Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Îmi pare rău pentru finalul din timpul regulamentar”

Dragan Petricevic: „Îmi pare rău pentru finalul din timpul regulamentar”

SCM Timișoara a cedat pe teren propriu marți, 18 aprilie, în meciul trei al seriei cu CSM CSU Oradea din prima rundă a playoff-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin. „Leii din Banat” au pierdut cu 87-91 după prelungiri și vor lupta în continuare pentru locurile 5-8 în ultimele săptămâni ale sezonului.

Dragan Petricevic a vorbit la finalul partidei cu jurnaliștii timișoreni, potrivit timisplus.ro având următoarele de spus:

„Îmi pare rău pentru finalul din timpul regulamentar, de atacul pe care probabil puteam să-l gestionăm un pic mai bine. Nu am reușit. Cred că Strong trebuia la faza aia să scoată mingea undeva. Dar a jucat și el după accidentare în timpul meciului. Probabil deja nu mai avea suficient aer, iar asta se simte mai ales împotriva Oradiei, o echipă cu un lot numeros. El probabil va resimți mâine o durere mai mare. În cazul lui Năsturescu a fost clar că nu poate să continue, pentru că el a simțit că a pocnit ceva. Strong a făcut o entorsă, s-a văzut că a aterizat pe piciorul adversarului, dar probabil nu a fost ceva grav.

De bine de rău, puteam să obținem această victorie. Cred că era foarte greu să trecem mai departe, mai ales cu accidentările. Nu pot să ascund bucuria pentru Roland Stanciu, care astăzi (n.r. marți, 18 aprilie) a jucat în momentele importante. Cu el și Robert Schipor am crescut diferența la 8 puncte, la un moment dat. Poate am pierdut apoi prea ușor această diferență la finalul sfertului trei. Le mulțumesc jucătorilor că au înțeles totuși mesajul dinaintea meciului, din vestiar. Îmi pare rău pentru public, care a fost excepțional și e din ce în ce mai bine. Păcat că se apropie finalul sezonului.”

Întrebat dacă ar fi fost alta situația cu Ilija Djokovic pe parchet, antrenorul a răspuns:

„Cine știe? Cu siguranță era un jucător în plus care ar fi contat mult. În economia jocului nostru, Ilija Djokovic contează. Dar dacă ar fi fost altfel deznodământul meciului, nu știu. Probabil Roland Stanciu nu ar fi primit atâtea minute dacă era Djokovic pe teren. Tot răul spre bine până la urmă. Putea să fie și perfect, dar nu a fost.”

SCM Timișoara a încheiat cu 56.5% procentaj la aruncările de trei puncte, fiind aproape de un record al echipei în playoff. Petricevic a scos în evidență și această cifră ridicată:

„Mingea a mers bine. Asta e important. Dacă nu au fost aruncări contestate, înseamnă că am ajuns în situații favorabile. Nu asta a fost acum o problemă, iar noi am crescut procentajul aruncărilor de trei puncte încă de la meciul cu Pitești. Era și normal. E foarte greu să ai mereu aceeași linie statistică într-un sezon în care joci peste 40 de meciuri. Partea asta a fost bună, vom vedea ce va fi de acum încolo. Important e să ne odihnim și să ne pregătim pentru jocurile de clasament. M-am gândit să le dau mai multe minute tinerilor în aceste partide care o să urmeze.”

Bănățenii au părăsit astfel lupta pentru medalii după ce au fost învinși cu 3-0 la general în seria cu CSM Oradea și vor lupta pentru locurile 5-8.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!