Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel important în economia calificării în play-off-ul Eurocup între U-BT Cluj și Germani Brescia

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.02.2023

Duel important în economia calificării în play-off-ul Eurocup între U-BT Cluj și Germani Brescia

U-BT Cluj-Napoca își joacă una dintre ultimele șanse la calificarea în playoff-ul din Eurocup în disputa cu Germani Brescia din etapa a 14-a a competiției. Confruntarea este programată miercuri, 8 februarie, de la ora 21:30, pe terenul italienilor.

În confruntarea din tur, U-BT Cluj a obținut unul dintre cele patru succese stagionale în a doua cea mai valoroasă competiție europeană inter-cluburi. În disputa din BTarena, ardelenii s-au impus cu scorul de 91-86, datorită unui sfert trei de excepție, câștigat la șapte lungimi.

De atunci, ardelenii au mai adunat alte două victorii europene. Prima dintre ele a venit tot acasă, în fața uneia dintre favoritele la trofeu, Joventut Badalona. Ibericii ocupă locul doi în Grupa A, dar campioana României a reușit să se impună în propriul fief cu 98-82.

Celălalt succes a fost și unicul obținut în deplasare de gruparea lui Mihai Silvășan, pe terenul Cedevitei Olimpija. La Ljubljana, Șepcile Roșii au reușit să câștige cu 88-80 pentru a își consolida locul 9 în clasament și pentru a păstra șanse reale la calificare.

Următoarele două partide au adus două eșecuri pentru U-BT. Primul a venit în Italia, unde ardelenii vor juca miercuri, în fața celor de la Umana Reyer Venezia. Alb-negrii au fost aproape să surmonteze un deficit de 16 puncte, dar în ciuda faptului că au condus în sfertul al patrulea, au pierdut cu 90-95.

O săptămână mai târziu, reprezentanta României în competiție a cedat la doar o posesie, 75-77, în fața lituanienilor de la Lietkabelis. Balticii sunt una dintre rivalele clujenilor la calificarea mai departe și au obținut o victorie mare în deplasare pentru a o trimite pe U-BT la un bilanț de 4-9.

De partea cealaltă, patru dintre cele șase victorii ale italienilor de la Brescia în Eurocup au venit după eșecul de la Cluj. În acest timp, elevii lui Alessandro Margo au avut o serie de trei victorii, cu Cedevita Olimpija, Bursaspor și Joventut Badalona.

Această serie a fost întreruptă de eșecurile cu Prometey și ratiopharm Ulm, dar Brescia s-a rederesat, iar în ultima etapă a trecut de JL Bourg, una dintre echipele fruntașe din grupa A, cu scorul de 74-66, pentru a ajunge la un bilanț de 6-7.

Situația nu este prea fericită în competiția internă pentru Brescia. În campionatul Italiei, adversara lui U-BT ocupă doar locul 12, cu un record de 7-11, la doar un succes deasupra locurilor de retrogradare. Pe de altă parte, distanța până la locurile de play-off este de două victorii.

Amedeo Della Valle este principalul coșgheter al lui Brescia, cu 15.3 puncte pe meci, dar și cel mai bun pasator decisiv, cu 4.5 assist-uri pe meci. Kenny Gabriel este lider la recuperări, cu 5.7 pe meci

Confruntarea dintre U-BT Cluj Napoca și Germani Brescia are loc miercuri, 8 februarie, de la ora 21:30 și poate fi urmărită pe Prima Sport 3.

*foto: u-bt.basketball/Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!