Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: “Vom încerca să jucăm un baschet de calitate”

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
10.01.2014

BC Timișoara abordează returul din semifinalele Cupei României cu CSM Oradea cu un handicap de 16 puncte după ce a piedut meciul tur cu 98-82. Partida va avea loc duminică, 12 ianuarie, de la ora 18:00.

Dragan Petricevic a făcut o amplă declarație înaintea meciului, în care a vorbit şi de obiectivele echipei și de șansele de a depăși Oradea:

„Diferența e destul de mare, nu e ușor să o recuperăm. Inevitabil, la fiecare conferință de presă, un antrenor e nevoit să se folosească de câteva clișee. Unul dintre ele spune că se joacă până la ultimul fluier. Dar asta e realitatea. Noi chiar vom încerca să jucăm un baschet de calitate, nu să stăm să privim mereu înspre tabelă. Vom încerca să recuperăm această diferență, dar la fel de bine, e important cum vom juca, în perspectiva returului. Nu ne-am impus un obiectiv stresant, ci unul normal, încercarea de a ajunge în Final Four-ul din Cupa României, după care urmează cel legat de play-off. Minunile se întâmplă de multe ori doar în filme și în basme. O minune trebuie să vină însă și în urma unui program bine structurat”

În continuare, antrenorul Timișoarei a vorbit despre rolul fanilor, meritele echipei sale și a lansat o invitație suporterilor timișoreni să vină în număr cât mai mare la meci:

“La Oradea e o susținere extraordinară din partea sălii. Din păcate, jucătorii noștri nu simt acest lucru la Timișoara. Nu mai fac un apel către suporteri, dar adevărul e că trebuie să transmitem un mesaj către timișoreni, deoarece această echipă încă nu simte susținerea pe care o merită. În ultimii șapte ani de zile, a participat la cinci turnee finale ale Cupei României, de patru ori a jucat finala, a disputat două finale de campionat, două Final 4-uri în Cupa Europei Centrale și câte o prezență în EuroChallenge și Liga Balcanică. Aceste date duc BC Timișoara pe primele locuri în baschetul românesc, după Asesoft, și la bătaie cu Clujul și Mediașul, în ceea ce privește rezultatele. Această echipă chiar merită o susținere. În toate orașele pe care le-am enumerat, există această legătură între public și echipă. La noi, din păcate, nu am găsit-o, dar sper să o revedem începând cu meciul cu Oradea. Repet, nu e un apel, pentru că nu suntem atât de neajutorați încât să facem apeluri. E doar un mesaj al unor jucători care joacă cu numele Timișoarei pe piept, pe spate și în inimă”

Referitor la motivele jocul sub așteptări din partida tur, Petricevic a declarat că echipa încă suferă la capitolul pregătirii fizice și al omogenității:

“Noi suferim la mai multe capitole, cum ar fi pregătirea fizică și omogenitatea. Spun pregătire fizică pentru că în ultima lună s-au schimbat trei jucători și s-a lucrat mai mult tactic și destul de static. Jucătorii noi au trebuit să învețe schemele de joc, am venit la rândul meu cu câteva schimbări și mereu trebuia să ne pregătim pentru meciul ce urma. Aceste schimbări necesită timp.

Am jucat, în acest moment, cu cea mai bună echipă din baschetul românesc, asta și prin prisma stabilității, pentru că n-au făcut absolut nicio schimbare de jucători între tur și retur. Apoi, e vorba de o echipă cu jucători de o foarte bună valoare individuală și de echipa cea mai bine pregătită fizic din țară, de departe. Eu îl cunosc pe preparatorul fizic al lor, lucrează cu această echipă de doi ani de zile și a crescut foarte mult valoarea acestui lot. Uitați-vă că, în ultimele cinci minute, echipa din Oradea juca precum ar fi fost începutul meciului”

În ceea ce privește noutățile din lotul timișorenilor, Anthony Lee este refăcut complet, astfel că în afara lotului a mai rămas numai Panic, accidentat:

„Panic e în continuare indisponibil, în timp ce Lee s-a alăturat echipei, e apt 100% din punct de vedere medical, dar e puțin ieșit din ritmul echipei. Trebuie să îl reîncadrăm cât mai repede în echipă, deoarece a lipsit două luni de zile, iar noi avem de a face cu un sport colectiv, unde dacă o piesă nu e la locul ei, totul se poate dărâma. Așadar, din punct de vedere medical îl avem la dispoziție, iar eu am încredere că într-un timp foarte scurt îl vom vedea și pe teren”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!