Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic este noul antrenor al SCM Timișoara

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.06.2019

Dragan Petricevic este noul antrenor al SCM Timișoara

SCM Timișoara îl va avea pe Dragan Petricevic pe bancă în noul sezon. Antrenorul de 50 de ani cu cetățenie bosniacă și română revine în Liga Națională de Baschet Masculin după patru sezoane. Acesta a fost aproape de o revenire la Timișoara și în vara anului trecut, dar atunci nu s-a materializat. După despărțirea de anul trecut de Universitatea Cluj, din LNBF, Petricevic a antrenat echipe masculine din Egipt și Tunisia, dar și naționala feminină de senioare.

SCM Timișoara a anunțat numele noului tehnician în cadrul unei conferințe de presă. Dragan Petricevic revine pe banca echipei de pe Bega după aproape 4 ani. Acesta a condus BC Timișoara la Cupa României din 2015 și urma să continue pentru sezonul următor, când bănățenii aveau planuri europene. A urmat problema cu întreruperea finanțării și Petricevic a ajutat la reconstrucția rapidă a lotului cu doar câteva zile înainte de startul campionatului. A rămas alături de alb-violeți în primele 2 etape, dar a demisionat în luna octombrie ca să tragă un semnal de alarmă cu privire la condițiile din acel moment.

După despărțirea de formația de pe Bega a mers la Universitatea Cluj-Napoca, în Liga Națională de Baschet Feminin. A condus echipa clujeană până în vara lui 2018, reușind să o ducă în finala campionatului după mai mult de un deceniu. În vara trecută s-a schimbat managementul la „U”, iar Petricevic a plecat. A fost și atunci în negocieri cu clubul timișorean. Pe banca formației de pe Bega a ajuns Miodrag Perisic. Sârbul s-a despărțit de „lei” în luna decembrie, iar Cristian Bota a preluat atunci funcția de antrenor principal, ajutat de Nenad Markovic.

Dragan Petricevic a mers în Egipt unde a preluat Alexandria Sporting Club, campioana la masculin. A continuat să conducă naționala de senioare în campania de calificare la europeanul din acest an. În luna noiembrie s-a despărțit de egipteni și s-a întors la Etoile du Sahel, din Tunisia, cu care a semnat până în 2021. Alături de această formație câștiga FIBA Africa Clubs Champions League, plus cupa și campionatul. În România este singurul antrenor străin care a luat titlul atât la masculin, cât și la feminin, câștigând campionatul cu Universitatea Invest Cluj, West Petrom Arad, CSU Asesoft Ploiești (masculin) și Livas Târgoviște (feminin).

De numele său se leagă cele două cupe câștigate de baschetul masculin din Timișoara. Acesta conducea Elba Timișoara spre Cupa României din 2010 și BC Timișoara la trofeul din 2015. Primul său mandat pe banca Elbei a început în sezonul 2006-2007 și s-a încheiat în martie 2011 (când echipa se numea deja BC Timișoara). Al doilea mandat pe banca timișorenilor l-a început în noiembrie 2013 și l-a încheiat în octombrie 2015.

Vom reveni cu informații.

*foto: Cristian Cosma

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Oooo
    frumos, se anunta lucruri interesante in LNBM

    cu 4 ani în urmă (24.06.2019) Raspunde
  • zapacitu79 :

    :))))
    dar vai! n a semnat articolul specialistul in baschetul timisorean iordan

    cu 4 ani în urmă (24.06.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Important
    Este ca noi am dat o lovitură de imagine. Asa s-a spus si cu Lobonț si am văzut ce a iesit. Si totusi de ce nu l-am luat noi pe Dragan din moment ce era disponibil?

    cu 4 ani în urmă (24.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Personal nu inteleg atitudinea asta nemultumitoare. Sincer trebuie sa recunosc ca nu iti cunosc intr-un mod explicit punctul de vedere cu privire la echipa si nici nu vreau sa consideri comentariul ca fiind un atac sau ca pozitia mea este cea dreapta.

      Ce nu inteleg eu e acea atitudine constant nemultumitoare cu deciziile clublui si o comparare constanta cu 'ograda' vecinului. Daca Oradea, Sibiul sau orice echipa cu pretentie la titlu il transferau pe Vujosevic iar noi pe Petricevic (pentru care am tot respectul si mi se pare un antrenor bun) oare aveam aceiasi atitudine?
      Omul asta e un antrenor pe care il aduci greu in Romania, iar noi deja ne gandim cum ar fi fost cu un alt antrenor? Nu am vauzt nici un transfer si nici macar un antrenament sau joc, dar noi deja avem intrebari 'oare cum ar fi fost cu alt antrenor?'. Toate astea adresate unui antrenor care in cariera lui a dovedit ceea ce poate sa faca.

      In acelasi timp nu zic ca nu e normal sa ai intrebari. Si eu pun sub semnul intrebarii (aparenta) schimbare a conducerii sau decizia de a renunta la (aproape) intreg lotul, dar astept sa vad ce poate sa faca acest antrenor.

      cu 4 ani în urmă (24.06.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Beniamin
      Nu contest nicio clipă persoana noului antrenor. Sper sa fie sănătos pana la capat si sa se vada rezultatele la echipa. Dar Petricevici avea un atu în plus: cunoaște baschetul romanesc. Ca fan care vin de ani buni la baschet ma supăra faptul că noi trebuie sa o luam mereu de la zero ca sa construim o echipa, incluzând anul de după câștigarea campionatului. În timp ce Oradea si Sibiul păstrează un nucleu de jucători si sunt mai omogeni, noi pana in iarna o sa incercam variante. Pana la urma nu conteaza cati bani ai, ci sa ii folosesti cu cap iar noi am dovedit ca nu stim sa ii folosim.

      cu 4 ani în urmă (24.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      u66
      Iti inteleg perfect gandul tau cu privire la faptul ca sezon de sezon cu exceptia a 2 maxim 3 jucatori noi reconstruim si nu avem un nucleu cum de exemplu a fost KD-Adamovic-Barro care au jucat impreuna inainte sa vina la U si pe langa care jucatori experimentati precum Vlad Moldoveanu si Rasic s-au integrat perfect. Acela e un scenariu pe care as vrea sa il vad sezon de sezon, dar sunt constient ca nici in acest an nu o sa il vedem.

      Eu inca raman optimist in ceea ce priveste aducerea lui Vujosevic si sper sa aducem jucatori experimentati care suplineasca o posibila lipsa de omogenitate la nivelul lotului. Pana la urma, Oradea ne-a aratat sezonul trecut ca se poate sa te formezi ca si lot pe parcursul sezonului si sa ai si rezultate bune. Nu e un scenariu ideal si de dorit, dar se poate lucra si avea rezultate bune si in astfel de context.

      cu 4 ani în urmă (24.06.2019)
    • 76ers:

      u66
      Pai ce jucatori sa pastrezi atat timp cat obiectivul a fost primul loc si ei au terminat pe 3? Asa se procedeaza cand nu iti indeplinesti obiectivele, pleci, sau asa ar fi normal la orice echipa din orice sport deci nu mi se pare ceva extraordinar ca se vrea o schimare totala la Cluj.
      Pe de alta parte...sa il compari pe Dusko Vujosevic cu Lobont la capitolul antrenori, e cale lunga, nici la imagine nu cred ca sta mai bine domnul Lobont...

      cu 4 ani în urmă (24.06.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      76ers
      Cand m-am referit la schimbarea totală de lot, m-am referit in primul rand la anul de după câștigarea campionatului si ă cupei. Nu mi s-a parut ok ce s-a întâmplat atunci si rezultatele s-au vazut.

      cu 4 ani în urmă (24.06.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    @u66
    Oricum, ma bucur ca ti-am aflat adevarata parere si nu am ramas cu gandul/feelingul transmis din primului comentariu.

    cu 4 ani în urmă (24.06.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Beniamin
      Dincolo de reticenta mea este dorința de a avea o echipa cu rezultate si mai ales cu un baschet frumos. Imi e dor de cand nu am mai vazut asta la noi.

      cu 4 ani în urmă (24.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!