Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Vreau doar ca lumea să știe că banii nu s-au dat”

Dragan Petricevic: „Vreau doar ca lumea să știe că banii nu s-au dat”

Vineri, 13 decembrie, SCM Timișoara a obținut o victorie importantă, scor 84-79, în fața lui CSA Steaua București. Partida a fost foarte echilibrată, însă forma excelentă din afara semicercului i-a adus bănățenilor cel de-al 5-lea succes stagional.

Dragan Petricevic a declarat la conferința de presă că se aștepta la un joc dificil și că are un mare respect pentru elevii săi.

Da, așa m-am așteptat să fie. Era absolut normal să avem un asemenea meci și cred că toate meciurile între echipele care se luptă pentru 1-6, și aici nu mă refer la cele care și-au asigurat deja prezența, precum Cluj, Oradea sau Sibiu, care nu au emoții să se califice în Top 6, vor semăna cu acesta. Ambele echipe au avut câte o absență importantă. La Steaua a lipsit conducătorul Jovanovic, evident și Mandache, însă ei joacă deja de câteva meciuri fără el. Prin urmare, probabil și-au găsit deja modalitatea de a juca fără el. Noi aveam la dispoziție, practic, trei-patru zile să ne pregătim să jucăm fără un jucător care înseamnă foarte mult în ambele faze, și în atac, și în apărare. Astăzi Popa a jucat foarte bine și îl felicit. Răbdarea lui a dat roade. Felicitări echipei! Dacă mai vorbesc din nou despre caractere cred că vă plictisesc pentru că vorbesc de fiecare dată despre asta. Evidențiez și acum: jucătorii, efectiv, depășesc orice așteptare deoarece aici nu este o situație ușoară. Joci și ai trei salarii restante, practic s-au dat banii într-o singură lună. Eu înțeleg că e o situație economică grea, înțeleg absolut tot dar, înainte de tot, încerc să îi înțeleg pe jucătorii mei și știu că au familii. Ei merită, înainte de orice, respect. Ei merită respectul publicului, timișorenilor și al tuturor românilor care au legătură cu sportul aici în Timișoara. Mă bucur foarte bine că am reușit să învingem acasă. Noi am jucat mai bine în deplasare decât acasă pentru că, pe lângă oamenii de bună credință și cei ce iubesc această echipă, mereu există oameni care vin la sală să vadă ce nu merge și din cauza cui nu merge. Eu cred că această echipă merită respectul și a celor ce vor răul acestei formații.”

Tehnicianul de 50 de ani a confirmat că Mirkovic este accidentat și a dat detalii despre problemele financiare și cele legate de Sala „Constantin Jude”

Mirkovic este accidentat. Noi nu am vrut să facem public acest lucru din două motive. Am ajuns la o maturitate și nu cred că trebuie să îmi ofer un alibi, Dumnezeu este cel care trebuie să ne ofere alibi. Este un adevăr că el e accidentat și nu vreau să se consideră ca și cum mă scuz. Nu vorbesc despre accidentările celeilalte echipe și nici despre bani. Aici nu e vorba doar de jucători, ci de tot staff-ul acestei secții. Trebuie să ne gândim că vin sărbătorile. Nu vreau să dezvolt mai departe. Nu trebuie să primesc promisiuni. Eu doar am spus un lucru care, din punct de vedere moral, trebuia spus. Nu doresc să dezvoltăm subiectul și să facem o dramă a orașului Timișoara. Vreau doar ca lumea să știe că banii nu s-au dat dar trebuie căutate soluții. La fel cum jucătorii găsesc mereu să găsească motivație să nu întârzie un minut la antrenament. Eu în trei luni nu am avut nicio situație în care unul dintre jucători să își fi uitat tricoul, să vină cu un alt echipament decât cel necesar. Luni dimineața ne urcăm în mașină și mergem să ne antrenăm la Buzea, săptămâna trecută ne-am antrenat la Arad. Pentru că sala este ocupată și nu poate fi dată în folosință doar echipelor. Avem o sală și până vom mai avea una trebuie să ne descurcăm așa. Luni și marți mergem la Buzea pentru că aici este un turneu de futsal pentru copii. Dar nu sunt singurele zile. Eu zic că până la finalul anului vor mai fi zile în care va trebui să ne antrenăm altundeva.”

Pe finalul întâlnirii, CSA Steaua București a comis abatere de teren și din pricina faptului că repunerea a avut loc din terenul oaspeților, timișorenii au beneficiat de doar 14 secunde. Pe moment, Petricevic a protestat această decizie, însă a recunoscut apoi că oficialii au avut dreptate.

Pentru că așa mi s-a părut și nu am realizat că repunerea mingii se va efectua de la mijlocul terenului și atunci se impunea resetarea cronometrului la 14 secunde. Comisarul și arbitrii partidei au avut dreptate 100%, dar nu a fost un protest vehement. Pur și simplu a fost adrenalina prezentă în timpul meciului. Acesta a fost motivul.”

Antrenorul Timișoarei a fost întrebat cât de mult a contat această greșeală în economia jocului.

La fel de bine cum a contat, în ecuația scorului strâns, mingi pierdute de noi. Acesta este un joc în care, de foarte multe ori, greșelile fac diferența. Toți ne întoarcem în apărare cu gândul că ei vor face o greșeală sau vor rata. Aceeași mentalitate a avut-o și Steaua.”

SCM Timișoara, cu un bilanț de cinci victorii și cinci înfrângeri, se pregătesc de meciul cu CS Dinamo Știința București.

*foto: bc-tm.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!