Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic revine la Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.11.2013

Petricevic alături de jucătorii cu care a scris istorie la Timișoara

Dragan Petricevic este noul antrenor principal al echipei Baschet Club Timișoara. Tehnicianul bosniac revine la gruparea alb-violetă la aproximativ doi ani și jumătate după despărțirea de echipa alături de care a câștigat Cupa României, a disputat alte două finale în această competiție și a disputat o finală de campionat.

Originar din Sarajevo, Petricevic a antrenat ultima dată pe MIA Academy, campioana în exercițiu a Georgiei. El a preluat această echipă în vară, dar a renunțat la colaborarea cu gruzinii pentru a reveni la clubul alături de care a petrecut cinci ani.

Printre lucrurile remarcabile realizate de către Petricevic în baschetul românesc se impune să evidențiem faptul că a petrecut aproape 15 ani în sportul cu mingea la coș din țara noastră, a câștigat patru titluri naționale alături de trei echipe și a activat inclusiv la nivelul loturilor naționale juvenile.

Ultimul angajament al lui Petricevic în România a fost alături de CSU Sibiu, în prima parte a sezonului competițional 2012/13. El a părăsit această grupare în luna noiembrie, după care a semnat cu tunisienii de la Club Africain. De notat că în sezonul 2011/12, Dragan a câștigat Cupa Campionilor Africii la baschet masculin alături de Etoile du Sahel.

BC Timișoara l-a concediat pe Tudor Costescu după un început de sezon ce a cuprins patru victorii și cinci eșecuri în noua ediție de campionat. Anunțul demiterii tehnicianului originar din București s-a consemnat după înfrângerea de la Cluj, care a fost cea de-a 3-a în succesiune pentru bănățeni.

Obiectivul echipei de pe Bega rămâne calificarea în playoff. De asemenea, alb-violeții își propun să continue procesul demarat în vară, de promovare a talentelor locale.

Primul meci al lui BC Timișoara cu Petricevic pe bancă ar trebui să fie cel cu Timba Timișoara, din etapa a 11-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin.

7 comentarii la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    ups
    tot respectul ptr el, ca antrenor si om, insa o intrebare ma sacaie: va face fata presiunii si stresului, ca la Sibiu a clacat?

    cu 10 ani în urmă (28.11.2013)
    • SCM Timișoara cristian_:

      re: ups
      Exact la asta m-am gîndit și eu dar, cine știe, poate că nu va avea presiune deoarece se pare că e foarte popular.

      cu 10 ani în urmă (28.11.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      re
      Eu nu cred ca a clacat de la presiune si stres ci cred ca nu a evaluat correct nivelul actual al campionatului care este mult peste ce stia dansul.
      Sper ca a doua incercare de revenire sa fie de succes

      cu 10 ani în urmă (28.11.2013)
    • CS Municipal Mediaș bbfreak:

      ?
      Pai din cate imi aduc eu aminte, chiar el a declarat ca stress-ul si presiunea (oficialii clubului, public) l-au facut sa renunte / demisioneze.
      Daca va incasa vre-o 3-4 meciuri, sa vezi cum va pune toata lumea tunurile pe el.
      Cred ca multi nu inteleg ca presiune din partea publicului, este si cand nu vin oamenii la sala.
      Cluburuile de frunte, au obisnuit publicul cu victorii, spectacol baschetbalistic, si daca nu mentii nivelul oamenii nu mai vin.
      Asta o resimt jucatorii, antrenorii precum si oficialii clubului (direct prin incasari mai slabe si prin presiunea sponsorilor).

      cu 10 ani în urmă (28.11.2013)
    Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    părere
    Pare o mișcare a conducerii făcută mai degrabă pentru a scăpa ei înșiși de presiunea publicului. Ceva de genul: "Vi l-am adus pe Petricevic, dacă lucrurile merg prost nu aveți de ce să vă plîngeți că oricum asta vă e suficient".

    cu 10 ani în urmă (28.11.2013) Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    lkfdsfodlaf
    Parerea mea e ca Petricevic e antrenor slab, depasit de nivelul campionatului actual, cu scheme de joc invechite. La fel de slab ca si jucatorii pe care si-i aduce la echipe.
    Chiar daca castigat niste titluri, acestea au fost in deceniul trecut. Lucrurile au mai evoluat de atunci.
    La Timisoara a reusit sa ajunga in finala dupa un parcurs usor contra Rovinariului si Otopeniului si o cupa a Romaniei, norocoasa venita pe mana formei de exceptie pe care au avut-o Pesic, Velickovic si Dzambic.

    In sezonul urmator a lasat-o pe BC Timisoara pe locul 11. A urmat CSU Sibiu, a adus jucatori jalnici, a lasat echipa si a fugit din cauza presiunii.
    Nivelul lui e de un campionat African si atat. Sper ca nu am suparat pe nimeni cu comentariul meu. Este strict parerea mea.

    cu 10 ani în urmă (28.11.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    Succes
    Nu e adevarat ca Petricevic e antrenor slab, este chiar un antrenor foarte bun. Problema care se pune este cu jucatorii pe care ii aduce. Daca aduce jucatori buni astia costa ceva bani/salarii si nu mai e loc de comisioane personale.Speram ca noua sosire la Timisoara sa fie una de succes .

    cu 10 ani în urmă (29.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!