Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Zekovic, la cea mai bună prestație a sa în acest sezon pentru CSM CSU Oradea

Dragan Zekovic, la cea mai bună prestație a sa în acest sezon pentru CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a câștigat cu 94-86 pe terenul lui SCM Timișoara în etapa a 6-a din grupa valorică A în Liga Națională de Baschet Masculin. Dragan Zekovic a fost cogșheterul campioanei în victoria de pe Bega, cu 28 de puncte, fiind și cel mai eficient jucător al orădenilor, cu 75% la aruncările din acțiune. Aaron Broussard și Sean Barnette și-au bifat cel mai bun joc în ceea ce privește numărul de puncte înscrise în acest sezon pentru orădeni.

Dragan Zekovic și-a îmbunătățit recordul stagional de puncte cu cele 28 înscrise în meciul de la Timișoara. A evoluat 26:43 minute și a fost cel mai precis jucător la aruncările din acțiune în acest joc, cu 3/4 la șuturile din semicerc și 6/8 de la distanță, plus 4/5 de la linia de fault. A mai avut 3 recuperări, 2 pase decisive, 2 turnovers și 3 intercepții, cu +30 indice al eficienței. Campioana a avut +25 cu Zekovic în teren.

Precedentul record personal stagional al sârbului era de 26 de puncte, reușit în prima etapă cu Steaua București. În cele 6 partide pe care le-a disputat în această ediție a LNBM, jucătorul de 32 de ani are medii de 12,8 puncte, 4,2 recuperări, 1,7 pase decisive, 1 turnover și o intercepție în 22:16 minute, cu 14,7 eficiență.

Aaron Broussard a fost jucătorul orădenilor cu cele mai multe minute, 31:55. Acesta a marcat 19 puncte, cele mai multe ale sale într-un meci oficial alături de bihoreni. A încheiat cu 8/13 la șuturile din semicerc, 0/2 de afară și 3/3 de la linia de fault. A mai avut 7 recuperări (2 ofensive/5 defensive), 3 pase decisive, 2 turnovers și o intercepție, cu +21 indice al eficienței. Jucătorul venit în această vară la CSM CSU a jucat în 6 meciuri din LNBM și are medii de 13 puncte, 3,8 recuperări, 3,2 assist-uri, 2 turnovers și 1,3 intercepții în 28:03 minute, cu 13,8 eficiență.

Sean Barnette a intrat de pe bancă și a evoluat 24:08 minute în meciul de la Timișoara. A contribuit cu 18 puncte (cele mai multe înscrise de el într-un meci din acest sezon) și 8 recuperări (2/6). A terminat cu 6/8 la aruncările de la semidistanță, 0/2 de afară și 6/9 la libere. A mai avut 2 pase decisive, 2 turnovers și 2 intercepții, cu +21 indice al eficienței. În cele 6 runde din campionat, Barnette are medii de 8,8 puncte, 4,2 recuperări, 1,2 turnovers și 1,5 intercepții în 20:16 minute, cu 9,7 eficiență.

Următorul meci al orădenilor va fi miercuri, 20 noiembrie, în grupele FIBA Europe Cup. Elevii lui Cristian Achim joacă acasă cu Bahcesehir College, de la ora 19:00. Campioana primește după trei zile vizita celor de la SCMU Craiova în etapa a 7-a din LNBM. Partida va fi sâmbătă, 23 noiembrie, tot de la 19:00.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    MVP
    Evident ca nu va fi MVP-ul etapei... Nu știu dacă sezonul trecut am avut vreun jucător MVP de etapă, nici măcar în semifinala cu UBT, unde mi se pare ca Dykes i-a luat fața lui Richard. Totuși, sa alegi MVP din echipa care pierde mi se pare aiurea.

    cu 4 ani în urmă (18.11.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!