Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Ne-au învins pe jocul individual 1 la 1, nu prin ceva ce ne-a surprins”

Dragan Petricevic: „Ne-au învins pe jocul individual 1 la 1, nu prin ceva ce ne-a surprins”

SCM Timișoara a pierdut cu 86-94 acasă cu CSM CSU Oradea într-un meci din etapa a 6-a a grupei A din LNBM. Oaspeții au avut un debut de joc mai bun, dar timișorenii au revenit și au condus și la 6 puncte în startul sfertului secund. Orădenii au avut un avans maxim de 17 puncte, la jumătatea ultimei perioade de joc. Antrenorul bănățenilor, Dragan Petricevic, a declarat după meci că CSM CSU a câștigat meritat și că diferența s-a făcut la valoarea jucătorilor.

„Victorie foarte clară a echipei din Oradea, mai clară decât au arătat lucrurile pe teren în primele 30 de minute, dar meritat absolut. Am încercat, ca și etapa trecută, cu două cele mai grele echipe din campionatul intern. Am jucat două meciuri bune, dar de fiecare dată câte 30 și ceva de minute. Baschetul se joacă 40 de minute. Diferența a fost făcută clar pe valoarea jucătorilor de la Oradea. Nu degeaba această echipă este campioana ultimelor două sezoane. Mai ales după ce au câștigat campionatul sezonul trecut, au păstrat întreg lotul și au adus un jucător de excepție, Broussard, așa că nu am foarte multe să reproșez jucătorilor și să căutăm în continuare îmbunătățirea jocului nostru, să încercăm să învingem acolo unde o să vedem, un adversar de altă talie decât Oradea sau etapa trecută Clujul”, a declarat Dragan Petricevic la conferința de presă de la finalul partidei.

Pentru bănățeni a fost a 3-a înfrângere la rând, după cele cu Dinamo Știința București (64-81 acasă) și U-BT Cluj-Napoca (70-79 în deplasare).

„Nu pot să fiu dezamăgit atâta timp cât jucătorii au luptat și cât 30 de minute au jucat aproape de la egal la egal cu echipa din Oradea. Haideți să păstrăm proporțiile, din absolut toate punctele de vedere. Nu sunt un tip de antrenor care face comparații între alte aspecte care avantajează echipa adversă și nu mă refer aici la arbitraj, ci la pura valoare, la experiența jucătorilor, la background-ul lor în campionatele din care vin și importanța lor la echipele la care au fost. Eu sunt dezamăgit în continuare pentru înfrângerea noastră cu Dinamo, dar nu o să trăim acum toată viața doar cu gândul la această înfrângere.

Nu pot să fiu dezamăgit dacă după o înfrângere dureroasă a apărut o îmbunătățire. Probabil nu e suficientă sau nu avem suficiente resurse să îmbunătățim mai mult. Una peste alta, nu ne-am confruntat cu două echipe vecine din campionat, ci cu cele mai bune din campionat. Am încercat să jucăm și nu mi s-a părut că ne-am prezentat ca o victimă sigură înaintea meciului. Luni voi veni la antrenament cu aceeași ambiție, cu aceeași dorință să îmbunătățim tot ce putem într-o săptămână și să ne prezentăm mai bine la un meci cu a 3-a cea mai grea echipă din campionat”, a adăugat Petricevic.

Acesta a fost întrebat și de Sherwood Brown, care în meciul cu CSM CSU Oradea a înscris 5 puncte în 28:01 minute

„Brown nu este accidentat, ca și orice jucător trece, probabil, de câteva meciuri printr-o pasă mai puțin reușită. Cum a jucat în unele meciuri excepțional, a părut acum câteva meciuri în care a jucat mai slab, dar astea sunt lucruri la care ne putem aștepta. Există jucători în Euroligă care joacă la salarii de peste un milion de euro, 70% din Euroligă e la suma asta, prind și o lună mai slabă, darămite un meci. Sigur, dacă îl aveam și pe Brown la valoarea lui reală, probabil aveam un meci mai strâns sau poate se rupea echilibrul un pic mai târziu”, a mai spus antrenorul timișorenilor.

Campioana a rupt complet echilibrul în debutul sfertului patru. La jumătatea acestuia s-a consemnat cea mai mare diferență de scor, de 17 puncte în favoarea oaspeților, la 67-84. Bănățenii au încercat și apărarea în zonă, dar bihorenii au reușit câteva recuperări ofensive și au înscris în total 16 puncte din a doua șansă, față de 7.

„Am dat peste o echipă cu care din start nu eram favoriți pentru că există mulți factori reali. Nu înseamnă că ne-am predat dinaintea meciului. Am luptat cât am putut, atât, n-am putut mai mult. Am jucat cot la cot, la o posesie, maxim 2 diferență o lungă perioadă de timp și meciul s-a rupt efectiv pe valoarea individuală. Foarte simplu, s-a văzut din toate colțurile sălii că ne-au învins pe jocul individual 1 la 1, nu prin ceva ce ne-a surprins. Noi am marcat 86 de puncte împotriva acestei echipe, nu e puțin, dar am primit foarte multe puncte și la începutul sfertului patru am primit 23 de puncte în 5 minute. Nu poți să învingi o echipă mult mai slabă dacă primești 23 de puncte în cinci minute, darămite Oradea. Am încercat toate variantele, am trecut la zonă, în prima fază nu a dat nici un succes. După aceea am reușit să îi punem în dificultate să nu marcheze aruncările de afară, dar nu am putut să recuperăm. Mereu a lipsit ceva.

Cum a spus domnul Dusko Vujosevic într-o analiză: Oradea este o echipă atât de solidă încât e greu să faci scouting în vederea pregătirii, darămite să joci în teren cu această echipă, e greu pentru că au foarte mulți jucători, au foarte multe soluții, au același lot de un an de zile. E un lot cu greutate care a fost păstrat și felicitări Oradiei pentru acest lucru. E foarte greu să joci cu o asemenea echipă, trebuie să te autodepășești, să ai o zi excepțională. Trebuie să oprești o mulțime de jucători”.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator al învingătorilor, cu 28 de puncte, 18 dintre acestea fiind marcate cu aruncări din spatele semicercului. Sârbul a avut 6 reușite de la distanță din 8 încercări.

„Oradea a marcat 7 triple, din care 6 Zekovic. Cu siguranță există mulți deștepți care o să spună: trebuia un pic să puneți accentul pe apărare pe Zekovic. Cu siguranță, dar atunci probabil ar fi marcat Broussard sau Richard sau Watson sau oricine altcineva. La o asemenea echipă, cu atâtea nume grele, cineva trebuie să fie on fire. Acest jucător on fire la care s-au mai adăugat și jucătorii experimentați pe toate celelalte poziții, care nu au consumat atât de multe mingi, dar au construit. Am ajuns în situații în care n-am putut”.

Dragan Petricevic a vorbit puțin și despre accidentări în acestă săptămână, fără să dea nume. Acesta a spus că Anders Abu Teir s-a accidentat în meciul de sâmbătă, în care a evoluat 6:56 minute.

„Acum să vă spun eu de cum ne-am antrenat în ultima săptămână și câte accidentări mai mici sau mai mari avem, are vreun rost? E o realitate, nu căutăm alibi, dar nu vorbesc despre acest lucru, asta e. E sport de contact, oamenii se accidentează. Astăzi ne-am ales cu încă un jucător accidentat, se pare destul de grav, Anders Abu Teir. Și la echipă cum suntem noi, orice absență contează foarte mult.

Ca să concluzionăm, adevărul este că am fost învinși de către o echipă solidă, mai bună decât a noastră, într-un meci în care am contat, asta este important. Diferența putea să fie și mai mare, dar eu consider că foarte just era să fie undeva la diferența la care s-a terminat, păstrând ideea că 30 de minute am jucat de la egal la egal”, a concluzionat Dragan Petricevic.  

Pentru SCM Timișoara urmează o nouă partidă cu una din ocupantele podiumului din ediția trecută a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bănățenii joacă sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18:00, pe terenul deținătoarei Cupei României, BC CSU Sibiu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!