Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „În construcția unui sezon, unele lucruri nu le poți înțelege dacă nu joci meciuri cu adversari de valoare diferită”

Dragan Petricevic: „În construcția unui sezon, unele lucruri nu le poți înțelege dacă nu joci meciuri cu adversari de valoare diferită”

SCM Timișoara a obținut o victorie clară în primul meci din cadrul turneului cu numărul din Liga Națională de Baschet Masculin. Bănățenii au trecut de CSM Miercurea Ciuc cu scorul de 83-55.

Dragan Petricevic, antrenorul Timișoarei, a vorbit atât despre acest joc, dar și despre întâlnirile din campionat cu echipe care se prezente la niveluri diferite de valaore:

„În construcția unui sezon, unele lucruri nu le poți înțelege dacă nu joci meciuri cu adversari de valoare diferită.

Pentru asta există perioada de pregătire premergătoare campionatului, care în acest sezon a lipsit pentru marea majoritate a echipelor.

Într-un campionat cu 14 formații este foarte bine că există diferite nivele ale adversarilor.

Nici un nivel nu îți permite să te desprinzi ușor pe tabelă dacă nu muncești mult pe teren, iar acest lucru l-a înțeles echipa mea în repriza a doua fără să avem o situație stresantă.

Mă bucur că băieții au reacționat și că au dus meciul spre o diferență liniștitoare.

Nu diferența contează, ci modul în care s-a jucat, cum a mers mingea și așa mai departe...

Nu există un meci pe care îl poți deschide cu două aruncări reușite și apoi doar să adaugi puncte fără o replică din partea adversarului, mai ales la începutul jocului, când ambele echipe nu sunt în probleme cu faulturile sau cu pregătirea fizică.

Nu sunt nici foarte mulțumit, nici foarte nemulțumit. Ne aflăm într-o linie de clasament normală, am avut două meciuri bune pe care le puteam câștiga la turneul de la Sibiu.

Rezultatele nu se mai întorc, însă cu puțin mai multă atenție linia de clasament era undeva spre zona superioară.

Sezonul este foarte lung, mai avem mult de muncit. Așa cum astăzi a trebuit să muncim 40 de puncte până să jucăm bine, așa trebuie să muncim pe durata întregului sezon pentru a obține un rezultat bun.

În rotația echipei noastre, cele două absențe sunt importante. Și nu mă refer neapărat la un meci, pe care îl poți duce cu șapte-opt jucători, ci și la antrenamente. Iar acum avem un sistem cu două partide disputate una după alta și cu o zi pe drum, pentru că noi nu jucăm acasă nici un turneu.

Practic, avem ocupate cu meciuri trei zile din cele șapte ale săptămânii, adăugând una liberă după fiecare turneu. Jucăm mai mult decât ne antrenăm.

Dacă tragem o concluzie reală, există două-trei antrenamente pe săptămână la intensitatea care se cere într-un meci, nu se poate mai mult.

Iar atunci când îți lipsesc jucători, cum este cazul acum la noi, și sunt doi jucători importanți în rotația echipei, acest lucru se simte.

Sunt convins că Milos Pesic va dori să joace mâine cel mai bun meci posibil.

La fel de bine și ceilalți jucători de la Focșani, precum și prietenul meu Mihai Petruț, care va dori să se autodepășească.

Mă aștept la un meci dificil împotriva unui adversar care, la fel ca noi, cu mai multă atenție putea avea în plus două victorii cu greutate și putea deveni revelația de până acum a actualului sezon.

Trebuie să fim foarte atenți și să scădem numărul de greșeli pe care l-am avut astăzi.

Nu doar Milos Pesic poate face diferența la Focșani, sunt și alți jucători capabili de acest lucru și trebuie să fim foarte atenți".

foto: sportipictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!