Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș Basketball, victorie la un singur punct pe terenul Timișoarei

FC Argeș Basketball, victorie la un singur punct pe terenul Timișoarei

Miercuri, 6 octombrie, etapa a doua a Ligii Naționale a continuat cu duelul dintre SCM Timișoara și FC Argeș Basketball. Gazdele au început bine partida, însă oaspeții au revenit și au preluat controlul, începând cu actul secund. Totuși, pe final de meci, bănățenii au avut șansa victoriei, dar aruncarea lui Strong nu și-a atins ținta și piteștenii au câștigat cu 74 la 73.

Dragan Petricevic a început noul sezon cu următoarea formație de start: Darrion Strong, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Ivan Lilov și Milos Komatina. În schimb, Tudor Costescu i-a trimis în teren pe Radu Voinescu, Tudor Gheorghe, Goran Gajovic, Toarlyn Fitzpatrick și Nikola Jevtovic.

Debutul de meci a fost controlat de către gazde, care au reușit să obțină o serie de aruncări necontestate pe care le-au transformat în puncte. Remarcații primei părți au fost Komatina, Petrescu și Lilov, iar scorul a devenit 12-3 pentru SCM Timișoara. Antrenorul oaspeților a solicitat un timp de odihnă, dar elevii săi au continuat să fie neinspirați în ofensivă și să comită o mulțime de greșeli. De partea cealaltă, Lilov a condus atacul gazdelor și diferența de pe tabelă a crescut la peste zece puncte. Totuși, pe final de sfert, grație unei prestații excelente reușite de Mladen Jeremic, FC Argeș Basketball a realizat un parțial de 10-2 și a intrat la prima pauză cu un deficit de cinci puncte: 22-17.

În doar 90 de secunde scurse din actul secund, argeșenii au preluat conducerea și jocul s-a relansat. Au urmat trei triple înscrise de cele două tabere și apoi o liberă transformată de Jevtovic. După câteva faze fără coș marcat, Raynere Thornton a spart gheața de la mare distanță și Petricevic s-a văzut nevoit să ceară un time-out. Acesta nu a avut efectul dorit iar FC Argeș Basketball, condusă de Tudor Gheorghe, s-a distanțat la zece puncte: 40-30. După un nou timp de odihnă, jucătorii lui SCM Timișoara au arătat mult mai bine și, până la pauza mare, au recuperat cinci puncte. Așadar, după 20 de minute, scorul era 42 la 37 pentru argeșeni.

După revenirea de la vestiare, cele două tabere au oferit un spectacol ofensiv. Bănățenii au recuperat diferența și au egalat, însă adversarii s-au distanțat din nou foarte rapid. Avantajul trupei lui Costescu a crescut la zece puncte, dar elevii lui Petricevic nu au renunțat la luptă și s-au apropiat imediat la cinci puncte. În cele din urmă, Gajovic, Gheorghe și Jeremic și-au dus echipa la 12 puncte și părea că acesta va fi momentul desprinderii decisive. La finalul penultimului sfert, FC Argeș Basketball conducea cu 62 la 54.

Alexandru Olah a fost primul marcator al actului final, dar Jevtovic și Gheorghe au replicat cu cinci puncte. A urmat rândul lui Strong și Lilov să înscrie cinci puncte și scorul a devenit 61-67. Olah s-a remarcat din nou în ofensivă și, astfel, timișorenii au decis să mizeze pe jocul sub panou. Au comis, însă, o serie de turnoveruri și diferența de pe tabelă s-a menținut. Cu 220 de secunde rămase, Gajic și-a dus echipa la patru puncte de adversari și finalul a devenit mult mai interesant. Tensiunea a început să se resimtă și la nivelul băncilor tehnice, antrenorii având mai multe discuții cu arbitrii. În primele 30 de secunde ale ultimului minut, Gajic și Strong au reușit două coșuri și SCM Timișoara s-a apropiat la un singur punct de FC Argeș Basketball. Costescu a solicitat un time-out, însă jucătorii săi nu au fructificat atacul și gazdele aveau oportunitatea de a obține victoria la ultima fază. Strong nu a reușit să marcheze și gruparea din Pitești a obținut victoria, scor 74-73.

Formația învingătoare a avut patru baschetbaliști în double-digits: Mladen Jeremic (22 de puncte), Tudor Gheorghe (14 puncte), Goran Gajovic (11 puncte) și Nikola Jevtovic (11 puncte).

De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost Darrion Strong (19 puncte), Ivan Lilov (19 puncte) și Nikola Gajic (13 puncte).

În etapa următoare, SCM Timișoara se deplasează pe terenul lui Dinamo București, în timp ce FC Argeș Basketball primește vizita lui CSM Focșani.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    anost
    un meci slab,cu puncte putine, cu 2 formatii de acelasi nivel in care cei care au ratat mai putin au castigat

    cu 2 ani în urmă (07.10.2021) Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Bravo FC Arges Pitesti
    Bravo Vulturilor din Trivale Pitesti

    cu 2 ani în urmă (07.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!