Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel atractiv în Sala Sporturilor “Horia Demian”

Paul Olar

Paul Olar
18.10.2014

Liga Națională

Etapa III

Duminică, 19 octombrie/19:00

Sala Sporturilor "Horia Demian"

1-1 Fișa meciului 1-1

Sala Sporturilor “Horia Demian” găzduiește duminică, 19 octombrie, una dintre cele mai atractive încleștări ale etapei cu numărul trei din Liga Națională de baschet masculin. U Banca Transilvania primește vizita lui CSM-U Oradea, într-o confruntare programată la ora 19:00.

Triumfători în etapa precedentă, sportivii lui Dorin Pintea încearcă să facă uitat debutul de campionat și să construiască un șir al rezultatelor pozitive. Clujenii au ratat accederea în faza următoare a Cupei României și nu s-au descurcat prea bine nici în Derby-ul României, încheiat cu victoria ploieștenilor, scor 80-69. Apele Târnavei Mari i-au trezit pe “alb-negri”, care au trecut în ultimul joc de Gaz Metan Mediaș cu scorul de 86-71. Practic, partida disputată în județul Sibiu i-a aparținut lui Mihai Silvășan, căpitanul ardelean remarcându-se cu 24 de puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive.

În schimb, situația medicală și-a lăsat amprenta asupra parcursului izbutit de orădeni. Aceștia au fost eliminați la mare luptă din Cupa României, ca urmare a unei duble cu CSU Atlassib Sibiu. A venit debutul în campionat, acolo unde “leii” i-au învins pe nou-promovații de la Universitatea Cluj-Napoca, 108-81. Asemenea Băncii Transilvania, bihorenii s-au duelat fără succes cu CSU Ploiești, cea care a câștigat meciul fără emoții, 90-73. Mai mult, trupa lui Cristi Achim a plătit scump prețul eșecului, având în vedere că Bogdan Țibîrnă a suferit o accidentare la genunchi.

Problemele de efectiv îi dau bătăi de cap și lui Dorin Pintea, tehnician ce nu îl poate folosi în luptă pe Sean Barnette. Americanul are o ruptură musculară, însă oficialii de pe malul Someșului Mic nu au stat cu mâinile în sân. U a apelat, astfel, la serviciile lui Curtis Millage, un fundaș american ce a îmbrăcat în cariera sa maieul Olimpijei Ljubljana. De partea cealaltă, orădenii salută revenirea la antrenamente a lui Adrian Guțoaia.

Se anunță, așadar, o încleștare strânsă, aspect dedus din istoria recentă a episoadelor U vs CSM. De altfel, combatantele și-au măsurat forțele în 25 de partide din 2005 și până în prezent, clujenii adjudecându-și nu mai puțin de 17 succese.

*Foto: Andor Marton

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea unguru :

    ioi...
    fie ca cel mai bun sa castige...



    de fapt, chiar a facut-o. si clujul si oradea au pierdut in partidele contra ploiestiului. :P

    eu zic> A SE
    restul tarii> SOFT

    cu 9 ani în urmă (18.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!