Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragoș Axinte a semnat cu BCM U FC Argeș Pitești

Dragoș Axinte a semnat cu BCM U FC Argeș Pitești

În cursul acestei seri, BCM U FC Argeș Pitești a anunțat transferul unui nou jucător U23. Este vorba de Dragoș Axinte, un baschetbalist de 1.90 metri care sosește de la U-BT Cluj-Napoca, unde a jucat pe poziția 3.

Dragoș Axinte este originar din Sibiu și și-a început junioratul la grupele lui CSU Sibiu. În 2016, s-a transferat la U-BT, formație pentru care a evoluat la U16 și U18. În stagiunea 2018-2019, Axinte a avut medii de 8.9 puncte, 5.1 recuperări, 3.1 pase decisive și 1.1 intercepții.

În sezonul 2019-2020, pe lângă Campionatul Național U18, Axinte a evoluat și în Liga 1, alături de U-Banca Transilvania 2. Sportivul de 17 ani a adunat 8.4 puncte, 3.7 recuperări, 3.7 pase decisive și 2.1 intercepții, pentru un indice al eficienței de 12.1.

„Sunt entuziasmat de șansa acordată de către staff-ul și conducerea clubului. Abia aștept să îmi cunosc colegii și antrenorii. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a îndeplini obiectivele echipei și sunt convins că vom avea un sezon reușit împreună. Go BCMU!”, a declarat Axinte pentru pagina de Facebook a argeșenilor.

Dragoș Axinte este al doilea junior al lui U-BT care pleacă din Cluj-Napoca, după ce Toni Rotaru a semnat săptămâna trecută cu BC CSU Sibiu. În acest moment, lotul condus de Tudor Costescu arată în felul următor: Gary Talton, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Tony Bishop Jr., Nikola Jevtovic, Tudor Gheorghe, Rareș Uță, Bogdan Popa, Mihai Căprărescu, Mihai Măciucă, Lucian Chirof și Dragoș Axinte.

*foto: Nagy Melinda/u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești S. C. :

    Nu l cunosc
    Pe baiat, nu pot sa mi dau o părere dar sunt sigur ca minute va prinde, Măciucă ca fi principalul u23, el va fi a 2 a variantă, la bătaie cu Căprarescu. Cred ca acesta este lotul, cu 5 jucători străini, cluburile trebuie sa pastreze bani in buget si pentru testele covid ce probabil vor fi făcute săptămânal.

    cu 3 ani în urmă (07.08.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      DAX
      Dragoș e un băiat extrem de serios și muncitor.
      Piteștiul e o alegere la care nu mă așteptam, sper să-i iasă bine și să-i facă față lui Costescu.

      cu 3 ani în urmă (07.08.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!