Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic va miza pe Ersid Ljuca pe postul de pivot

Adrian Micinic

Adrian Micinic
31.10.2011

Dragan Petricevic își continuă cariera de antrenor în Tunisia și în Liga Campionilor Africii

Etoile du Sahel, campioana în exercițiu a Tunisiei, formație pregătită de către Dragan Petricevic, se pregătește pentru participarea în Liga Campionilor Africii la baschet masculin.

Formația care a cucerit al 3-lea titlu de campioană națională a Tunisiei în sezonul precedent, atunci când antrenor a fost Predrag Badnjarevic, iar din lot a făcut parte William Franklin, are trei victorii la activ și se situează pe prima poziție a clasamentului în liga din Tunisia.

Tehnicianul bosniac, Dragan Petricevic, care a lucrat în baschetul românesc mai bine de un deceniu, cu rezultate notabile și care a pregătit ultima dată pe Baschet Club Timișoara, va miza începând de marți (01.11) pe pivotul muntenegrean Ersid Ljuca. Acesta a evoluat în România la Dinamo București, iar apoi a fost legitimat la echipe din Liban și Siria. Ultima dată, Ljuca (30 ani, 2.09 metri) a fost legitimat la Kasyoun (Siria).

Campionatul național al Tunisiei permite fiecărei echipe legitimarea unui singur jucător străin.

De asemenea, echipa la care lucrează actualmente Petricevic va miza și pe preparatorul fizic Goran Damnjanovic, care a colaborat cu antrenorul bosniac și la BC Timișoara. Recent, Damnjanovic a lucrat o scurtă perioadă în Ungaria, la Marso Vagep-Nyiregyhaza. Damnjanovic va ajunge în Tunisia împreună cu Ljuca.

Petricevic a declarat următoarele despre programul echipei pe care o pregătește:

În luna noiembrie a acestui an, Etoile du Sahel va participa la turneul zonal de calificare pentru Liga Campionilor Africii, acolo unde se va confrunta cu echipe din Algeria, Egipt, Maric și chiar Libia, țară ce a trecut recent prin serioase conflicte armate dar va fi reprezentată de o puternică echipă din orașul Benghazi.

Turneul final al Ligii Campionilor Africii se va desfășura în luna decembrie a acestui an.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Ilovebaschet :

    ?
    Fara suparare,  cine are vreun interes in a-l urmari pe acest antrenor? Macar de-ar fi roman sau  macar de-ar activa intr-un campionat mai bun ca al nostru! Asa am putea spune ca suntem mandri ca a trecut si prin Ro!
    Sincer? Pare reclama!

    cu 12 ani în urmă (31.10.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic :

    @Ilovebaschet
    Istoricul acestui site confirmă faptul că ne-am interesat de soarta celor care au umplut sălile de baschet din țara noastră și după ce au plecat. De ce să uităm de ei? Pentru că pur și simplu nu sunt la timpul prezent în Divizia A? Nu e vorba tot despre baschet?

    cu 12 ani în urmă (31.10.2011) Raspunde
  • Ilovebaschet :

    ...
    Corect! Nu va acuzam ca ati fi partinitori, era
    doar o curiozitate... Astept atunci si alte update-uri despre
    antrenorii plecati din Romania si nu numai.
    Pana atunci, imi pastrez parerea ca articolul are un iz de reclama!
    In rest,cronici si analize la fel de bune ca pana acum.

    cu 12 ani în urmă (31.10.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!