător din Statele Unite, în primele zile se simte bine, apoi vine o perioadă de somnolenţă. Dar nu e vorba doar de el. Practic, din noiembrie pînă acum sunt patru jucători nou veniţi.

Aşa cum am mai spus, Oradea este echipa cu cea mai mare stabilitate din campionat, ei nu au schimbat niciun jucător pînă acum, în plus au o bancă mult mai lungă. Ei au 3 jucători români de naţională: Popescu, Nicoară şi Ţibîrnă care sunt susţinuţi de 6 străini de valoare excepţională.

Antrenorul timişorenilor a ţinut să precizeze faptul că BC Timişoara nu mai beneficiază de aceeasi susținere ca în urmă cu câţiva ani:

Diferenţa a fost făcută şi de sală, Oradea a avut o susţinere mult mai bună. Îmi pare rău, îmi vin lacrimi în ochi că trebuie să spun acest lucru. Nu caut alibi, cum am venit aşa pot să şi plec, dar ca timişorean vă spun că într-o oarecare măsură diferenţa a fost făcută şi de galerie. În momentele cheie galeria orădenilor şi-a susţinut frenetic echipa. Eu personal am crezut ca ceilalaţi suporteri nici nu există în sală, din păcate. Asta nu este Timişoara cu care sunt eu obişnuit.

Nikola Vasojevic e mai timişorean decât mulţi din sala asta şi a fost foarte de marcat de importanţa acestui meci, de revenirea în Timişoara, însă el nu a înţeles că nu mai este aceeaşi sală, aceeaşi susţinere care a fost pe vremuri.

Chiar dacă echipa sa a pierdut ambele meciuri, Petricevic rămâne încrezător în elevii săi, spunând că: „Noi totuşi am jucat astăzi cu liderul campionatului şi trebuie să înţelegem acest lucru. În urmă cu două luni au fost 20 de puncte în favoarea lor la pauză iar acum s-a jucat până în ultimele 2 -3 minute.”

BC Timişoara a cedat şi returul cu CSM Oradea, scor 70-77, după ce în tur a pierdut la o diferenţă de 16 puncte.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Nici echipa...
    Si nici jocul nu mai sunt ca atunci, dle Petricevic!
    Fenn parca a venit de la Dijon nu din USA! Sau isi continua somnolenta de pe banca de rezerve de la aia. A uitat in 7 ani baschetul pe care-l juca in Euroliga? Azi au ratat din fata inelului si el si Radulovic ca la fotbal cu poarta goala in fata. Nu s-ar rezolva nimic cu o noua plecare a antrenorului, din contra s-ar demonstra ca nu trebuia sa vina! Sunt in echipa unii care nu prea au ce cauta...iar altii care nu vor primi vreo sansa prea curand! Nimeni nu a crezut si nu crede ca vi usor dar prea faceti sa para imposibila o imbunatatire. Saptamana viitoare cu Pitesti? Ii mai prindem si pe astia in forma...s-a vazut in seara asta la Cluj! O noapte buna, plina de ganduri pozitive!

    cu 10 ani în urmă (12.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Inca ceva
    Echipe ca Oradea trebuie sa invingem daca dorim sa ajungem in play-off!

    cu 10 ani în urmă (12.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    Reciproc
    E devreme ca publicul sa fie nemultumit de o echipa care acum se incheaga. Publicul e in schimb nemultumit de faptul ca auspiciile cu care se porneste la drum sunt din nou proaste:Fenn asta e mai slab decat Toth, Vasoevic nu pare sa fi evoluat fata de perioada cand era mai mult rezerva la ELBA, Gacesa nu pare sa fie nici el vreo promisiune.
    Si atunci care e perspectiva ?
    Problema mare ramane la postul de pivot care e in continuare descoperita.

    cu 10 ani în urmă (13.01.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    dragan
    La Sibiu ai avut sustinerea salii, echipa a fost incurajata iar tu dupa cateva etape ai dat bir cu fugitii din cauza "presiunii".No, aici n-ai presiune, dar n-ai nici suporteri.Arata ce poti si nu te mai plange,lasa lacrimile ca doar nu esti fata mare.

    cu 10 ani în urmă (13.01.2014) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    Dragan,cu D mare
    Draga danb61,apreciez grija de atunci si de acum pentru Dragan Petricevic,insa ai dreptate doar partial.Cand el era antrenorul vostru nu avea sustinerea tuturor(in schimb avea sustinerea voastra).Poate ca el a simtit asta si s-a retras ca sa nu va traga dupa el.Acum,la Timisoara a preluat o echipa care nu are din pacate spiritul de lupta al celor de atunci si mai mult nici spiritul managerial inspirat in situatii cheie.Articolul acesta nu are indicata sursa,eventual este o declaratie la cald,frustranta,deznadajduita a unui om ce vrea sa faca ceva bun si sufera (de multe ori in tacere) cand simte ca n-are o mana de ajutor intinsa spre el.Simte momentul greu al echipei si nu vrea sa repete episodul Sibiu.Ar fi prea mult,chiar si pentru el.Totusi sper sa inteleaga ca suporterii timisoreni ce ii apreciau munca in trecut,ii apreciaza munca si acum.Unii dintre acei suporteri au fost goniti din sala de atitudinea multor factori conjucturali,ce au insotit traseul acestei echipe in ultimii doi ani.As vrea,ca acum Dragan sa arate ce stie sa faca cel mai bine,pentru ca intotdeuna pentru a fi bine la sfarsit,inainte trebuie sa fie rau.Momentan are dreptate,unii vin la sala ca sa vada o piesa de teatru,insa acestia trebuie sa inteleaga ca si cel mai bun actor are nevoie de sustinere,de fani.Fara ei,actorul nu poate depasi un un alt actor,pentru a devenii mai bun si implicit ca echipa pe care o reprezinta sa devina mai buna.Referitor la ultimii jucatorii adusi:Vasojevic mi se pare un plus(pe ales pe faza de atac),in schimb Fenn nu are taria de jucator trecut prin campionatul german si prin Euroliga.Alterneaza un stil de joc greoi,delasator,fara viziune(mai ales la experienta lui) si nu pare a se implica in a ajuta echipa.Cred ca Petricevic greseste pentru ca-l utilizeaza inca pe Fenn si nu-i daca nici o sansa in teren lui Toth.La fel cum insista in a juca in momente decisive cu Lapuste.Cu tot respectul,Flavius Lapuste nu mai poate aduce nimic cu care sa surprinda adversarul in meci. Deconcentrarea mi se pare ca isi pune amprenta asupra echipei in momente cruciale ale jocului.La fel si faptul ca secunzii nu influenteaza pozitiv actiunile coordonatoare ale antrenorului principal.Per total,in Campionat nu este nimic pierdut,insa depindem inca de cat de prost joaca adversarul.

    cu 10 ani în urmă (14.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!