Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: “Oradea este favorită, însă avem șansele noastre“

Marius Petri

Marius Petri
03.01.2014

BC Timișoara a revenit după scurta vacanță cu gândul de a se califica mai departe în Cupa României, deși vor avea parte de o “dublă” destul de grea. Bănățenii vor da piept cu una dintre cele mai în formă echipe din turul campionatului, CSM Oradea, în două meciuri care se vor disputa pe 8 și 12 ianuarie. În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, Dragan Petricevic a discutat situația echipei sale înaintea deplasării din Bihor, precizând că tot lotul a făcut o scurtă deplasare la Belgrad în cursul zilei de ieri:

“Toată echipa a fost prezentă ieri la meciul din Euroligă dintre Partizan Belgrad și Real Madrid, mă bucur că jucătorii au avut ocazia să vadă un baschet de calitate și o atmosferă deosebită, care sunt convins că îi va ambiționa. Însă noi nu jucăm deocamdată în Euroligă, așa că trebuie să se concentrăm pe Cupă, o competiție importantă, mai ales că echipa noastră a avut un parcurs foarte bun în ultimii șase-șapte ani.”

Tehnicianul bosniac a avut numai cuvinte de laudă pentru adversarii din Cupă, afirmând că echipa sa pleacă cu șansa a doua în “dubla” de săptămâna viitoare. Acesta nu crede însă că o eventuală calificare a “leilor” ar fi o surpriză, având încredere în lotul pe care îl are la dispoziție:

“Vom întâlni un adversar foarte puternic, CSM Oradea este o reprezentantă excepțională a baschetului românesc  în Europa și, după părerea mea, a doua forță a baschetului din România după Asesoft. Bihorenii sunt favoriți în această dublă, dar avem și noi șansele noastre, nici nu ne gândim să mergem acolo doar pentru un meci de antrenament. Avem de luptat pentru această calificare și dacă Oradea dorește să meargă mai departe, va trebui să treacă de noi.

Cred că ar fi prea mult spus surpriză în cazul în care vom reuși să îi învingem, pentru că și noi suntem o echipă cu destule calități și cu jucători valoroși. În acest moment, trecem printr-o fază de remaniere a lotului, în luna decembrie s-au schimbat destul de multe, de la schimbarea de antrenor, până la venirea și plecarea unor jucători. Oradea, în schimb, a avut un lot stabil și fixat de la bun început și asta înseamnă foarte mult. Din acest punct de vedere se poate vorbi de o surpriză, dar nicidecum nu pot avea eu un sentiment de inferioritate sau să transmit jucătorilor mei o astfel de atitudine. Mergem acolo să jucăm un baschet bun, de calitate, prin care vom pregăti în primul rând confruntările din returul campionatului. Ne bazăm pe unitatea lotului, dacă vom reuși să obținem acest lucru în perioada scurtă de timp. Doi jucători au venit în partea a doua a lunii decembrie și vom încerca să ne unim în jurul unui scop comun. “

Unul dintre semnele de întrebare în ceea ce privește partida tur este situația lui Anthony Lee Ingram, unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei în prima parte a campionatului. Americanul s-a accidentat în partida cu Gaz Metan și starea lui este incertă:

“Încă nu știu cum dacă va putea evolua Anthony Lee, a făcut două antrenamente aproape la capacitate maximă până acum. Vom vedea cum se va simți înaintea de plecarea la Oradea, atunci vom știi dacă ne putem baza pe el.”

În ceea ce privește aducerea unor baschetbaliști, Petricevic a declarat că nu au sosit jucători noi la echipă, însă există posibilitatea de a se realiza transferuri:

“Cu siguranță mereu se poate îmbunătăți un lot, în funcție de posibilități și de obiective. BC Timișoara este o echipă care își dorește tot timpul să devină mai bună și șanse există mereu. În acest moment nu avem noutăți, însă pe tot parcursul campionatului se pot întâmpla schimbări în ceea ce privește lotul.”

Prima partidă din dubla manșă a sferturilor Cupei României se va disputa miercuri în Arena Antonio Alexe începând cu ora 19:45 și va fi televizată de Digi Sport 2.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!