Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: “Nu reușesc să găsesc o formulă învingătoare”

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
28.02.2014

După eșecul la limită cu CSM Oradea, 59-58, antrenorul lui BC Timișoara, Dragan Petricevic a declarat că nu îi poate reproșa nimic lui Gacesa pentru ultima ratate și a ținut să sublinieze că sârbul a fost afectat de o viroză, ceea ce poate explica randamentul său scăzut:

 “A fost un meci la capătul căruia îmi este greu să găsesc cuvinte. În finalul jocului am ratat două aruncări deschise, iar la ultimul coș al echipei din Oradea am comis o greșeală de apărare care e imposibil să nu te coste la acest nivel.

La ultima fază am creat o aruncare deschisă, însă mingea nu a intrat. Nu îi reproșez nimic lui Nikola Gacesa. El este un jucător foarte bun, iar o aruncare ratată în ultima secundă nu va schimba acest lucru. În plus, ceea ce nu se știe despre el e faptul că a fost bolnav în ultima săptămână, fiind afectat de un virus.”

Referitor la situația echipei, tehnicianul s-a arătat dezamăgit că nu vede spiritul de învingători la jucători și că nu poate găsi o formulă câștigatoare:

“Nu reușesc să găsesc o formulă învingătoare. E foarte greu să antrenezi o astfel de echipă. Ea nu a fost formată de mine, dar se pare că suntem o echipă care nu dispune de caracter de învingător. Ne-am apropiat de prea multe ori de victorie pentru ca apoi să pierdem, iar aici mă refer și la jocurile cu Craiova, Ploiești sau Mureș.

Meci de meci jucăm mai bine, arătăm ca o echipă mai bună împotriva lui CSM Oradea. Dacă luăm cronologic, în cele patru meciuri am fost de fiecare dată tot mai aproape și am arătat mai bine. Ne-am apropiat tot mai mult de victorie dar ceva ne-a lipsit. Evident e foarte greu să învingi în sala în care joacă liderului campionatului, mai ales când noi suntem în afara primilor opt. Se pare că dorința de a învinge ne creează această stare de presiune, pe care de altfel nu o exercită cineva în mod deliberat asupra echipei. Dorința creează această presiune.

Sunt mulțumit de apărare pentru că sistemul nostru zonă a funcționat. Am investit foarte multă energie în faza defensivă și acest lucru a afectat execuția ofensivă. Nu cred că poate să se declare cineva mulțumit de ce a văzut din punct de vedere ofensiv de la aceste echipe în această partidă. A fost un meci tacticizat, a fost un deliciu pentru pasionații de baschet. Felicit Oradea pentru victorie.”

În urma acestei înfrângeri, BC Timișoara ajunge la 11 înfrângeri din 20 de meciuri, ceea ce o plasează pe locul 9 în clasamentul Ligii Naționale.

Următorul meci al bănățenilor este luni, 3 martie cu Energia Rovinari, pe teren propriu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara cristian_ :

    cine a format echipa?
    "[echipa] nu a fost formată de către mine"

    Pînă la urmă cine face echipa la Timișoara că De Maio tot o dă pe aia că el e cu administrația și nu are un cuvînt de zis în selecția jucătorilor decît le aprobă.

    Nici antrenorul n-a făcut selecția? Vasojevic, Gacesa, Fenn au venit după sosirea antrenorului.

    N-oi fi eu cunoscător dar să arunci 29 de mingi de 3p și 31 de 2p înseamnă că e o problemă mare din cauză căruia mingea nu are cum să ajungă la interior.

    Măcar de am fi mai prolifici de la exterior.

    Sper doar să nu devină din nou prea stresant postul. Prefer să plece De Maio cu Vermeșan decît antrenorul. Asta nu cred că se va întîmpla decît poate dacă se schimbă configurația politică în oraș.

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!