Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Despre un club serios și profesionist se va vorbi mereu”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.09.2022

Dragan Petricevic: „Despre un club serios și profesionist se va vorbi mereu”

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara se pregătește pentru participarea în Alpe Adria Cup, unde va disputa primele două jocuri oficiale din noua stagiun. În această competiție mai evoluează echipe din Croația, Austria, Slovacia, Cehia, Slovenia și Polonia.

Primele două meciuri ale echipei vor avea loc într-un turneu pe terenul celor de la KK Zabok, împotriva gazdelor (22 septembrie, ora 20:00) și a celor de la KK Rogaska (23 septembrie, ora 20:00). Cu acest prilej, Dragan Petricevic a oferit un interviu în exclusivitate pentru Baschet.Ro. Iată concluziile antrenorului după perioada de presezon:

„Concluzia principală este că nu ar fi stricat dacă puteam să mai avem două meciuri de verificare în plus. Echipa încă are oscilații, de la evoluții foarte bune  până la evoluții slabe. Partea pozitivă e că aceste urcări și coborâri se întâmplă nu la meciurile diferite, adică un meci bun, iar altul slab, ci în timpul unui singur meci avem și perioade foarte bune, și perioade nereușite. Așa că e mai ușor pentru noi toți să înțelegem ce facem bine și ce nu. Cred că până la urmă suntem pe drumul cel bun.”

Selecționerul naționalei României a vorbit și despre obiectivele echipei sale pentru această competiție și a făcut și o paralelă între Alpe Adria Cup și Liga Națională.

„Nu am fixat obiectivele sportive, doar încercăm să evoluăm cât se poate de bine. Adversarii vin din campionate diferite, au cu totul altfel structurate loturile. De exemplu croații și slovenii au mulți jucători tineri, de 22, 23, 24 de ani, iar slovacii au 5 jucători străini în lot. Ceea ce trebuie să știți e că jucătorii de 22, 23 de ani din fosta Iugoslavie sunt jucători cu un bagaj plin de cunoștințe tehnico-tactice, iar din punctul de vedere al intensității sunt la un nivel ridicat.

Toate aceste aspecte mă fac să cred că vom avea o competiție diferită față de LNBM, care este categoric superioară, dar acest lucru nu ne garantează nimic. Putem să și câștigăm competiția, putem să nu trecem de faza grupelor, totul depinde de cum ne vom adapta la ceva diferit de ceea ce suntem obișnuiți. Până la urmă, faptul că suntem prima echipa din România care participa în această competiție, dar și faptul că venim dintr-un oraș care va fi Capitală Culturală Europeană, ne obligă nu doar la evoluțiile bune pe teren, ci la o organizare foarte bună. Despre rezultatele bune într-un sezon se va vorbi puțin timp, până la primele două înfrângeri consecutive în perioada de pregătire, dar despre un club serios și profesionist, care vine dintr-un oraș frumos multicultural și multietnic, se va vorbi mereu.

De asemenea, Dragan a menționat și competiția internă din campionatul României.

Nu cunosc cum joacă celealte echipe, iar între perioada de pregătire și meciurile oficiale e diferența incumensurabila. Noi nu ne fixăm obiectivele de azi pentru luna mai. Luăm cu maximă atenție meci de meci,precum și fiecare antrenament, și la final vom vedea unde vom fi. Ceea ce știu sigur e că vom avea un campionat puternic, deoarece au venit mulți jucători de înalta clasa la mai multe echipe.”

Nu în ultimul rând, Dragan Petricevic a discutat și despre oportunitățile pe care le vor avea tinerii din lotul echipei sale în noua stagiune pe baza programului încărcat al echipei.

„Obiectivul meu este mereu să promovez jucători tineri, sau cel puțin să aibă un progres de la un sezon la altul. În afară de Lazar, jucătorii noștri români au între 19 și 24 de ani, iar pe lângă ei avem încă câțiva juniori de 15-17 ani care se antrenează și cu prima echipa, și care chiar fac parte din lotul cu dreptul de joc in LNBM. În următorul sezon cu siguranță veți auzi de câțiva între ei.”

Meciurile Leilor din Banat din Alpe Adria Cup vor putea fi urmărite în transmisiune direct pe YouTube, pe HKS TV, canalul Federației Croate de Baschet.

*foto: Facebook/Leii din Banat - Baschet SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!