Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: "Campionatul este un maraton"

Iulian Floca

Iulian Floca
05.10.2012

Dragan PetricevicDragan Petricevic a susținut joi o conferință de presă în care s-a oferit să răspundă la întrebările presei. Tehnicianul consideră că echipa sa este pregătită pentru începerea campionatului, și promite că fiecare meci va fi tratat cu maximă seriozitate.

Încă de la început, antrenorul sibian a ținut să precizeze că își dorește o relație deschisă cu presa, și promite transparență față de tot ce se va întâmpla la CSU Sibiu de acum încolo.

Campionatul este un maraton. Nicidecum o cursa de 100 - 200 de metri. Campionatul este o un maraton unde doar cei rezistenți din toate punctele de vedere vor avea rezultate deosebite.

Noi în acest moment suntem pregătiți să învingem în cursa de maraton. Nicidecum nu suntem pregătiți să învingem în curse de 100 de metri, daca ne referim la rezultate de moment. Asta nu înseamnă că nu ne gandim să învingem încă din primul meci, dacă avem posibilitatea să facem acest lucru. Vorbesc despre faptul că noi suntem pregătiți pentru campionat.

În acest moment avem 9 jucători noi față de sezonul trecut ceea ce înseamnă foarte mult si pentru fotbal, ca să nu mai vorbim de baschet. Totuși, lucrul care ne mulțumește este că suntem pe drumul cel bun și că indiferent când vine un jucător nou, acesta este ales in așa fel încât să se acomodeze cât mai repede.

Intrebat care este situația lui Gruev și cât de gravă este accidentarea acestuia, Petricevic a răspuns:

Situația este îmbucurătoare deoarece se simte mai bine, dar după ce va efectua un control vom știi exact cand se întoarce pe teren. Nu este o accidentare foarte grava, dar nici nu rebuie neglijată această accidentare. Suntem optimiști și sperăm că cel devreme din etapa a 2-a sau cel tarziu din etapa a 3-a îl vom avea în lot.

Care este obiectivul echipei în acest sezon?

Obiectivul este intrarea în play-off. În Cupa României, obiectivul este să progresăm de la meci la meci și  să jucăm un baschet cât se poate de bun. Obiectivul clubului nostru va fi mereu să obținem cât mai multe victorii, să avem sala plină și când tragem linie după un meci și ne uităm în oglindă, să știm că nu ne-am mințit nici pe noi, când ne uităm in public să știm că nu i-am mințit nici pe ei, și când ne uităm în sus, să știm că nu l-am mințit nici pe Dumnezeu. Vrem să știm că ne-am făcut munca într-un mod cinstit și corect. Alte promisiuni sunt foarte greu de făcut pentru ca sportul și mai ales baschetul sunt materii imprevizibile. Nu putem creea stări de la o sâmbătă la alta, noi dorim să avem un echilibru.  Nimeni nu are o baghetă magică, nici conducerea nu are saci de bani. Este foarte greu, trebuie să ne recâștigăm identitatea.

Întrebat ce echipe crede că pot emite pretenții la câștigarea titlului, Dragan Petricevic a răspuns concis: Mediaș, Asesoft și Timișoara

Petricevic spune că așteaptă sibienii la sală, dorindu-și ca sala să fie din nou arhiplină meci de meci, așa cum se întâmpla mai demult.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!