Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragoș Barbu: "Craiova a avut patru oameni de la echipa din LNBM și doi arbitri foarte buni"

Costin Marinescu

Costin Marinescu
16.12.2012

Foto: fcsteaua.ro

Steaua București a pierdut, scor 69-71, într-un meci din cadrul celui de-al doilea eșalon baschetbalistic al României. Formația militară a fost depășită de către echipa intitulată SCM 2 U Craiova, satelitul formației din primul eșalon, despre care oficialii olteni au precizat că nu este finanțată din bani publici. Totuși, în partida amintită au fost folosiți patru jucători de la echipa din Liga Națională, cea pregătită de către Andjelko Mandic.

Dragoș Barbu, președintele Steaua Baschet, a fost contactat de TotalBaschet ca urmare a meciului pe care echipa pe care o conduce l-a susținut sâmbătă (15.12), la Craiova, în cadrul Ligii 1 (Divizia B). El a declarat următoarele:

"Nu știu ce să zic. În condițiile în care Craiova nu are drept de promovare, sunt o echipă satelit. Mai pe românește este o ambiție oltenească. După ce îți iei o bătaie la o sută de puncte vrei să dovedești că poți să fii. Dar nu e chiar așa. 

Într-adevăr Craiova a venit la acest meci cu patru jucători de la echipa din Liga Națională/Divizia A, dar au mai avut doi jucători foarte buni. Aceia fiind arbitrii. Unul dintre ei fiind chiar fiul președintelui de la Craiova, al domnului Udrică. Asta cred că spune tot."

Întrebat ce părere are despre dictarea mai multor faulturi tehnice, oficialul militarilor a spus următoarele:

"Tehnice a încasat doar Steaua. Să vă spun ce a fost acolo: am fost înjurați, scuipați și toate cele de către suporteri, de către toată lumea. Mi se pare că totul a fost premeditat. Au adus suporterii care și-au îndreptat atenția spre banca noastră. Arbitrii cu tema făcută. În primele două sferturi cei mai buni jucători ai noștri erau deja cu trei faulturi comise fiecare.

Pe cei de la Craiova i-a deranjat că noi ne-am făcut treaba în mod serios până la capăt în meciul de la București, în condițiile în care i-am bătut cu 131-25. Asta i-a deranjat. Că de ce i-am bătut așa de rău. Noi ne-am făcut jocul nostru, avându-l pe domnul Mladen Jojic, care a cerut jucătorilor seriozitate la fiecare meci de la un capăt la celălalt. Jucătorii noștri au făcut exact ceea ce le-a cerut antrenorul. În condițiile în care te prezinți cu niște jucători care nu au nicio legătură cu acest sport sau au jucat în curtea școlii era evident că urmau să piardă la asemenea diferență. Așa se întâmplă de obicei când te prezinți cu astfel de jucători. Dânsul spunea că echipa nu este finanţată din bani publici, atunci cum au jucat cu cei patru de la echipa din LNBM ?"

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe FRB :

    tehnice
    Alo, jojic poate lua oricand 2 3 tehnice la cate greseli face (protesteaza/ intra in teren ..). Ar trebui sa va intrebati de ce nu le ia peste tot, nu de ce le-a luat acuma. Tot ziceti de Bavcevic ca tipa la arbitri, dar asta zici ca e la circ cum face.

    cu 11 ani în urmă (16.12.2012) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @FRB
    Nu a fost acordat nici un tehnic bancii tehnice a Stelei din cate am inteles. Si cica ar fi fost cateva pentru simulare. Stiu ca s-a introdus aceasta regula de vreo 3-4 ani, dar cred ca in meciul asta s-au dictat mai multe decat in toate meciurile din Divizia A de la inceputul sezonului si pana acum. :)

    cu 11 ani în urmă (17.12.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Seriozitate
    Pai daca oficialul spune ca ei, la meciul tur , au jucat serios si au respecat indicatiile antrenorului, de ca il deranjeaza ca si cei de la Craiova au facut la fel ? Ba eu i-as lauda pe craioveni pentru ca le-au dat ocazia sa faca un meci in conditii de liga 1 , liga unde doresc sa ajunga !

    cu 11 ani în urmă (17.12.2012) Raspunde
  • user12 :

    barbu - necivilizat
    Ca spectator prezent la meci tin sa precizez ca jucatorii stelei au inceput sa injure arbitrii de pe la mijlocul sfertului 2( cand Craiova conducea la 10 -12 pct)...la fel si acest barbu..arbitrii erau niste copii care s-au speriat si au cedat presiunii...steaua a avut peste 20 libere dupa aceea , cam dublu decat echipa gazda.Probabil asa intelege barbu profesionalism : sa injure pe toata lumea iar jucatorii sai sa-i urmeze exemplul.Sa zica mersi ca a avut parte de un meci tare si sa nu mai faca pe lupul moralis ca nu tine!!!

    cu 11 ani în urmă (17.12.2012) Raspunde
  • user12 :

    Precizare
    barburle : nu ar trebui sa va victimizati ca ati luat bataie de la o echipa de div A : a fost un jucator de divizia A si 3 rezerve care nu prea joaca la div A ci la U23.Deci ati luat bataie de la o echipa mai apropiata de U23 decat de div A.Asta ar trebui sa iti dea de gandit...dar la tine nu e cazul

    cu 11 ani în urmă (17.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!