Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari și Corona Brașov propun unul dintre cele mai atractive dueluri ale etapei a 11-a

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.12.2023

CSO Voluntari și Corona Brașov propun unul dintre cele mai atractive dueluri ale etapei a 11-a

Două dintre cele mai în formă echipe din acest sezon, CSO Voluntari și Corona Brașov, au parte de un duel direct în etapa a 11-a a Ligii Naționale. Confruntarea dintre cele două echipe din Conferința A are loc sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 18:30, în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo”.

Elevii lui Ainars Bagatskis au tranșat duelul din turul campionatului, la capătul unei reprize de prelungiri. Gruparea de sub Tâmpa a făcut o impresie bună în fața unuia dintre granzii Ligii Naționale și a reușit să conducă și la 13 puncte în confruntarea din septembrie. Ilfovenii au revenit pe final pentru a se impune cu 93-88.

Trevon Allen a fost cel mai bun jucător al oaspeților atunci, adunând 18 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive. Laszlo Polyak a avut 15 puncte și 5 recuperări, în timp ce Keyshawn Feazell și Kwamain Mitchell au adăugat câte 13 puncte. Brandon Anderson s-a remarcat pentru nou-promovată, cu 24 de puncte și 6 pase decisive, fiind secondat de Armin Cane, care a marcat 17 puncte.

Voluntari și Corona Brașov s-au mai întâlnit în acest sezon o dată, în primul tur al Cupei României. La turneul organizat la Brașov, ilfovenii au reușit să se impună la o diferență confortabilă, de 21 de puncte, iar mai târziu și-au adjudecat și biletele pentru Final Eight, în meciul cu Laguna.

Forma bună a Troublemakers din primele două etape a fost anihilată de Rapid București și U-BT Cluj-Napoca, primele două clasate la momentul actual în LNBM. După confruntările cu aceste echipe, Voluntari avea un bilanț de 2-2, iar în ENBL stătea cu 0-1, din cauza eșecului cu BC Siauliai.

Imediat după disputa cu Rapid a început și revirimentul vicecampioanei de acum două sezoane. Echipa de la marginea Capitalei nu a mai pierdut de aproape două luni, reușind să urce până pe trei în campionat, cu bilanț de 7-2. De asemenea, în ENBL ilfovenii au ajuns la un bilanț de 3-1.

Astfel, Voluntari are opt victorii la rând în toate competițiile. Pe plan european, formația le-a învins pe Keila, Brno Basket și Liege Basket, iar în campionat a trecut de SCM Timișoara, Dinamo, CSM Târgu Jiu, CSM Galați și Laguna București.

Corona este revelația acestui start de sezon. Deși a început cu două eșecuri, cu Rapid și Voluntari, gruparea pregătită de Ionuț Bâscoveanu s-a redresat rapid și parcurge o formă de zile mari, reușind să învingă mai multe echipe cu pretenții.

Brașovenii au bifat cinci victorii consecutive în urma eșecului de acasă cu Voluntari, făcând victime precum Dinamo, SCM Timișoara, CSM Târgu Jiu, CSM Galați sau Laguna. Chiar în ultima etapă a turului, U-BT Cluj a întrerupt acest parcurs perfect al nou-promovatei.

În etapa anterioară, Corona a reușit să producă un nou rezultat neașteptat. Galben-albaștrii s-au revanșat pentru eșecul din tur și au învins-o acasă pe Rapid București, cu scorul de 70-65, pentru a urca astfel la un bilanș de 6-3, suficient pentru a ocupa a patra poziție în Conferința A.

Trevon Allen se remarcă în rolul de marcator pentru Troublemakers, cu o medie de 15 puncte, în timp ce la recuperări și pase decisive lideri sunt Titus Nicoară și Kwamain Mitchell, cu medii de 7.2, respectiv 3.9.

Armin Cane este cel mai bun marcator de la Corona Brașov, cu o medie de 13.8 puncte. La recuperări cel mai bine stă veteranul Ouszy Barro, cu 6.8, în timp ce Brandon Anderson este cel mai bun pasator, cu 5.8 pe meci.

Disputa dintre CSO Voluntari și Corona Brașov are loc sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 18:30, în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/Corona Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!