Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic, după calificarea în playoff: „Vom sărbători, cu siguranță”

Dragan Petricevic, după calificarea în playoff: „Vom sărbători, cu siguranță”

SCM Timișoara a obținut vineri, 7 aprilie, calificarea în playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, datorită succesului repurtat în fața lui FC Argeș Basketball (99-89) și a victoriei lui Rapid București împotriva lui Dinamo (94-87).

La finalul jocului, Dragan Petricevic s-a arătat foarte fericit pentru aceste rezultate:

Urmează să sărbătorim. Acum a fost multă bucurie pe teren, e normal. Adrenalina e foarte mare. Dar vom sărbători, cu siguranță, pentru că merităm. Practic acum începe „al 4-lea sezon” – playoff-ul. Sezonul de până acum a fost unul chiar foarte, foarte dificil. E al 36-lea meci oficial, e foarte mult. Nu am fost tot timpul în parametri buni, dar e imposibil. Vedeți ce echipe au rămas în spatele nostru. Eu sunt foarte bucuros și nu avem decât să ne bucurăm acum, să sărbătorim Paștele, cine sărbătorește acum, avem și noi jucători în echipă. Le urăm Paște Fericit tuturor suporterilor noștri care sărbătoresc acum. Mai mult decât atât...și dacă vreau eu, care vorbesc mult, nu găsesc cuvinte.

Antrenorul Timișoarei a vorbit despre meciul din Capitală, explicând că Sergiu Pașca, managerul secției de baschet, și Nenad Markovic, secundul său, au urmărit scorul din Sala Rapid.

Da, acesta e adevărul, depindeam de echipa din București. Dar noi ne-am făcut treaba. Asta a fost ceea ce mi-am dorit. Repet, nu a fost un sezon în care totul a ieșit așa cum mi-am dorit. Una peste alta, în această grupă Top 10, am pierdut acasă cu Cluj și cu Rapid, echipe mai grele, să fim sinceri. În rest, ce am pierdut în deplasare, am învins acasă. Am reușit să obținem o victorie în deplasare și, chiar dacă am depins de meciul de la București, noi ne-am făcut treaba noastră prin această victorie. Eu nu m-am uitat [la scor], eu m-am uitat la meci. Dar, în spatele meu, se uitau Sergiu și Shone și ei m-au informat. Pentru noi a contat puțin pe final, eram acolo cu gândul și am pierdut ușor diferența de 19 puncte. Dar această diferență chiar nu a fost importantă acum. Nu știu cine nu s-ar fi uitat și n-ar fi urmărit în această situație acest scor. E o seară frumoasă, mă bucur. Mulțumesc publicului care a venit într-un număr foarte mare. Au susținut echipa așa cum trebuie. Deci toată lumea are motive de bucurie.

SCM Timișoara a marcat 99 de puncte, 53 dintre ele venind în urma acțiunilor lui Ilija Djokovic (28 de puncte, 11 pase decisive). Despre calitatea ofensivă a elevilor săi, Petricevic a declarat următoarele:

Noi am discutat în ultimele zile la antrenament și le-am amintit jucătorilor că există anumite aspecte din jocul nostru, pe care dacă le respectăm, avem un potențial de a înscrie peste 90 de puncte. S-a văzut și în Alpe Adria Cup, s-a văzut și în campionat și acest lucru le-am amintit jucătorilor. Am reușit astăzi, în mare măsură, să jucăm așa cum ne-am propus. N-am inventat nimic. Pur și simplu am ales să jucăm doar ce ne-a adus rezultate bune până acum.

În prima rundă a playoff-ului, SCM Timișoara, ocupanta poziției a opta, se va duela cu CSM Oradea, câștigătoarea sezonului regulat. Seria se va juca după formatul „cel mai bun din cinci meciuri”.

*foto: Facebook – Leii din Banat – SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!