Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel interesant la București între Steaua și Craiova

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.03.2015

LNBM

Etapa 25

Sâmbătă, 21 martie - Ora 19:00

Sala „Mihai Viteazu” București

17-5 Fișa meciului 9-12

Penultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin propune un duel de foc în Capitală între Steaua CSM EximBank și SCM Universitatea Craiova. Roș-albaștri pornesc din postura de favoriți în acest meci, însă și Craiova are mare nevoie de victorie în fieful acestora. 

Pe de o parte, în cazul unei victorii, trupa lui Niksa Bavcevic o va egala la puncte pe Asesoft, echipă care stă în această rundă. Bucureștenii au acum un bilanț de 17 victorii și 5 înfrângeri, în timp ce campionii en-titre au 18/5. Totuși, steliștii nu mai au cum să piardă poziția secundă, dar nici șansele la primul loc nu sunt foarte mari, având în vedere faptul că prahovenii vor întâlni în ultima etapă „lanterna roșie” Universitatea Cluj.

De cealaltă parte însă, Craiova are șanse extrem de mici de a prinde un loc de play-off, iar dacă vor pierde la București, atunci vor fi eliminați matematic din cursa pentru primele 8 poziții din LNBM. Oltenii trebuie să câștige toate meciurile până la final, iar BC Timișoara să piardă tot, în timp ce Gaz Metan minim un meci. În cazul în care Craiova, Timișoara și Mediaș vor termina cu un record de 12 victorii și 12 înfrângeri, atunci se va întocmi un clasament în trei și câștig de cauză va avea formația medieșeană, care va termina pe 8, Timișoara pe 9 și Craiova pe 10. Trupa din Bănie mai joacă până la final, pe lângă partida cu Steaua, împotriva celor de la Timba, respectiv restanța cu Energia. 

Craiovenii se vor deplasa în Capitală cu moralul ridicat după două victorii în fața unor adversari redutabili. Aceștia au trecut pe teren propriu pe rând de CSM-U Oradea și CSU Atlassib Sibiu. De cealaltă parte, Steaua s-a impus în runda precendetă la Mediaș cu 78-65, iar înainte au fost învinși în propriul fief de BC Mureș cu 65-76.

Din punct de vedere al întâlnirilor directe, gazdele de mâine au 6 victorii la activ, în timp ce doljenii au câștigat o singură dată. Ultima confruntare s-a consemnat în turul actualei ediții de campionat, atunci când Nicoară și compania au câștigat clar în Bănie cu 99-83.

Meciul din Sala „Mihai Viteazu” va fi arbitrat de un trio format din Ciprian Stoica, Mircea Șerban și Sorin Drugău, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Anton Cutov.  

*Foto: Bogdan Dănescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!