Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „E sport, e baschet, unii pierd, alții câștigă”

Dragan Petricevic: „E sport, e baschet, unii pierd, alții câștigă”

CS Dinamo București și SCM Timișoara s-au duelat sâmbătă seara, în 14 ianuarie, într-un meci din cadrul etapei a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația din Capitală a condus jocul în cea mai mare parte a timpului și, cu toate că la final a avut câteva emoții, a reușit să obțină victoria: 77-71.

Iată ce a declarat Dragan Petricevic, pentru BaschetRo, după a treia înfrângere consecutivă:

Am ratat enorm de mult în primele două sferturi. Dinamo a avut un număr mult mai mare de atacuri din cauza acestor ratări. Am avut patru assist-uri în prima repriză, deoarece nu am profitat de multe aruncări deschise. Dorința a fost foarte mare, nu pot să le reproșez jucătorilor nimic atât timp cât și-au dorit victoria. E sport, e baschet, unii pierd, alții câștigă. Era de așteptat ca Dinamo să joace în maniera în care a jucat. Nu știu de ce lumea a crezut că Timișoara este o echipă deja calificată sau favorită. Nicidecum nu putem să ne numim echipă favorită pe terenul celor de la Dinamo. Am reușit să găsim modul de joc în sfertul 4 și ne-am apropiat iar, cu puțin mai multă luciditate, puteam eventual să ne apropiem și mai mult. Nu știu dacă am fi câștigat, sincer, n-am fost la conducere decât la scorul 5-4, cam atât. Dar, una peste alta, a câștigat echipa care a meritat.

Tehnicianul lui SCM Timișoara a fost întrebat și despre avantajele pe care Dinamo le are datorită lui Vlad Moldoveanu și Andrei Mandache.

Dinamo, în orice caz, are în primul rând, în Vlad Moldoveanu și Andrei Mandache, după părerea mea, cei mai experimentați jucători români. Sunt baschetbaliști care, în asemenea meciuri, sunt de aur. Este foarte important să ai în echipă acești doi jucători când vine un meci de totul sau nimic. Totodată, îl au pe Ștefan Grasu care este, după părerea mea, cel mai promițător tânăr jucător pe care îl avem în acest moment. Drept dovadă este chemat și la lotul național la unele acțiuni. Dinamo stă foarte bine la jucătorii români. Eu nu pot să le reproșez ceva jucătorilor mei români. Ei, până acum în acest sezon, s-au achitat foarte bine de sarcini. Dacă analizăm mai bine, la noi în echipă sunt jucători români care n-au jucat la celelalte echipe, care n-au avut minute. Mulți dintre ei au stat pe bancă și la antrenamentele echipelor de la care au venit. Așa că eu nu am ce să le reproșez jucătorilor mei autohtoni. Ei fac treabă foarte serioasă și, mai mult decât atât ce să spun? Bravo Dinamo!

La final, Petricevic a fost întrebat despre Final 8-ul Cupei României, acolo unde bănățenii au avut parte de o tragere la sorți dificilă – vor juca în sferturile competiției împotriva lui U-BT Cluj-Napoca.

Ce să facem, se pare că cineva mi-a aruncat fasolea în felul ăsta și așa a ieșit. Este întotdeauna o plăcere și bucurie. Este vorba de un Final 8, este bucuria baschetului românesc, este sărbătoarea baschetului românesc. Acolo se adună opt echipe sau, uneori patru, dacă e vorba de Final 4. Are o greutate specifică și nu ai nicio garanție. Uneori poți să joci cu un outsider și să pierzi meciul așa că nu ai nicio garanție și niciodată nu știi până unde vei ajunge. Noi nu putem să spunem că am fost norocoși cu această tragere dar e o bucurie să jucăm, una peste alta. Obiectivul nostru a fost să intrăm la acest turneu final, am intrat la acest turneu final. În Alpe Adria Cup am intrat. Practic suntem în Top 8. Nu ne rămâne acum decât să ne gândim cum să ducem sezonul până la capăt cu încă trei meciuri și să obținem calificarea în Top 5. Va fi foarte greu de obținut calificarea deoarece sunt șapte echipe angrenate în această luptă.

SCM Timișoara are un bilanț de 8-5 și se află pe locul 4 în conferința B.

*foto: Facebook – SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!