Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Chiar dacă am pierdut la Steaua, am redobândit spiritul Timişoarei”

Dan Oancia

Dan Oancia
06.02.2015

BC Timișoara va încerca să își ia revanșa în partida care contează pentru etapa a XVIII-a a LNBM, în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, după înfrângerea surprinzătoare din tur. „Leii” au avut un început foarte bun de an, cu două victorii pe teren propriu, una obținută pe final la Târgu Mureș, în condițiile în care doi dintre cei mai importanți jucători au lipsit, Dalibor Persic și Zlatko Jovanovic.

Înfrângerea a venit de abia în etapa trecută, în fieful liderului de la Steaua București. Totuși, antrenorul BCT-ului, Dragan Petricevic, vede părțile pozitive, spunând că ceea ce e mai de preț, spiritul Timișoarei, a revenit în cadrul echipei. „Nu înfrângerea de la Mediaș trebuie să fie motivația, ci că în 2015 avem un parcurs destul de bun. Am avut o înfrângere la Steaua după un meci în care, consider eu, a arătat spiritul Timișoarei. Indiferent că am pierdut, am redobândit spiritul, ceea ce este un câștig și trebuie să îl arătăm și în continuare. Suntem într-o perioadă bună. Niciun meci nu seamănă unul cu celălalt. La vremea când ne-a bătut Mediașul, a fost considerată înfrângerea ca un dezastru, ceea ce s-a dovedit că nu a fost așa, pentru că ei au mai adăugat încă cinci victorii după meciul cu noi și sunt mai aproape de play-off decât de play-out”, a declarat Dragan Petricevic.

Sârbul de pe banca BCT-ului speră în continuare ca fanii să vină alături de echipă, ținând cont de evoluțiile și poziția bună din clasament a „leilor”. „Cel mai important e acum că ne aflăm în careul de ași. E o invitație cât se poate de bună pentru toți susținătorii baschetului și pentru toți cei care iubesc Timișoara de a veni la sală. Suntem cred că singura echipă din primele 8-9 care nu are parte de acest imbold de la spate. Și nouă ne-a trebuit ceva timp să ajungem în vârful baschetului românesc, poate la fel le e și lor să se trezească, dar noi chiar avem nevoie de sprijinul lor”, şi-a continuat discursul Petricevic.

Întrebat de absenții pentru meciul cu Gaz Metan, Petricevic a ezitat inițial, răspunzând în stilu-i caracteristic, cu mult umor. „Nu, antrenamentele sunt mereu închise. Dacă cineva mai intră în sală și nu spun nimic, e pentru că prefer câteodată să nu mă enervez. Noi avem aici treaba noastră. Eu dimineață când merg la brutărie, merg să cumpăr pâine, nu merg la ei în spate să văd cum se face aluatul. Dacă vreți să vedeți vreodată în mod organizat cum muncim, sunt total transparet. Lăsând gluma la o parte, Dalibor Persic nu este refăcut, iar Zlatko Jovanovic este pe cale să fie într-o situație mai bună”, a conchis antrenorul BC Timișoarei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!