Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Drasko Albijanic s-a transferat în Serbia la KK Borac

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.04.2014

Baschetbalistul bosniac Drasko Albijanic, jucător care a trecut și prin curtea unor echipe românești precum CSU Ploiești, BCM U Pitești și Energia Rovinari, a ajuns la un acord contractual cu gruparea din prima ligă sârbă, KK Borac Cacak. Până în prezent, în sezonul competițional 2013-2014, sportivul a jucat la HKK Zrinjski Mostar în primul eșalon baschetbalistic din Bosnia și Herțegovina. 

În echipamentul celor de la Zrinjski, Albijanic a bifat 20 de prezențe în actuala stagiune, timp în care a reușit să contabilizeze medii impresionante de 19.4 puncte pe meci, 9.5 recuperări, 2.9 pase decisive, 3.0 mingi pierdute și un coeficient la eficiență de 20.8 unități, toate aceste cifre fiind strânse în 33.2 minute. De asemenea, din punct de vedere al procentajelor Drasko a strâns 58.1% (137/236) din interiorul semicercului , 37.8% (14/37) de la mare distanță, respectiv 73.2% (71/97) de la linia de fault. 

Pivotul de 28 de ani și înalt de 2.11 metri a avut primul contat cu baschetul din România în sezonul 2011-2012, atunci când alături de CSU Asesoft Ploiești a reușit să-și adjudece titul de campion. Apoi, în stagiunea 2012-2013 acesta s-a aflat în curtea grupării BCM U Pitești, urmând ca în pre sezonul 2013-2014 să se pregătească alături de Energia Rovinari, însă nu a jucat niciun meci pentru aceștia. 

KK Borac Cacak ocupă poziția a 4-a în campionatul din Serbia, acolo unde are la activ un bilanț de 17 meciuri câștigate și 9 pierdute. 

*Foto: mojahercegovina.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!